S knihou na dobrodružně-pohádkovou cestu

MaliCtenari
Máte rádi dobrodružství, ale prožité nejlépe z pohodlí domova? Pak jste na správné adrese. S dnes představenými knihami zažijete pohádkové příběhy plné napětí a humoru. Hlavní hrdinky se už těší, až se s nimi vydáte na cestu…

Hlavní hrdinové, holčička Ebba a pták Vrána, se vydávají na dobrodružnou cestu plnou nečekaných překvapení a setkání. Jejím cílem je nalézt Vránovy rodiče. Podaří se jim to?

Prvotina známé a oblíbené autorky. Hlavní hrdinové, holčička Ebba a její nový kamarád, pták Vrána, se vydávají stopem do Norska hledat Vránovy ztracené rodiče. Na své cestě zažívají nejrůznější dobrodružství a nečekaná setkání, která je vždycky posunou o kousek dál. Rodiče nakonec samozřejmě najdou, i když to celou dobu nevypadá příliš nadějně: Ebba se Vránovi ztratí v lese a najdou ji právě dlouho hledaní Vránovi rodiče. Příběh má rychlý spád a je plný humoru a vtipu. Je určený především dětem ve věku 8–12 let.

Ukázka z knihy

Vranova neobycejna dobrodruzstvi

Další ukázky lze nalézt na stránkách nakladatele.

Vránova neobyčejná dobrodružství

Autorka: Frida Nilsson
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrovala: Martina Matlovičová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1271-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vránova neobyčejná dobrodružství vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Frida Nilsson je úspěšná švédská autorka dětských knih. Vydala již jedenáct titulů, které byly přeloženy do řady jazyků. V roce 2014 získala cenu Astrid Lindgrenové a jako o nové Astrid Lindgrenové se o ní ve Švédsku hovoří. V Portále vyšly její knihy Gorila a já a Piráti z Ledového moře.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Dorotka a její staří přátelé se vrací zpět, aby opět zažívali nespočetná dobrodružství. Kniha navazuje na první díl a Dorotka se při zemětřesní propadá do země Mangusů a seznamuje se s novými lidmi.

Mnozí mladí čtenáři znají příhody Dorotky, kterou tornádo odnese z Kansasu do daleké Východní země, kde žijí Mlaskalové, kteří jí vyprávějí o zemi Oz a jejím mocném čaroději.
Kniha Dorotka a čaroděj v zemi Oz vypráví pokračování příhod Dorotky a čaroděje z předchozího dílu Čaroděj ze země Oz. Děj začíná zemětřesením v Kalifornii, kde se Dorotka po návratu z Austrálie zastavila na krátké návštěvě u příbuzných. Když dojde k otřesu země, Dorotka právě jede v kočárku taženém koněm a řízeném jejích bratrancem Zebem. Země pukne a všichni se propadnou do země Mangusů a Dorotka zažívá nová dobrodružství se starými i novými přáteli. Knihu ilustrovala přední česká výtvarnice Eva Sýkorová-Pekárková.

Ukázka z knihy

Dorotka a carodej v zemi OzVlak z Friska měl velké zpoždění. Na zastávku Hugson měl dorazit o půlnoci, bylo však už pět ráno a na východě probleskoval šedavý úsvit, když vláček pomalu dosupěl k otevřené dřevěné boudě, která sloužila jako nádražní budova. Když zastavil, průvodčí hlasitě zavolal:
„Hugson!“
Holčička ihned vstala a šla ke dveřím vagonu. V jedné ruce nesla proutěný kufřík, v druhé kulatou klec zakrytou novinami a pod paží měla zastrčený slunečník. Průvodčí jí pomohl z vagonu a pak strojvedoucí vlak znovu rozjel a ten odfukoval, skřípal a pomalu se vzdaloval po kolejích. (str. 5)

Dorotka a čaroděj v zemi Oz

Pokračování příhod Dorotky a Čaroděje
Autor: Lyman Baum
Přeložila: Monika Vosková
Ilustrátorka: Eva Sýkorová-Pekárková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 190×236 mm
ISBN: 978-80-7407-368-7
Doporučená cena: 320 Kč

Knihu Dorotka a čaroděj v zemi Oz vydalo nakladatelství Garamond.

O autorovi

Lyman Frank Baum (1856–1919) byl americký prozaik, dramatik a novinář. Nejvíce se proslavil sérií příběhů o čarodějné zemi Oz. V roce 1910 se přestěhoval do Hollywoodu a stal se jedním z prvních obyvatel pozdějšího filmového města. V domě zvaném „Ozcot“ na adrese 1749 N. Cherokee Avenue vzniklo mnoho dílů ze série o čaroději ze země Oz.

————————————————

Hlavní hrdinka, žákyně čtvrté třídy Sára, se vydá hledat svého dědečka. A  zjišťuje, že není jen tak obyčejný, je to totiž šaman ovládající řadu kouzel. Ponořte se do humorných příběhů, které doprovází nádherné koláže.

Rozverné pohádky o dědovi Honzovi, šamanském kouzelníkovi, a jeho vnučce Sáře. Plné fantazie, dobrodružství, vtipu, ale i moderních předmětů obklopujících dnešní děti. Takové jsou pohádky Josefa Kejhy vybavené úžasnými barevnými kolážemi Miroslava Huptycha.
Kdysi se Honza vydal do světa a dostal se až mezi Papouščí indiány, kde z něho domorodý šaman vychoval svého nástupce. Trvalo to léta a doma na Honzu zatím čekala jeho nevěsta Kačenka. Zvídavá Sára, Honzova vnučka a také žákyně čtvrté třídy, už to nemohla vydržet a vydala se dědu hledat. A je z něj nadšená. Děda-šaman ovládá nevídaná kouzla. Klidně promění obra v bobra. Zlému černokněžníkovi vymění hlavu za kokosový ořech. Sebe a Sáru přesune do jiné doby a na jiné místo: třeba do tropické džungle nebo do sadu, kde místo hrušek visí mobily a požírá je Mobiložrout.
V ději plném překvapení se nečekaně objeví svatý František, Jan Amos Komenský či praotec Čech. Příběh samotný končí šťastně. Svatbou šamana Honzy s babičkou Kačenkou.

Ukázka z knihy

Sara a toulavy dedecek

Sara a toulavy dedecek1

Sara a toulavy dedecek 2

 

Sára a toulavý dědeček

Autor: Josef Kejha
Ilustrátor: Miroslav Huptych

Počet stran: 98
Vazba: vázaná
Formát: 200×260 mm
ISBN: 978-80-7252-705-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Sára a toulavý dědeček vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Bára se opět vydala na cestu časem a tentokrát skončila ve starověkém Římě. Seznamuje se se životem Římanů a s jejich tradicemi a zvyky. Vše není ale tak růžové, Bára musí vyřešit záhadu ztracených klíčů, jinak bude zle…

Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zapletena do záhady ztracených klíčů, na jejímž vyřešení závisí osud celého domu Lolliů a možná i něčí život!

Ukázka z knihy

Naši přátelé měli slušný náskok a dokázali si ho udržet, protože s osmi křídly letěli téměř tak rychle jako Chrliči. Dřeváci je pronásledovali až k velké skále, a když Jim konečně přistál u ústí jeskyně, pronásledovatelé byli ještě daleko. (str. 107)

Doporučujeme

Bára necestovala časem poprvé. Už navštívila řadu zemí a různé epochy:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Řím

Pozdvižení v Pompejích
Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-271-0125-2
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Řím vydalo nakladatelství Grada.

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVránova neobyčejná dobrodružství

Nilsson, Frida

Portál, 2017

zobrazit info o knizeDorotka a čaroděj v zemi Oz
Pokračování příhod Dorotky a Čaroděje

Baum, Lyman Frank

Garamond, 2017

zobrazit info o knizeSára a toulavý dedeček

Kejha, Josef

Práh, 2017

zobrazit info o knizeŘím
Pozdvižení v Pompejích

Válková, Veronika

Grada, 2017

Napsat komentář