Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. prosince 2017

nenechte_si_ujit
Stále nevíte, co koupit svým nejbližším pod stromeček? Celý příští týden se budou konat po naší zemi literární akce, které vám možná inspirují. Copak existuje lepší dárek než pěkná kniha?

Opět se můžete těšit na autogramiády, setkání s oblíbenými autory, ale také křty knižních novinek. A proto, že příští týden chodí Mikuláš, i v naší nabídce najdete akce, které potěší malé děti.

Hned v pondělí 4. prosince se můžete zúčastnit autogramiády Miroslava Macka, autora knihy Saturnin se vrací. Koná se v brněnském Knihkupectví Dobrovský na ulici Joštova v 17.00. Kdo by neznal legendární příběh Saturnina, který baví už generace čtenářů. Ovšem až nyní jsme se dočkali jeho pokračování, ve kterém se opět setkáme se starými známými. Zjistíte, jak se daří laskavému dědečkovi, nesnesitelné tetě Kateřině nebo rozmazlenému Miloušovi. A pokud nejste z Brna, nesmutněte. Ve středu 6. prosince přijede Miroslav Macek i do Knihkupectví Dobrovský v Praze. Tak proč si knihu rovnou nenechat podepsat od autora?

V úterý 5. prosince budou mít radost všechny děti. A to nejen díky mikulášské nadílce, ale také proto, že v Paláci knih Luxor v Praze bude mít od 19.30 autogramiádu Jeff Kiney, autor série knih o poseroutkovi. Deníky malého poseroutky se staly mezi dětmi skutečným hitem v mnoha zemích světa. Vyšlo už celkem 12 dílů, ve kterých malý Greg vtipně popisuje své zážitky. Stejně jako jeho čtenáři, i on postupně roste a dospívá, což přináší nová a nová dobrodružství.

úterý 5. prosince se můžete setkat s jiným autorem dětských knih i v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. Od 14.00 se zde bude v rámci Dne pro dětskou knihu konat besedaPavlem Čechem, spisovatelem, autorem komiksů, malířem a ilustrátorem. Znát ho můžete například díky knížce O Čertovi nebo sérii Dobrodružství pavouka Čendy. Všechny jeho tituly jsou doprovázeny opravdu působivými ilustracemi, děti si je tak určitě oblíbí.

Ve středu 6. prosince se opět podíváme do moravské metropole. V Knihovně Jiřího Mahena v Brně, na pobočce v Žebětíně, bude mít autorské čtení spisovatelka Lucie Hlavinková. Dětem přečte ze své knížky Projekt pes, která vypráví o chlapci Jendovi, který má moc rád psy. Rodiče mu ale žádného nechtějí povolit. Proto vymyslí plán, aby rodiče přesvědčil, že pes je opravdu užitečný tvor. Povede se mu to? Možná i to děti zjistí na autorském čtení, které začíná v 16.00.

Svoji novou knihu v těchto dnech představuje i známý youtuber Kovy. Jeho titul Kovy – Ovšem přibližuje fanouškům jeho osobní život, život obyčejného chlapce z maloměsta, který se vypracoval až na hvězdu internetu. Kde se s ním můžete setkat? Ve středu 6. prosince bude mít od 17.00 autogramiádu v Knihkupectví Dobrovský v Plzni, ve čtvrtek 7. prosince se pak bude podepisovat od 17.00 v Knihkupectví Dobrovský v Českých Budějovicích.

Ve čtvrtek 7. prosince zavítáme pro změnu do ostravského Domu knihy, kde se od 16.00 uskuteční beseda a autogramiáda Jiřího Žáčka k jeho nové knize bajek Život je boj. Jiří Žáček je v současnosti asi nejznámější český básník, v jehož tvorbě byste našli zároveň množství knížek pro ty nejmenší. Získal už řadu cen, za všechny jmenujme například tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Jeho novinka je plná krásných bajek, které čtenáře nejen pobaví, ale zároveň i poučí. Jistě si je oblíbí nejen děti, ale i jejich rodiče.

pátek 8. prosince se můžete stavit do Paláce knih Luxor v Praze, kde se od 17.00 uskuteční křest knihy Temné hlubiny od Roberta Bryndzy. Tato novinka je už třetím dílem detektivního thrilleru s hlavní hrdinkou inspektorkou Erikou Fosterovou. Po úspěchu Dívky v leduNočního lovu se tak můžete začíst do pokračování této úspěšné série. Součástí večera bude samozřejmě i autogramiáda.

Týden zakončíme pozvánkou do Ostravy. V pátek 8. prosince přijede do Domu knihy spisovatel František Kotleta, který zde bude mít besedu a autogramiádu ke knize Rázová vlna. Spisovatel drží svou skutečnou identitu v tajnosti, František Kotleta je pouze jeho pseudonym. Patří mezi nejčtenější autory fantasy a sci-fi literatury. Jeho nová kniha je dokončením akčních bestsellerů SpadPoločas rozpadu. Pokud tedy patříte mezi fanoušky těchto knih, určitě si nenechte ujít jeho autogramiádu, začíná v 16.00.

Akcí se ale příští týden koná mnohem více, další pozvánky naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář