Sonda do života Josefa Římana

Od pluhu do senatu a zpatky
Život Josefa Římana je spjat s Československou akademií věd, kde působil od samých začátků a s Ústavem molekulární genetiky, který založil a 15 let vedl. Seznamte se blíže s touto významnou osobností československé vědy.

Prof. MUDr. Josef Říman, DrSc., člen řady zahraničních vědeckých akademií a společností, působil v Československé akademii věd od samých jejích počátků (1951); opustil ji v roce 2006 už jako Akademii věd České republiky. Prošel všemi úrovněmi od aspiranta přes vědeckého pracovníka či ředitele ústavu až k funkcím vědeckého tajemníka, místopředsedy a v letech 1986–89 předsedy ČSAV. V roce 1976 založil a patnáct let vedl Ústav molekulární genetiky ČSAV, hrál rozhodující roli v zavádění buněčného a genového inženýrství a moderních biotechnologií v tehdejším Československu. Patří mezi průkopníky v biochemii retrovirů. Jeho poznatky nabízejí nový pohled na výklad zpětného přepisu genetické informace.

Od pluhu do senátu a zpátky

Autoři: František Houdek, Jiří Říman

Počet stran: 350
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-749-2309-8
Doporučená cena: 350 Kč

 

 

Knihu Od pluhu do senátu a zpátky vydalo nakladatelství Galén.

O autorovi

František Houdek se narodil v roce 1950 v Praze, vystudoval radiochemii a jadernou technologii a působí v Encyklopedickém institutu Československé akademie věd.


Nakladatelství Galén vzniklo v roce 1993 se záměrem profilovat se jako odborný nakladatelský dům v oblasti medicíny. Během téměř dvacetiletého fungování bylo vydáno více než 500 publikací, ediční záměr se navíc rozšířil i do jiných oblastí. Díky kvalitě své produkce se Galén stal partnerem Karlovy univerzity pro řadu koedičních titulů, získal mnohá ocenění svých publikací a vytvořil oceňovanou standardní autorsko-redakčně-polygrafickou kvalitu jednotlivých publikací.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOd pluhu do senátu a zpátky

Houdek, František – Říman, Josef

Galén, 2017

Napsat komentář