Vymaňte se z negativních okovů života

pouta
Nechcete podléhat podzimním splínům a všudypřítomnému stresu? Nechte si poradit. Ty nejlepší praktické rady, jak pracovat se svou myslí i duší, se dozvíte v dnešních knižních tipech.

Kdo z nás může sebevědomě říct, že vede bezchybný život? Nejsme dokonalí a nevedeme bezproblémové životy. Mnohé z nás sužují obavy a strachy. Jak s nimi bojovat?

Život není dokonalý a každý zažíváme mnoho těžkých chvil. Možná i takový má být. Možná právě kvůli tomu máme prostředky, abychom těžkým momentům čelili: sílu, která nám pomáhá postavit se porážkám, možnost svobodně zareagovat na to, co se děje. A lásku našich bližních. Navíc jsme součástí úžasného projektu, kdy s celým lidstvem sdílíme jeho ctnosti a nedostatky. Ty jsou vryty do našich genů, do genů všech lidských bytostí, které existovaly a které existovat budou… Kdo někdy nebyl a není otrokem svých obav, problémů a provinění? Ve strhujícím příběhu nás autor přímou a krátkou cestou dovede k poznání, k místu, kde se nachází naše zdravé a skutečné Já. Pomůže nám, pokud budeme chtít, osvobodit se.

Otrok

Autor: Anand Dilvar
Přeložila: Eva Šašková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-7363-847-4
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Otrok vydanou nakladatelstvím Dokořán si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Když jsem přišel k sobě, hned mi došlo, že něco je špatně. Do očí mě bodalo světlo, nemohl jsem ani zamrkat. Snažil jsem se odvrátit zrak a pohnout pažemi, abych si zakryl oči. Obojí bez úspěchu. Moje tělo bylo zcela paralyzované a projížděla jím taková bolest a chlad, jaké jsem nikdy předtím nezažil. Zkusil jsem zakřičet, abych si přivolal pomoc, ale nic z toho k ničemu nevedlo. Uši mi rval nějaký děsivý zvuk a pusou mi vedlo něco, co mě pálilo v krku. Stačilo pár hodin a má mysl byla zaplavena strašlivou bezmocí.

O autorovi

Dilvar Anand 
Autor více než 35 děl o seberozvoji, jímž se zabývá více než 20 let. Zakladatel nakladatelství Červená stezka a centra setkávání a rozvoje Vision Quest ve Valle de Bravo. Má za sebou též bohatou přednáškovou činnost, je častým hostem pořadů v rádiích a televizních stanicích, během kterých svým posluchačům a divákům předává to, co sám nazývá Revoluce uvědomění. Dílvar zároveň působí jako Gestalt terapeut, v Indii prošel meditativními a terapeutickými výcviky Osha.

Zdroj: Dokořán

————————————————

Vnitřní světy každého z nás by vydaly na samostatný výzkum. Nechte se zasvětit do tajů mozkových buněk asynapsí a poznejte, co všechno dokáže váš mozek.

Z temnoty a ticha uvnitř lebky ovládá mozek každodenní příběhy naší reality a určuje, kým jsme. V průběhu svých výzkumů a experimentů se David Eagleman vydává do světa extrémních sportů, trestního práva, neverbální komunikace, genocidy, operací mozků, intuice, robotiky a hledání nesmrtelnosti. Připravte se na napínavou výpravu do vnitřních světů. Ve zdánlivě nekonečné síti miliard mozkových buněk a bilionů synapsí vzniká něco, co byste tam nečekali: vy sami. Naleznete zde příběh vašeho života utvářeného vaším mozkem a vašeho mozku utvářeného vaším Životem. Přidejte se ke známému neurovědci Davidu Eaglemanovi na jeho cestě za odpověďmi na otázky o podstatě naší existence: Co je vlastně realita? Co jsem „já“? Jak se rozhodujeme? Proč náš mozek potřebuje jiné lidi? Jak promění technologie fyzickou podstatu člověka v budoucnu?

Mozek

Váš příběh
Autor: David Eagleman
Přeložil: Petr Bokůvka

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 155×225 mm
ISBN: 978-80-265-0663-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mozek vydanou nakladatelstvím BizBooks si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Čemu vděčíme za onu pružnost mladého lidského mozku? Tajemství není v tom, že by mozkové buňky přibývaly, ve skutečnosti je jejich počet u dětí a dospělých stejný; spočívá v jejich propojení. Po narození jsou neurony v dětském mozku nepropojené a spojení se začnou překotně utvářet během prvních dvou let života díky smyslovým informacím. V mozku novorozence vznikají každou vteřinu dva miliony synapsí. Ve dvou letech věku už je jich více než sto bilionů, což je dvakrát více než u dospělého.

O autorovi

David Eagleman je neurovědec, který se specializuje na otázky plasticity mozku, vnímání času, synestezii a prolínání vždy a sociální politiky. Je autorem více než devadesáti publikací a držitelem několika patentů. Kromě toho je autorem dvou mezinárodních bestsellerů: novely Suma a knihy Inkognito, aneb tajný život mozku. Také píše scénáře a uvádí televizní pořad The Brain.

Zdroj informací: BizBooks

————————————————

Jste hodní na své okolí? A nepřehání to trochu? Jak být soucitným, ale nenechat se zneužívat, vám napoví uznávaný profesor Thupten Jinpa.

Hlavní překladatel Jeho Svátosti Dalajlámy a uznávaný profesor Thupten Jinpa nám ukazuje, jak se lidé v dnešním světě bojí, že když budou příliš hodní, ostatní je začnou zneužívat, nebo že když budou příliš soucitní sami k sobě, zleniví. Jenže opak je pravdou.
Přijmeme-li skutečně do svého srdce soucit, zbavíme se stresu a depresí, zlepšíme své zdraví, dosáhneme snadněji svých cílů, a nakonec změníme i svět.
Pomocí vědy, buddhistické i západní psychologie a zkušeností z vlastního života autor vysvětluje, jak je nesmírně důležité najít odvahu stát se soucitnými a jak tato odvaha může zcela změnit náš život.

Odvážné srdce

Jak odvaha k soucitnosti dokáže proměnit náš život
Autor: Thupten Jinpa
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-8111-303-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Odvážné srdce vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Zatočte s podzimními splíny, stresem a únavou. Naučte se používat svou vnitřní sílu a nepodléhat hektickému životnímu tempu.

Rozvíjejte sílu, která vychází z vás samých!
Chcete v sobě najít jistotu, bezpečí a klid?
Jste nespokojení sami se sebou, s tím, co děláte, jak vypadáte?
Potýkáte se s obavami, starostmi, stresem či pocity viny?
Nejste doopravdy šťastní?
Právě pro vás je tu kniha plná moudrosti a vtipu s napínavými příběhy a zajímavými cvičeními. Moudrá želva Kurma vás naučí rozvíjet svou vlastní sílu, abyste se stali vyrovnanější, odolnější vůči vnějším vlivům, vlídnější a dokázali se soustředit na to podstatné. V našem hektickém světě můžeme z Kurminy moudrosti těžit i my lidé.

Jak zpomalit kolotoč všedního dne

A objevit skutečný život
Autoři: Aljoscha Long, Ronald Schweppe
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0617-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak zpomalit kolotoč všedního dne  vydanou nakladatelstvím Grada edici Alferia si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Stejně jako želvy máme i my spoustu nepřítel, i když spíše vnitřních než vnějších. My se nemusíme bát dravých ptáků. Vraždy a zabití jsou díkybohu také ojedinělé a (na rozdíl od nejedné želvy) nemusíme žít v obavách, že skončíme jako delikatesa na talíři. Existují však jiná nebezpečí a ta neohrožují ani tak náš vnější život, jako spíše nás vnitřní svět.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOtrok

Dilvar, Anand

Dokořán, 2017

zobrazit info o knizeMozek
Váš příběh

Eagleman, David

BizBooks, 2017

zobrazit info o knizeOdvážné srdce
Jak odvaha k soucitnosti dokáže proměnit náš život

Jinpa, Thupten

Noxi, 2017

zobrazit info o knizeJak zpomalit kolotoč všedního dne
a objevit skutečný život

Long, Aljoscha – Schweppe, Ronald P.

Grada, 2017

Napsat komentář