Sbírka českých básní pro rok 2017

Nejlepsi ceske basne 2017_uvodni foto
Stejně jako každý rok i letos vychází v nakladatelství Host výběr z české poezie zahrnující cca čtyřicet básní, uveřejňovaných během roku knižně, časopisecky či prostřednictvím internetu.

Milovaný i nenáviděný výběr z české poezie, letos podeváté. Výběr „nejlepších“ básní nemá sugerovat iluzi objektivity, ale je výsledkem setkání dvou editorů, dvou subjektivních pohledů na poezii daného roku i na poezii jako takovou. Svazek opět představí přibližně čtyři desítky básní, jež byly uveřejněny v uplynulém roce jako básnické novinky česky píšících autorů; pozornost je věnována publikování knižnímu, časopiseckému, ale i na internetu. S nápadem vydávat tyto výbory přišel v roce 1988 americký básník a kritik David Lehman. Podobné ročenky dnes vycházejí v řadě zemí světa. V českém prostředí se na editorství podílely ty nejvýznamnější osobnosti české poezie, mimo jiné Karel Šiktanc, Miloslav Topinka, Petr Král, Ivan Wernisch, Petr Hruška či Vít Slíva. V roce 2017 se editorského žezla ujmou Sylva Fischerová (arbitr antologie) a Jan Šulc (editor antologie).

 

Nejlepší české básně 2017

Editoři: Sylva Fischerová, Jan Šulc

Počet stran: 108
Vazba: brožovaná
Formát: 162×200 mm
ISBN: 978-80-7577-189-6
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Nejlepší české básně 2017 vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Nejlepsi ceske basne 2017

Přečtěte si celou ukázku.

 

Svazky z minulých let

      


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Relativně nedávno našla v Hostu přístřeší i prestižní edice Česká knižnice, která zájemcům nabízí kvalitní ediční zpracování děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší české básně 2017

Host, 2017

Napsat komentář