Druhý díl napínavé sci-fi První linie

Marko Kloos_Evakuace
Dramatický příběh Andrewa Graysona pokračuje v akčním sci-fi románu Evakuace, druhém dílu série První linie spisovatele Marka Kloose. Dožene lidstvo strašlivá mimozemská invaze až k evakuaci planety?

Gigantičtí mimozemšťané vyhlazují jednu kolonii za druhou, zatímco Severoamerické společenství a Sino-ruská aliance vedou o zbytek krvavou válku. Andrew Grayson byl u toho, když mimozemská invaze začala. Poslední čtyři roky strávil na bojištích obou probíhajících válek, kde v nové funkci bojového koordinátora přivolává na své nepřátele hněv Boží v podobě jaderných střel a orbitálního bombardování. A v první linii také nejlépe vidí, jak nepříznivě se pro nás boj s vesmírnými obry vyvíjí. Když pak SAS vytáhne z rezervy prastarou letadlovou loď, nacpe ji k prasknutí vojáky a zásobami a pošle na tajnou misi, divoké zvěsti na sebe nenechají dlouho čekat. Chystáme se osvobodit obsazenou kolonii? Útočíme na domovský svět vetřelců? Nebo snad začala evakuace Země?

 

Evakuace

První linie 2
Autor: Marko Kloos
Přeložil: Jakub Mařík

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-391-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Evakuace vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

Ukázka z knihy

Staří seržanti občas mluví o Starých dobrých časech.
Kdysi tu bylo blažené mýtické období, kdy vojenská služba bývala vysněnou prací – lístkem k nepříliš riskantní kariéře a přístupem ke kvalitnímu jídlu a slušným výhodám. Armáda byla vybíravá, ale když jste se tam dostali, stali jste se po zbytek života příslušníky privilegované třídy.
Staré dobré dny přirozeně skončily asi deset minut poté, co jste podepsali svou smlouvu.

S novým nepřítelem už bojujeme skoro pět let a stále se nemůžeme dohodnout ani na jeho jméně. Xenobiologové přišli s nevyslovitelným latinským názvem, který se mimo vědeckou literaturu nikde nepoužívá. Pěšáci, vyhlášení svou prozaičností, jim říkají Dlouháni nebo Velcí hnusáci. Sino-rusové pro ně první rok války žádné jméno ani neměli, protože věřili, že Severoamerické společenství jenom šíří fámy, aby zakrylo teraformační selhání a přírodní katastrofy, kvůli kterým jsme ztráceli jednu kolonii za druhou.

 

Více o knize

Nezničitelní mimozemšťané vyhlazují pozemské kolonie… a lidé válčí mezi sebou o ty zbývající… Andrew Grayson přežil první bojové „setkání“ s Dlouhány. Takové štěstí ale neměly miliony pozemských kolonistů na planetách, které se Dlouháni rozhodli teraformovat. Věrni svému pojmenování a výšce přes čtyřiadvacet metrů, zacházejí s lidmi jako s dotěrným hmyzem, který stačí vystříkat insekticidem… Dlouháni při likvidaci kolonií nedělají rozdílu mezi Severoamerickým společenstvím nebo Sinu-ruskou aliancí, ale ani to obě znepřátelené strany nedonutilo zastavit krvavé boje o nové kolonie. Díky tomu je Země krok od ekonomického kolapsu a občanské nepokoje jsou na denním pořádku. Ty jsou však potlačovány s rostoucí brutalitou a vzpoury pořádkových sil nejsou něčím výjimečným. Neschopné velení se těchto buřičů snaží zbavit originálním způsobem – převelením na vzdálené kolonie, v naivní víře, že je takto zpacifikuje. Tak se na zamrzlém měsíci jménem New Longyearbyen po dlouhé době Andrew Grayson opět potkává se seržantkou Fallonovou. Samozřejmě že seržantka je jedním z buřičů odklizeným na periferii galaxie. A první konflikt na sebe nedá dlouho čekat, když všemu velí arogantní generál z tepla a bezpečí své kanceláře. Jenže nepočítal se seržantkou Fallonovou…

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Fantom Print.

 

Marko Kloos

Marko Kloos, autor military science fiction a fantasy, se narodil v Německu. V současnosti žije a pracuje v USA. Nakladatelství Fantom Print již vydalo první díl jeho série První linie, nazvaný Smlouva na život.


Nakladatelství FANTOM Print je jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvakuace
První linie 2

Kloos, Marko

Fantom Print, 2017

Napsat komentář