Vyhrajte některou z knih pro malé čtenáře

portal-detske-knihy-dle-vyberu-perex
Napínavý příběh se strašidelnými prvky, dobrodružná cesta do Norska nebo výlet do historie s naučnou obrázkovou publikací jistě potěší i vaše ratolesti. Který z titulů pro ně nakonec vyberete, záleží jen na vás.

Herkules na zámku

Napínavý příběh se strašidelnými prvky je volným pokračování knížky Herkules a strašidla. Hlavními hrdiny jsou opět kocour Herkules a kočka Komtesa, kteří se tentokrát se svými majiteli Martou a Janem přestěhují na zámek, kde Marta restauruje staré obrazy. V zámku se však brzy začnou dít prapodivné věci. Vzácné knihy ohrožuje armáda drzých myší, ve studni se začne kazit voda, stará stolička mluví a dožaduje se odpovědí na své hádanky, dračí hodiny začnou samy od sebe jít a postavy na obrazech ožívají. Zdá se, že zámku hrozí nebezpečí, které mohou odvrátit pouze Herkules a Komtesa – a také potkanka jménem Jasmína.

Autorka: Alžběta Dvořáková

Vydalo: nakladatelství Portál
Ilustrace: Eva Chupíková
Počet stran: 112
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-262-1265-2

Přečtěte si více o knize Herkules na zámku. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3, nebo si přečtěte náš článek.

 

Vránova neobyčejná dobrodružství

Hlavní hrdinové, holčička Ebba a její nový kamarád, pták Vrána, se vydávají stopem do Norska hledat Vránovy ztracené rodiče. Na své cestě zažívají nejrůznější dobrodružství a nečekaná setkání, která je vždycky posunou o kousek dál. Rodiče nakonec samozřejmě najdou, i když to celou dobu nevypadá příliš nadějně: Ebba se Vránovi ztratí v lese a najdou ji právě dlouho hledaní Vránovi rodiče. Příběh má rychlý spád a je plný humoru a vtipu.

Autorka: Frida Nilssonová

Vydalo: nakladatelství Portál
Ilustrace: Martina Matlovičová
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-262-1271-3

Přečtěte si o knize Vránova neobyčejná dobrodružství více. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3 a přečíst si náš článek.

 

Po stopách baroka v Čechách

Knížka uvádí mladé čtenáře do světa barokních Čech a představuje jim nejen jejich bohatou kulturu, ale i způsob, jak se tehdy žilo. Děti se v ní seznámí s principy barokního umění, architektury, sochařství, malířství a literatury, se základními historickými událostmi, ale také s tím, jak vypadala města a vesnice, jak probíhaly dobové slavnosti, co se jedlo a jak se lidé oblékali. Krásně ilustrovaná kniha bude děti provázet i na výletech, k nimž dává řadu tipů.

Autor: Martin Bedřich

Vydalo: nakladatelství Portál
Ilustrace: Michaela Bergmannová
Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-262-1251-5

Přečtěte si více o knize Po stopách baroka v Čechách. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Portál.

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Kocour Herkules a kočka Komtesa se v novém působišti potýkají s prapodivnými úkazy a budou muset zapojit všechen svůj důvtip, aby zámek ochránili před zkázou. Ani Ebbě a Vránovi se při jejich cestě stopem do Norska nevyhýbají různé patálie, ale nakonec vše dobře dopadne a vy se společně s dětmi navíc při čtení dobře pobavíte. Ovšem pokud máte doma spíše malého zvědavce, kterého baví objevovat kouzlo dávných časů a číst si o skutečných událostech, rozhodně nejvíce uvítáte knihu plnou ilustrací a základních poznatků o barokních Čechách. Který z titulů zařadíte do knihovny vašich ratolestí, to záleží jen na vás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si postupně zvolí jeden z titulů (první vybírá ze třech, druhý ze dvou a na třetího kniha zbude) Herkules na zámku, Vránova neobyčejná dobrodružství a Po stopách baroka v Čechách. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o dětskou knihu dle vlastního výběru
probíhá od 4. do 17. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHerkules na zámku

Dvořáková, Alžběta

Portál, 2017

zobrazit info o knizeVránova neobyčejná dobrodružství

Nilsson, Frida

Portál, 2017

zobrazit info o knizePo stopách baroka v Čechách
1648–1740

Bedřich, Martin

Portál, 2017

Napsat komentář