Knižní inspirace pro rodiče

deti vanoce
Štědrý den se blíží a řadu lidí již postihla vánoční nákupní horečka. Pokud stále hledáte inspiraci, můžete darovat knížku, a ne jen tak obyčejnou, ale plnou fantazie, dobrodružství a kouzelných ilustrací, které přenesou své čtenáře do pohádkového světa.

Vezměte kouzelnou lucernu a vydejte se na cestu plnou fantazie. Meditační příběhy pomohou dětem uvolnit se, zbavit se starostí, získat sebedůvěru a důvěřovat okolnímu světu. Audioverzi titulu namluvila zpěvačka Ilona Csáková.

V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a naplno podnítí jejich představivost. Meditační příběhy mají za cíl pomoci dětem udržet pozornost, zbavit je obav, získat sebedůvěru a naučit je důvěřovat okolnímu světu. Speciální afirmace pomáhají rodičům vystihnout hlubší význam příběhu, aby se z něj dítě mohlo lépe poučit. Každý příběh začíná tím, že si dítě v duchu bere kouzelnou lucernu a vydává se na tajuplnou cestu, na níž objevuje celý nový svět fantazie. Tato kniha vám pomůže ve vašich dětech prohlubovat koncentraci, tvořivost, sebedůvěru a uvolnění.

Kouzelná lucerna (audiokniha)

Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu
Autor: Joyce Dunbar
Přeložila: Petra Vlčková
Interpretka: Ilona Csáková

Vazba: CD
ISBN: 8594185330219
Doporučená cena: 199 Kč

Audioknihu Kouzelná lucerna vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Anča a Pepík vás vezmou už počtvrté do Ušína. Na myší hrdiny opět čeká řada příhod, ať už v tajemném podzemí, alchymistově dílně či dokonce v předpeklí. Ale nebojte, vše určitě dobře dopadne!

Vydejme se znovu do báječného myšího světa, plného příběhů se šťastným koncem! Ovšem než všecko dobře dopadne, užijeme si s Ančou a Pepíkem spoustu dobrodružství i legrace. Tyhle důvtipné myší děti z Ušína se už skamarádily s několika generacemi čtenářů, prošly se po divadelních prknech a prohnaly se obrazovkami v animovaném seriálu České televize.
Čtvrtý svazek
Sebraných myšek zahrnuje příběhy z let 1996–1998. Zavede nás samozřejmě zase do domovského Ušína, třeba do jeho tajemného podzemí, vynese nás do oblak v balónu, přenese do alchymistovy dílny v pohádkové minulosti, ale také až do předpeklí, kam se odvážné myšky vydají zachraňovat zesnulého rytíře Medarda. Tam i všude jinde budou Anča s Pepíkem pátrat, zkoumat, objevovat, řešit, zachraňovat, vynalézat a odhalovat a vy můžete být u toho!

Ukázka z knihy

Anca a Pepik 4

Doporučujeme

Anča a Pepík už prožili mnoho dobrodružství, ať už na procházce lesem, při jízdě na koloběžkách či na lyžích.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Anča a Pepík 4

Autorka: Lucie Lomová
Ilustrovala: Lucie Lomová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-7252-687-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Anča a Pepík 4 vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Lucie Lomová absolvovala Akademii múzických umění a vletech 1990 až 1999 pracovala na tvorbě autorského komiksu Anča a Pepík. Čtenáři jej původně mohli najít v časopise Čtyřlístek, následně vyšel i v knižní podobě. V roce 2006 jí vyšel ve Francii grafický román Anna en cavale, překladu do češtiny se kniha dočkala o rok později jako Anna na útěku. Ilustruje knihy pro děti i dospělé.

————————————————

Apollón si stále nevysloužil Diovo odpuštění a návrat na Olymp. Se svými přáteli, Leem Valdezem a bývalou nymfou Kalypso, musí najít starověké zdroje proroctví. Uspěje partička hrdinů i tentokrát?

Apollónovo utrpení nekončí! Všemohoucí bůh světla, slunce, léčitelství, umění, lukostřelby, poezie, tance a proroctví dál trčí v kůži Lestera Papadopoulose. Z jeho nadpřirozených schopností mu nezbyla ani jedna a tělo nemotorného teenagera, ve kterém se nachází, je jen pro zlost. Diovo odpuštění a místo na Olympu získá zpět, jen pokud najde starověké zdroje proroctví a osvobodí je. Naštěstí na to není sám – po boku má starého známého Lea Valdeze, jeho draka ohniváče a bývalou nymfu Kalypsó. Cesta za dalším Orákulem vede na Středozápad…

Ukázka z knihy

Rtěnku a oční stíny měla ostře fialové. Napadlo mě, jestli se jí pořádně okysličuje mozek.
„Madam,“ oslovil jsem ji, „my nejsme děti.“ Mohl jsem dodat, že je mi přes čtyři tisíce let a Kalypsó ještě víc, ale radši jsem do toho nešťoural. „A teď nás prosím omluvte, musíme si opravit kufr a tady kamarád nutně potřebuje kalhoty.“
Pokusil jsem se ji obejít. Zastoupila mi cestu. „Ještě nemůžete jít, můj milý! Nepřivítali jsme vás v Indianě!“ Vytáhla z kabelky smartphone. Displej svítil, jako by už hovor běžel. „Přijďte sem všichni. Je tu Apollón!“ (str. 16)

Pokračování příběhu prozrazuje zbytek ukázky.

Doporučujeme

Rick Riordan se ve své tvorbě inspiroval řeckou a římskou mytologií a má za sebou několik sérií s touto tématikou. Nejznámější je ta s hlavním hrdinou v podobě Percyho Jacksona.

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

zobrazit info o knize

Apollónův pád

Temné proroctví
Autor: Rick Riordan
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 155×217 mm
ISBN: 978-80-253-3393-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Apollónův pád vydalo nakladatelství Fragment.

O autorovi

Rick Riordan se narodil texaském San Antoniu v USA. Řadu let učil angličtinu a dějepis na střední škole v Kalifornii. Příběhy z řecké mytologie vyprávěl synovi Haleymu, který jej požádal, zda by nevymyslel něco nového se stejnými postavami – a tak se zrodila pětidílná série s hlavním hrdinou Percym Jacksonem, za kterou autor získal řadu literárních ocenění. Další jeho série čerpají například z egyptské nebo severské mytologie. Riordanovy knihy už byly přeloženy do více než čtyřiceti jazyků.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Chtěli jste si vyzkoušet práci veterináře? Není nic jednoduššího. Vyrobte si plášť a další pomůcky a můžete se vrhnout na ošetřování svých plyšáků a vyléčit jim všechny bolístky.

Otevřete si v pokojíku vlastní veterinární kliniku – zařiďte si čekárnu, ordinaci, zotavovací místnost i lékárnu – a vylečte bolístky svých plyšových kamarádů. Dozvíte se, jak zavázat zraněnou packu plyšové kočičce, jak si správně poslechnout srdce plyšového medvěda a jak z rentgenu zjistit, jestli váš oblíbený plyšový pes nemá zlomenou nohu.
Díky 15 projektům si vyrobíte třeba lékařský plášť, brýle, stetoskop, teploměr, injekční stříkačka, doktorský kufřík nebo ochranný límec pro zvířátka. Potřebovat k tomu budete pouze pár doma běžně dostupných věcí. V zadní části knihy najdete spoustu šablon, cedulí, etiket a kartiček, které se při zařizování veterinární ordinace více než šiknou.

Doktor Plyšák

Staňte se veterinářem
Autorka: Deanna Cooková
Přeložila: Helena Marková

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 235×305 mm
ISBN: 978-80-204-4427-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Doktor Plyšák vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Odbyla půlnoc a skoro všechny děti spí – až na členy Půlnočního gangu! Hlavní hrdina Tom se ocitl po úrazu v nemocnici, kde ho vyděsil zdejší personál. Nakonec se ale ukázalo, že ho čeká báječné dobrodružství.

Vítejte ve světě Půlnočního gangu! Půlnoc je čas, kdy všechny děti tvrdě spí, samozřejmě až na… Půlnoční gang! Pro něj je to doba, kdy dobrodružství teprve začíná. Když schytal Tom ránu do hlavy kriketovým míčkem a přivezli jej do nemocnice Lorda Funta, ze všeho nejdřív se setkal s příšerně vyhlížejícím zřízencem, který ho hrozitánsky vyděsil. Měl pocit, že už nemůže být hůř, ale v tu chvíli mu do cesty vstoupila ďábelsky zlá vrchní sestra na dětském oddělení. Tom se však brzy vydá na nejpříjemnější cestu ve svém životě – stává se součástí něčeho ohromného…

Ukázka z knihy

„Aááááááááááá!“zaječel chlapec.
Hleděla na něj ta nejstrašidelnější tvář, jakou kdy viděl. Byl to lidský obličej, ale byl úplně nakřivo. Jedna polovina byla větší, než by měla být, druhá zase menší. Obličej se usmál, jako by chtěl chlapce uklidnit, jenže se přitom ukázaly zkažené a ulámané zuby. To chlapce vyděsilo ještě víc.
„Aááááááááááá!“ zaječel znova. (str. 27)
Pulnocni gang

Doporučujeme

David Walliams patří k celosvětově známým autorům píšícím pro mládež. Jeho knihy jsou kombinací humoru a dobrodružství a doprovází je povedené ilustrace.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Půlnoční gang

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 476
Vazba: flexi
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-2268-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Půlnoční gang vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Gustík a Ema se vrací zpět. Tentokrát se musí vypořádat s novým nepřítelem v podobě požírače stínů, který se převlékl za zmrzlináře. A místo radosti šíří hrůzu… Dokážou ho hlavní hrdinové přemoci?

Gustík a Ema svádí tuhý boj s novým nepřítelem, požíračem stínů, který se lstivě převlékl za zmrzlináře. Místo radosti rozsévá hrůzu a obě děti pronásleduje po temném domě, který je ještě strašidelnější a zlověstnější než dřív. Jde mu o jediné – získat pro krutého lorda Obsidiána tajemný trezor na noční můry, aby vypustil na svět ty nejděsivější zlé sny.

Ukázka z knihy

Gustík shlížel na Emu z balkonu v patře. Nezdálo se, že by se bál nebo působil ustaraně. Spíš vypadal překvapeně, že Emu vidí. Převlékl se do jiného černého obleku s černou kravatou. Ema okamžitě poznala, že není stejný, jako měl na pikniku, protože ten si zapatlal šťávou z melounu. Tenhle neměl na klopách fleky a vypadal jako právě přinesený z čistírny. (Tím pádem se naskýtala otázka, kdo Gustíkovi pere, jenže Ema zrovna teď neměla čas se na to zeptat.)
Přistihla se, že jí Gustíkův klid a nevzrušené chování lezou na nervy. „Co pak jsi neslyšel, co jsem říkala? Pronásleduje mě zmrzlinář!“ (str. 1)

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její pokračování.

Doporučujeme

Předtím, než se z Gustíka a Emy stali kamarádi, museli se poznat a porazit nepřítele.

Gustík Smutník a strašidelný trezor

Autor: Adam Troy

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-754-3538-5
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Gustík Smutník a strašidelný trezor vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Pojďte si zazpívat oblíbené písničky od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Že neznáte slova? Nevadí, bohatě ilustrovaný zpěvník vám pomůže. Najdete v něm nejznámější písně z pohádek a filmů a kouzelné ilustrace.

Oblíbili jste si písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře? V bohatě ilustrovaném zpěvníku najdete ty nejznámější písničky z pohádek a filmů. A konečně je tu máte všechny hezky pohromadě! Nechybí například takové pecky jako Dělání, dělání, Není nutno, Čechy krásné, Čechy naše, Zavolejte stráže, Statistika, Pod dubem za dubem, Kdyby se v komnatách, Ani k stáru a mnoho dalších. Máte je tu nejen s texty, notami a akordy, ale i s kouzelnými obrázky Vlasty Baránkové.

Ukázky z knihy

Pisnicky z pohadek a filmu 2

Pisnicky z pohadek a filmu 1

Podívejte se na další ukázku.

Doporučujeme

Pokud máte rádi Zdeňka Svěráka, a nezáleží na tom, zda jste dítě nebo dospělý, podívejte se do našich tipů, kde naleznete průřez jeho tvorbou jak pro malé, tak i velké čtenáře.

Písničky z pohádek a filmů

Autoři: Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř
Ilustrovala: Vlasta Baránková

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-247-5874-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Písničky z pohádek a filmů vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Zdenek_SverakZdeněk Svěrák se narodil se 28. března 1936 v Praze. V roce 1958 vystudoval Vysokou školu pedagogickou, obor český jazyk a literatura. Nadcházející tři roky byl učitelem na základní škole v Měcholupech na Žatecku a na gymnáziu v Žatci, od roku 1961 do 1969 byl redaktorem Československého rozhlasu a v letech 1977–1991 se živil jako scénárista ve Filmovém studiu Barrandov, mezitím pracoval na volné noze.
Zdeněk Svěrák velmi úzce spolupracoval s Ladislavem Smoljakem a a hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem. Jako herec se uplatnil v mnoha celovečerních filmech; Vesničko má středisková, Na samotě u lesa, Tři veteráni, Obecná škola, Vratné lahve, Kolja aj. V posledních letech spolupracuje hlavně se svým synem Janem. Je držitelem dvou Českých lvů a prestižního Oscara. Věnuje se také charitativním činnostem, je jedním ze zakladatelů Centra Paraple.

Zdroj: Wikipedie


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou knihu byste rádi nalezli pod stromečkem? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná lucerna
Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu

Dunbar, Joyce – Petty, Kate – Somerville, Louisa

Synergie Publishing SE, 2017

zobrazit info o knizeAnča a Pepík 4.

Lomová, Lucie

Práh, 2017

zobrazit info o knizeApollónův pád
Temné proroctví

Riordan, Rick

Fragment, 2017

zobrazit info o knizeDoktor Plyšák
Staňte se veterinářem

Cooková, Deanna F.

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizePůlnoční gang

Walliams, David

Argo, 2017

zobrazit info o knizeGustík Smutník a strašidelný trezor

Troy, Adam

Alpress, 2017

zobrazit info o knizePísničky z pohádek a filmů

Svěrák, Zdeněk – Uhlíř, Jaroslav

Grada, 2017

Napsat komentář