Zahrajte si o netradiční cestopis o cestě Kavkazem

uz-nikdy-pesky-po-armenii-a-gruzii-perex
Ladislav Zibura je dobrodruh, který se vydává do zemí, kam se příliš turistů nehrne, a své cesty navíc absolvuje pěšky. Když se rozhodl putovat po Kavkaze, čekal nenáročný výlet, ale brzy se mu situace vymkla z rukou… O jeho putování si opět můžete přečíst…

Slasti a strasti kavkazského putování

Po dvojici bestsellerů přichází Ladislav Zibura s novým dobrodružstvím – tentokrát se vydává do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu.

Princ Ládík putuje po těch nejzapadlejších vesnicích, aby mohl naslouchat příběhům místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a nostalgie po sovětských časech.

Své zážitky z kavkazského putování líčí Zibura s humorem a ironií, pro které si získal popularitu nejen u příznivců cestopisů. Ať už je zrovna ztracený v horách, bojuje s nepřízní počasí, nebo omylem jí grilovaného ježka, vše přijímá s dokonalým nadhledem. Ziburův příběh je svědectvím o půvabu svobody a lehkosti života na cestách.

O čem to je: Mladý poutník se vydá pěšky probádat Kavkaz. Očekává nenáročný výlet, situace se mu ale brzy vymkne z nohou. Komu to můžu koupit: Všem příznivcům cestování, poutavých příběhů a humoru. Co se mi na tom může líbit: Vtip, dobrodružství, hodně obrázků a krátký text. Jak to skončí: Přežije a vrátí se domů stopem.

 

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Autor: Ladislav Zibura

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Počet stran: 312
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-265-0701-7

Přečtěte si více o knize Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Ubytoval jsem se ve špinavém hotelu, kde mi nabídli zlevněný pokoj bez sprchy s tím, že se za pět lari mohu jít osprchovat do sklepního apartmá. Nabídku jsem rád přijal a uvelebil se v malém pokojíčku hned vedle hotelové lobby, kde ostatní hosté sledovali televizi. Pak jsem si vzal ručník, sestoupal do sklepa, vstoupil do koupelny apartmá, zabouchl za sebou dveře… a zjistil, že z druhé strany nemají kliku. Rád bych řekl, že mi klika zůstala v ruce, ona tam ale nikdy nebyla. „Otevřete, nebo to vyrazím,“ zvolal jsem několikrát výhružně. Marně. Nikdo mě patrně přes hlasitou televizi neslyšel. Nadešel čas přijmout radikální řešení dřív, než definitivně zešílím. Odešel jsem na druhý konec koupelny, několika drobnými krůčky se rozběhl a ramenem vpřed skočil na plastové dveře. Ty se ale ani po třetím opakování mého televizního chvatu nepohnuly. Pak jsem si uvědomil jeden důležitý detail. Dveře se otevíraly směrem dovnitř, takže bych je musel vyrazit i s futry. (str. 90)

 

O autorovi

ladislav-ziburaLadislav Zibura má rád lidi – a právě za lidmi se vydává na svých pěších poutích. Dobrodružné výpravy cizími světy mu přináší neobyčejné zážitky, o které se rád dělí s publikem. Ziburovy knihy i přednášky jsou založeny především na množství humoru a nadsázky, nesou v sobě ale také poselství o síle lidského ducha a dobrotě lidí všude na světě. Čtenáři na jeho knihách oceňují nejen to, že jsou vtipné, ale také inspirativní.
(Zdroj informací a forografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Vydejte se na netradiční cestu po Arménii, Gruzii a území Náhorního Karabachu, poznejte zdejší kulturu a načerpejte něco z moudrosti místních obyvatel. Právě kvůli tomu se sem vydal cestovatel Ladislav Zibura, autor bestsellerů 40 dní pěšky do Jeruzaléma a Pěšky mezi buddhisty a komunisty, a příběhy ze svých cest zprostředkuje ve své nejnovější cestopisné knize i vám. Přečtěte si o úsměvných i nelehkých situacích, se kterými se musel vypořádat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii
probíhá od 5. do 18. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 cestopisy Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUž nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

Zibura, Ladislav

BizBooks, 2017

Zahrajte si o netradiční cestopis o cestě Kavkazem - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dnes jsem dostala knihu Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii. Děkuji.

Napsat komentář