Další díl populární série Shannarův meč

shannarovy-elfeiny-perex
Máte příležitost opět se ponořit do kouzelného světa Čtyřzemí plného nebezpečí, napětí a dobrodružství. Kniha Shannarovy elfeíny posloužila také jako podklad k seriálu Letopisy rodu Shannara na Prima COOL.

Padesát let po pádu Temného mága se do Čtyřzemí vrací zlo. Démoni ve vedení Dagda Mora se derou ven ze svého temného žaláře a jejich jediným cílem je smrt posledního elfa. Nyní je jedinou nadějí celého Čtyřzemí mladičký Wil Ohmsford, který musí pod vedením druida Allanona odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle Elessedilovou. Mezitím musí pomoci elfské armádě odrazit nápor démonských vojsk. Dokáže Wil ovládnout sílu, jež byla jeho dědečkovi tak vlastní? Podaří se Allanonovi přemoci zlého Dagda Mora?

 

Shannarovy elfeíny

Autor: Terry Brooks
Přeložil: Adam Steinz

Počet stran: 488
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-358-9
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Shannarovy elfeíny vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Toto procesí v bílém dnes však příliš slavnostně nevypadalo. Uplynulo již dvě stě třicet dní od chvíle, kdy poprvé prošli mohutnou branou, a prvotní pocit údivu už dávno opadl. Dnes, o více než půl roku později, byli Vyvolení jen šestice mladých elfů na cestě za svou každodenní povinností, která se jim za tu dlouhou dobu dokonale vryla do paměti: pozdravit strom za dopadu prvního paprsku slunce.
Jediný Lauren, nejmladší z řad Vyvolených pro tento rok, neříkal nic. Zaostával za svými přáteli, nesnažil se zapojit do jejich hovoru a zamyšleně kráčel kupředu. Byl tak ztracen ve svých myšlenkách, že si vůbec nevšiml náhlého ticha a byl by šel dál, kdyby se ho nedotkla čísi ruka. Lauren sebou trhl a jeho ustaraný pohled se setkal s pohledem Jase.
„Co se děje, Laurene? Nejsi nemocný?“ zeptal se. Jase byl o několik měsíců starší než ostatní, a proto byl neoficiálně zvolen vedoucím Vyvolených (str. 6)

Přečtěte si celou ukázku a také naše zajímavé fantasy tipy!

 

Ohlasy

Pokud je Tolkien otcem moderní fantasy, pak Terry Brooks je jeho nejmilejším strýčkem.

Peter V. Brett, autor bestselleru Tetovaný

Svět Shannary byl jedním z mých nejoblíbenějších fantastických světů v době, kdy jsem vyrůstala, a nemohu se dočkat, až se do něj zase vrátím.

Karen Russell, autorka bestselleru Swamplandie

Terry Brooks je rozený vypravěč. Umí stvořit bohaté eposy naplněné tajemstvím, magií a nezapomenutelnými postavami.

Christopher Paolini, autor série Odkaz dračích jezdců

 

Terry Brooks

terry-brooksTerry Brooks je americký autor, kterého proslavila trilogie knih ze světa krále Shannary. Do jeho rozsáhlé bibliografie patří dále série Kouzelné království Landover a Slovo a nicota, z níž právě kniha Závod s démonem byla deníkem Rocky Mountain News označena za jednu z nejlepších sci-fi/fantasy knih dvacátého století. Kniha Shannarův meč se objevila v seznamu bestsellerů časopisu New York Times a tam se udržela celých pět měsíců. V roce 1982 vydal knihu The Elfstones of Shannara a o tři roky později The Wishsong of Shannara. Obě knihy se také dostaly na seznam bestsellerů. Terry vystudoval anglickou literaturu na Hamilton College, v roce 1966 získal svůj bakalářský titul. Později vystudoval práva na Washington and Lee University. Literární tvorbě se věnoval již od střední školy, svou první knihu Shannarův meč však vydal až v roce 1977. Strávil mnoho let kariérou právního zástupce, nyní se však plně věnuje psaní. Spolu se svou ženou Judine žije v Seattlu, kde dál aktivně tvoří.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.


Nakladatelství Omega vydává především klasickou českou a světovou literaturu. Chce tak vyjít vstříc všem, kteří marně shánějí své oblíbeného spisovatele. Zaměřuje se také na studenty, kteří potřebují klasickou četbu do školy. Spektrum titulů je postupně rozšiřováno o další témata. Věnuje se však také novým autorům a knihám, které dosud u nás nevyšly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeShannarovy elfeíny

Brooks, Terry

Edice Knihy Omega, 2017

Napsat komentář