Do šedivých dnů barevné fantasy příběhy

Tipy_Do sedivych dnu barevne fantasy pribehy
Podzimní dny bývají někdy hodně depresivní, mlhavé a deštivé. Můžete si je ale zpříjemnit napínavými fantasy příběhy nebo čtením o hororu! Nahlédněte do našich tipů, bezpochyby tam číhá to pravé pro vás.

Šest nadaných psanců se pokusí splnit sebevražednou zakázku a proniknout do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti na světě. Kdo z nich přežije? To se dozvíte v novém napínavém fantasy příběhu Šest vran od Leigh Bardugo, autorky populární Griši.

Šest vran

Autorka: Leigh Bardugo

Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-253-3315-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Šest vran vydalo nakladatelství Fragment.

Úspěchy ověnčená fantasy od současné hvězdy young adult literatury Leigh Bardugo! Za peníze se dá koupit všechno! Nebo aspoň to platí v Ketterdamu, ve kterém se nikdo nevyzná lépe, než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. A když se objeví neodolatelná zakázka? Je čas sehnat si pomocníky. Zloděj, trestanec, hazardní hráč, černá ovce rodiny, špionka a kráska-zabiják – šest nebezpečných psanců, kteří se pokusí dostat se do nejstřeženější pevnosti světa. Podaří se jim vyváznout se zdravou kůží?

 

Ukázka z knihy

Kaz šel po Východním nábřeží směrem k přístavu a právě procházel místy, kde se v Barrelu soustřeďují všechna kasina a hazardní hry. Barrel se tísnil mezi dvěma velkými kanály, východním a západním, přičemž nábřeží podél nich mělo každé svou specifickou klientelu. Domy v Barrelu se od ostatních staveb v Ketterdamu dost lišily: byly větší, širší a jejich fasády řvaly křiklavými barvami všech možných odstínů, čímž se neodbytě dožadovaly pozornosti kolemjdoucích – Truhlice pokladů, Zlatá zátoka, Kouzelný parník. Největší kasina stála dál severnějším směrem v nejdražší části Lidu, jak se nazývala část kanálu nejblíže přístavu. Tady měla zdaleka nejvýhodnější pozici, aby do svých podniků nalákala turisty a námořníky, sotva vystrčí paty z lodí.
Vraní klub to tak snadné nemá, dumal Kaz, zatímco očima přejížděl rudočernou fasádu herny. Přivábit za zábavou turisty a hazarduchtivé obchodníky tak daleko na jih dá dost práce. (str. 68)

Stáhněte si další ukázku.

 

Leigh Bardugo

Leigh-BardugoLeigh Bardugo se narodila v Jeruzalémě, ale vyrůstala v Los Angeles. Po ukončení studií na univerzitě v Yale pracovala v reklamě, v novinách, a nakonec i jako maskérka a odbornice na speciální efekty. V roce 2012 vydala svou první trilogii Griša, která se ihned stala bestsellerem New York Times a USA Today. Na její úspěch navázala sérií Šest vran. V současné době autorka žije a tvoří v Hollywoodu.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Kniha Danse Macabre je určena všem, kteří rádi čtou horor a také o něm přemýšlejí. Kdo jiný by pak byl vhodnějším průvodcem ve světě horou než jeho král Stephen King?

Danse Macabre

Svět hororu
Autor: Stephen King
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7306-928-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Danse Macabre vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Knihu o hororu jako kulturním fenoménu napsal Stephen King s velkou láskou k tématu. Do podmanivého průvodce specifickým žánrem vložil pronikavé postřehy i upřímná vyznání, odhalil své zdroje inspirace a nabídl zasvěcené komentáře ke slavným i obskurnějším dílům. Kdo jsou lidé, kteří horor vyhledávají? Čeho se rádi bojíme? O Draculovi či Frankensteinovi hovořil Stephen King už v původním vydání z roku 1981 a nyní se v dodatku z roku 2010 vyjadřuje i k novějším příběhům, jako je Záhada Blair Witch. Proč jsou lidé ochotni utrácet tolik peněz, jen aby se dostali do stavu, který je jim mimořádně nepříjemný? Kdo jsou lidé, kteří horor vyhledávají? Čeho se vlastně bojíme? Proč tolik takzvaných hororových filmů prostě nefunguje? Stephen King si klade řadu otázek a nebojí se na ně odpovědět.

 

Ukázka z knihy

Děs – ten skutečný děs, na rozdíl od všech démonů a bubáků, kteří možná žili v mé vlastní hlavě 2 jsem poprvé pocítil jednoho říjnového odpoledne v roce 1957. Právě jsem oslavil desáté narozeniny. A bylo velice příhodné, že jsem byl v kině: v kině v centru Stratfordu ve státě Connecticut.
Film, který se toho dne hrál, byl a stále je jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec, přičemž fakt, že se hrál právě on – a ne nějaký western s Randolphem Scottem nebo válečný film s Johnem Waynem –, byl také velice příhodný. V sobotu odpoledne toho dne, kdy jsem poprvé pocítil skutečný děs, dávali UFO útočí! v hlavní roli s Hughem Marlowem, který byl v té době patrně nejznámější díky své roli odvrženého a zuřivě xenofobního přítele Patricie nealové ve filmu Den, kdy se zastavila Země – o něco starší a veskrze racionální sci-fi.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Stephen King

Stephen King BETAStephen King (*21. září 1947 Portland) je současný americký spisovatel, publikující také pod pseudonymem Richard Bachman. Vystudoval anglickou literaturu, krátce pracoval v prádelně, rozvážel noviny nebo učil. Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes. Proslavil se zejména jako autor hororů, ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty; tvoří teoretická díla popisující žánr hororu. Většina jeho děl vyšla také v českém překladu, o což se velkou měrou zasloužilo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA. Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány. Na motivy Kingových děl byly natočeny snímky Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, které se dnes řadí mezi desítku nejlepších filmů všech dob. Knihy Stephena Kinga plné odkazů na americké reálie, populární kulturu a zejména rockovou hudbu, úspěšně propojují fiktivní svět se světem reálným. Do atmosféry obyčejného života, kterou autor umí mistrně navodit, postupně zasazuje prvky nadpřirozené, nezřídka gradující v naprosté inferno. Píše o umělcích potýkajících se s tvůrčími problémy a pronásledovaných nadpřirozenými silami, o zlu na malém městě, o násilí páchaném na ženách nebo o dětském vidění světa. Mezi jeho knihy patří například: Čtyři po půlnoci I.Pan MercedesPrávo nálezceKonec hlídkyToPistolníkRevivalVšechno je definitivníBazar zlých snůLunaparkO psaní aj. Podívejte se také na náš článek, plný Kingových knih.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Z dílny Terryho Brookse přichází další díl jedné z nejpopulárnějších fantasy sérií všech dob! Ponořte se znovu do kouzelného světa Čtyřzemí plného nebezpečí a dobrodružství s knížkou Shannarovy elfeíny.

Shannarovy elfeíny

Autor: Terry Brooks
Přeložil: Adam Steinz

Počet stran: 488
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-358-9
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Shannarovy elfeíny vydalo nakladatelství Omega.

Padesát let po pádu Temného mága se do Čtyřzemí vrací zlo. Démoni ve vedení Dagda Mora se derou ven ze svého temného žaláře a jejich jediným cílem je smrt posledního elfa. Nyní je jedinou nadějí celého Čtyřzemí mladičký Wil Ohmsford, který musí pod vedením druida Allanona odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle Elessedilovou. Mezitím musí pomoci elfské armádě odrazit nápor démonských vojsk. Dokáže Wil ovládnout sílu, jež byla jeho dědečkovi tak vlastní? Podaří se Allanonovi přemoci zlého Dagda Mora?

 

Ukázka z knihy

Když Vyvolení vstoupili do zahrad života, východní obzor už svou barvou naznačoval příchod nového dne. Město Arborlon na druhé straně brány pokojně dřímalo, pro Vyvolené však už začal nový den a s ním další úkol. Jejich dlouhé bílé hábity se lehce dmuly v letním vánku a skupina v zástupu prošla kolem nehybných vojáků Černé hlídky, kteří stáli jako chladné sochy stejně jako celé generace vojáků před nimi. Přímo za strážnými stála obrovská, kovaná brána zdobená stříbrnými svitky a střípky slonoviny. naprosté ticho nového dne rušilo jen šuškání zahalených osob a tlumené skřípání štěrku pod jejich nohama. Prošli svižně kolem stráží a rychle zmizeli ve stínu mohutných borovic.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Terry Brooks

terry-brooksTerry Brooks je americký autor, kterého proslavila trilogie knih ze světa krále Shannary. Do jeho rozsáhlé bibliografie patří dále série Kouzelné království Landover a Slovo a nicota, z níž právě kniha Závod s démonem byla deníkem Rocky Mountain News označena za jednu z nejlepších sci-fi/fantasy knih dvacátého století. Kniha Shannarův meč se objevila v seznamu bestsellerů časopisu New York Times a tam se udržela celých pět měsíců. V roce 1982 vydal knihu The Elfstones of Shannara a o tři roky později The Wishsong of Shannara. Obě knihy se také dostaly na seznam bestsellerů. Terry vystudoval anglickou literaturu na Hamilton College, v roce 1966 získal svůj bakalářský titul. Později vystudoval práva na Washington and Lee University. Literární tvorbě se věnoval již od střední školy, svou první knihu Shannarův meč však vydal až v roce 1977. Strávil mnoho let kariérou právního zástupce, nyní se však plně věnuje psaní. Spolu se svou ženou Judine žije v Seattlu, kde dál aktivně tvoří.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.

————————————————

A zrodí se píseň nadané spisovatelky Samanthy Shannonové je dlouho očekávaným třetím dílem populární fantasy série Kostičas, která by měla mít celkem sedm dílů.

A zrodí se píseň

Autorka: Samantha Shannonová
Přeložila: Lenka Kapsová

Počet stran: 423
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7577-177-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu A zrodí se píseň vydalo nakladatelství Host.

Není tu bezpečno. Nevzdáme se. Po krvavé bitvě v Kruhu z růží je Paige Mahoneyová jako Kmotryně v neustálém ohrožení. Stabilizace roztříštěného londýnského podsvětí, kterému nyní vládne, bude složitější, než se kdy zdálo. Paige netuší, že její vládu může velice brzy ukončit zavedení zdokonaleného detektoru Senshield. Jeho vylepšená verze už dokáže rozpoznat první tři řády jasnovidnosti, což pro komunitu vidoucích a světa, v němž žijí, znamená jistou zkázu… A zrodí se píseň je třetí knihou plánované sedmidílné série. První díl Kostičas hned po vydání obsadil přední příčky žebříčku bestsellerů The New York Times, byl přeložen do osmadvaceti jazyků a připravuje se jeho zfilmování.

 

Ukázka z knihy

Mé vypůjčené oči sežehlo světlo. ještě pořád jsem byla uvnitř cizího těla, stála jsem na stejné podlaze, ale všechno bylo jinak.
Na rtech mu pohrával úsměv. V očích mu jiskřilo jako kdysi, když jsem mu přinesla dobrou zprávu z aukce. Na sobě měl černou vestu s vyšitými vzájemně propletenými zlatými kotvami a kolem krku uvázaný jasně červený šátek. Jednou rukou oblečenou v hedvábné rukavici svíral ebenovou hůl.
„Vidím, žes ovládla umění zmocnit se cizího těla na dálku,“ řekl. „Ty jsi skutečně samé překvapení.“
Hůl měla bílou porcelánovou hlavici ve tvaru koňské hlavy.
„Mám dojem,“ pronesla tiše Nashira, „že s mým novým Vrchním biřicem se už znáš.“
Od okamžiku, kdy jsem ho uviděla, jsem poprvé vydechla.
Snažil se mě zastavit. Ten bídný intrikánský červ mě celé týdny umlčoval, abych světu neřekla o existenci Refájců. A teď tu najednou stojí a zjevně je s jejich přítomností sžitý stejně jako se svým vlastním stínem. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Samantha Shannonová

Samantha-ShannonovaSamantha Shannonová (* 1991) pochází ze západního Londýna. Vystudovala anglický jazyk a literaturu na Oxfordské univerzitě na St. Anne’s College. Psát začala už v patnácti letech. V roce 2013 vydala román Kostičas (česky Host 2014), první díl z plánované sedmidílné série. Kniha figurovala na seznamu bestsellerů v žebříčcích novin The New York TimesThe Sunday Times a The Asian AgeDaily MailStylist a The Huffington Post ji zvolily Knihou roku a knihkupectví Amazon ji zařadilo mezi nejúspěšnější tituly roku. Přečtěte si ukázku z ní a také náš článek o ní. Po druhém dílu Vidořád (2015, česky Host 2015) přichází nyní netrpělivě očekávané pokračování A zrodí se píseň.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knihy za výhodné ceny.

Líbily se vám naše fantasy a hororové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠest vran

Bardugo, Leigh

Fragment, 2017

zobrazit info o knizeDanse Macabre
Svět hororu

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizeShannarovy elfeíny

Brooks, Terry

Edice Knihy Omega, 2017

zobrazit info o knizeA zrodí se píseň

Shannonová, Samantha

Host, 2017

Napsat komentář