Pohádková putování

DetiCtou
Netřeba se vydávat na daleké cesty, když z pohodlí domova můžete navštívit kouzelné světy. Dělejte společnost Carlovi při jeho cestě za tatínkem, seznamte se s princeznami od Walta Disneyho a s Bárou cestujte časem do 19. století až do Japonska.

Carlovi rodiče se rozvedli a jeho tatínek se odstěhoval do Itálie. Carlovi se stýská, a jelikož za ním táta jednou za půl roku nepřijel, rozhodne se za ním vydat sám. A tak vyrazí z Německa na dobrodružnou cestu, na jejímž konci ho čeká shledání s tatínkem…

Carlovi rodiče se rozešli a jeho tatínek se vrátil zpátky do své italské vlasti. Slíbil sice synovi, že ho bude často navštěvovat, ale za půl roku nepřijel ani jedinkrát. Carlovi se stýská a také má na tátu pořádný vztek – a tak se nakonec rozhodne, že se za ním vydá sám. Ale jak se dostane jedenáctiletý kluk úplně sám z Německa až do sicilského Palerma? Díky odhodlání, pevné vůli a pomocí chápavých lidí, které při svém putování potká, se to Carlovi nakonec doopravdy podaří. Zábavná, napínavá i trochu dojemná knížka především pro děti ve věku 8–12 let.

Ukázka z knihy

Dona Carla nikdo nezastavíVysoukám se z pod stolu a postavím se před průvodčího. Kravat mi visí nakřivo a sváteční košile se mi lepí na břicho kulat jako mozzarella. Propotil jsem ji tak, že je pod pupkem skoro průheldná. Jestli mě průvodčí pošle zpět, dovedou mě strážní z nádraží k mamince. Pak už se za tatínkem nedostanu, nikdy.
„Mladý muži! Vaši jízdenku!“
„Tu mi sežral pes,“ řeknu najednou.
Nebo jsem to neřekl. Průvodčí se ke mně nakloní, jako by mi správně nerozumněl. (str. 16)

Další ukázky najdete na stránkách nakladatele.

Dona Carla nikdo nezastaví

Autor: Oliver Scherz
Přeložila: Michaela Škultéty
Ilustrovala: Aneta Žabková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1257-7
Doporučená cena: 235 Kč

Knihu Dona Carla nikdo nezastaví vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Oliver Scherz je německý herec a úspěšný a oceňovaný autor dětských knih.

————————————————

Každá dívka snad někdy zatoužila buď se s princeznou skamarádit, nebo se jí stát. Nyní máte možnost! S knížkou plnou pohádek můžete zažít příhody princezen ze světa Walta Disneyho, od Popelky a Ariel přes Jasmínu až po Bellu a Lociku.

Princezny se nikdy nenudí! Popelka šije nádherné šaty, Ariel potká velryby, Sněhurka se seznámí se třemi obry, Bella si najde kamarádku vynálezkyni, Tiana vystaví zkoušce své přátelství s Charlotte, Locika se skamarádí s chameleonem a Jasmína udělá radost dětem z města. Příběhy z této knihy jsou plné dobrodružství, přátelství a splněných snů. Díky kratšímu textu a krásným obrázkům se proto skvěle hodí ke čtení nebo předčítání před spaním. Usínej se svými oblíbenými princeznami!

Ukázka z knihy

Princezny velka kniza pohadek 1

Princezny velka kniza pohadek 2

Princezna – Knížka plná pohádek

 

 

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 215×265 mm
ISBN: 978-80-252-4059-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Princezna – Knížka plná pohádek vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Na Báru opět čeká další dobrodružná cesta zpět časem. Tentokrát se ocitne v polovině 19. století v Japonsku, které se hemží samuraji a gejšami. Před Bárou je špionážní úkol, který ji dovede až do japonského chrámu… Unikne všem nástrahám?

V polovině 19. století nebyla samurajům, vyzbrojeným meči a kopími, nic platná ani ďábelská udatnost proti palným zbraním Evropanů. Zato gejši, ve svých skvostných hedvábných kimonech, dále bavily své bohaté zákazníky tancem, hudbou a uměním konverzace, a přitom leccos důležitého vyslechly. A najednou je Bára pověřena nebezpečným špionážním úkolem, který ji dovede až do chrámu plného pastí a nástrah…

Ukázka z knihy

V úterý odpoledne mívala Bára výtvarku. Výtvarka ji vždycky bavila, protože jí kreslení i malování šlo, a v nové škole to ještě mělo ten bonus, že se tu nemohl Jaroušek hlásit, aby správně odpověděl na jakoukoliv otázku. Při výtvarce se totiž otázky nekladly. Tedy kladly, ale typu kdo tady zase nacmral na linoleum vodu nebo panebože, tohle má být pes, nebo lednička? (str. 5)

Doporučujeme

Bára necestovala časem poprvé. Už navštívila řadu zemí a různé epochy.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Japonsko

Gejša a samuraj
Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-0359-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Japonsko vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDona Carla nikdo nezastaví

Scherz, Oliver

Portál, 2017

zobrazit info o knizePrincezna – Knížka plná pohádek

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeJaponsko
Gejša a samuraj

Válková, Veronika

Grada, 2017

Napsat komentář