Tipy, jak žít lépe

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Tipů a triků, slibující lepší život, naleznete všude velké množství. Proč je nehledat také v knihách? V dnešních knižních tipech si představíme různorodé knižní novinky, které budou inspirací pro dospělé i mladší čtenáře a čtenářky.

Jak se poučit z chyb druhých a pracovat na svém seberozvoji, poradí v knize Žijte své lepší já terapeutka a koučka Janette Šimková.

To, jak uvažujeme o svých zvyklostech, postojích a reakcích, má zásadní vliv na to, jak se cítíme a jednáme. Je v nás mnohem více kvalit, než dáváme lidem najevo. A přitom to chce tak málo, pohlídat to nejlepší v sobě a plně to využít ve svůj prospěch.
Máte před sebou výsledek příběhů, které si životní koučka Janette Šimková vyslechla za devět let praxe a přetavila je do 50 zamyšlení. V knize se dozvíte, jak si vytvořit jedinečný osobní příběh a vyrůst; jak ze sebe samých namalovat zářivý obraz; jak opustit zónu komfortu a jít dál; jak si ušít život na míru a přitom si vytvářet obohacující vztahy… Jednotlivá zamyšlení jsou zpracována samostatně, takže je můžete číst podle toho, jaké vás právě osloví. Knihu lze využít jako pomůcku pro pravidelnou sebereflexi nebo jako vodítko pro osobní rozvoj.

Žijte své lepší já

50 tipů pro cestu ke spokojenému životu
Autorka: Janette Šimková
Přeložila: Tereza Hubáčková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-1247-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Žijte své lepší já vydalo nakladatelství Portál.

Zasoutěžte si o tuto knihu v naší soutěži.

Prohlédněte si ukázky z knihy: ukázka1, ukázka2, ukázka3, ukázka4, ukázka5, ukázka6 a ukázka6.

————————————————

Abyste se cítili dobře, věnujte pozornost také svému zevnějšku. Nechte si poradit od pracovníků uznávaných univerzit, kteří provedli rozsáhlé studie na tisících osob. Výsledky jejich šetření se dozvíte v knize Velká pětka.

S každým vzrušujícím objevem v medicíně, novou dietou nebo cvičebním programem přichází stále stejný příslib: udělejte toto, kupte toto nebo snězte toto a budete lépe vypadat, déle žít a zlepší se váš zdravotní stav. Jen málo knih vám ale může slíbit, že když začnete plnit pět jednoduchých opatření, která jsou téměř zadarmo, zaručeně prožijete delší a zdravější život.
Toto není žádná nová módní vlna. Pravdivost každého doporučení z této knihy, které podporuje zdraví a prodlužuje život, byla prokázána značným množstvím testů, pokusů a studií. Není v nich žádný chyták ani háček, žádné kdyby nebo ale.
Velká pětka, jejímž autorem je důvěryhodný vědec, obsahuje snadno pochopitelné informace a překvapivé výsledky reálných studií provedených pracovníky uznávaných univerzit, kterých se zúčastnily tisíce osob. Čtenáři Velké pětky sami uvidí, že těchto pět opatření bezpochyby nabízí větší a zaručenější prospěch než nejnovější drahé potravinové doplňky, módní diety, výstřední cvičební programy a supermoderní cvičební pomůcky.

Velká pětka

Pět jednoduchých opatření, která můžete začít plnit, abyste žili delší a zdravější život.
Autor: David Fisher, Sanjiv Chopra

Počet stran: 180
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7252-679-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Velká pětka vydalo nakladatelství Práh.

O autorech

Dr. Sanjiv Chopra je profesorem medicíny na Lékařské fakultě Harvardovy univerzity, dvanáct let byl proděkanem pro kontinuální vzdělávání. Doktor Chopra je autorem bestsellerů a žádaný motivační řečník. Vyšlo mu sedm knih, publikoval přes sto článků a obdržel mnoho ocenění včetně Ceny za výtečnou pedagogickou činnost Lékařské fakulty Harvardovy univerzity.

David Fisher je autorem více než patnácti bestsellerů z žebříčku deníku New York Times.

Zdroj: Práh

————————————————

Nemáte čas? Pospícháte z práce do práce? Pečujete o děti? Nedaří se vám ve vztazích? Nejste jediní. Začtěte se do Deníku koučky a nechte se inspirovat, jak lépe zvládat vypjaté životní situace.

Zamilujte se do svého života.
Výjimečná kniha přední české koučky a psychoterapeutky, za niž mluví stovky spokojených klientů.
Všichni toužíme po spokojeném a naplněném životě, ale zdaleka ne všichni takový život máme. Řešíme problémy s partnerem, trápí nás nedostatek financí, chodíme do práce, která nás nebaví, a na své koníčky často nemáme ani čas, ani energii. Neustále žijeme v budoucnosti a fráze „teď nemám čas“ se stává naší mantrou. Ponořeni do emocí a navyklých stereotypů často nevidíme z problému cestu ven. Ale všechno má své řešení, opravdu všechno.
Šárka Vávrová přináší svůj úhel pohledu na vztahy, peníze, práci i sebevědomí a zdraví. Sdílí se čtenáři příběhy ze své dlouholeté praxe, ale nebojí se mluvit ani o svých osobních zkušenostech. Dotýká se témat, která jsou v dnešní době velmi aktuální a rezonují s většinou z nás. Jak vybudovat dokonalý vztah; jak získat práci, která by nás naplňovala a zároveň finančně zajistila; jak čelit každodennímu stresu, to a mnoho dalšího se dočtete v její knize
Deník koučky.
Knihu doprovází fotografie
Andrey Růžičkové Kerestešové.

Deník koučky

Autorka: Šárka Vávrová

Počet stran: 352
Vazba: pevná
Formát: 153×234 mm
ISBN: 978-80-7565-178-5
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Deník koučky vydanou nakladatelství Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Pamatuji si na svoji první lásku, která byla vlastně platonická. Bylo mi čtrnáct let. Jeden den jsem jela do centra města a při zpáteční cestě jsem potkala svoji spolužačku z vedlejší třídy. Stála a čekala na autobus s krásným, asi šestnáctiletým klukem. Stoupla jsem si na zastávku také a ona si se mnou začala povídat. Představila mi svého přítele, který se jmenoval Tomáš. Měl tyrkysově modré oči a byl asi o dva roky starší než my dvě a ona na něj byla náležitě pyšná. Prohodila jsem s nimi pár vět, než mi přijel autobus. Rozloučila jsem se jak se spolužačkou, tak s jejím přítelem a nastoupila do autobusu.

O autorce

Šárka Vávrová je psychoterapeutka a integrativní koučka, která pomáhá lidem na cestě ke svobodě, k bohatství, životnímu poslání a trvalému štěstí. Je také motivační mluvčí, mentorka, lektorka a tvůrkyně originální metody s názvem Psychologie štěstí.

Zdroj: Jota

————————————————

Jste noční sova, nebo ranní ptáče? Pracuje se vám lépe ráno, večer, nebo v poledne? Každý má svůj vlastní biorytmus. Prozkoumejte ten váš s knihou Síla správného okamžiku.

Buďte v pravý čas na správném místě. Víte, kdy je pro vás nejlepší pít kávu nebo si jít zaběhat? Je pro vás výhodnější brzy vstávat, nebo pracovat dlouho do noci? Existuje ideální čas k milování? A je to večer, nebo ráno? Stává se vám, že jste unavení i po deseti hodinách spánku? Anebo že ráno nic nevymyslíte, a když odcházíte z práce, přicházejí k vám ty nejlepší nápady? Odpověď je jednoduchá: Na všechno existuje ideální čas, který odpovídá naší biologii a hormonálnímu nastavení. Kniha Síla správného okamžiku pracuje s vnitřními hodinami, které má každý z nás v sobě. Díky správnému načasování aktivit můžete být efektivnější, šťastnější, můžete lépe odpočívat a naplno využít svůj potenciál. Slaďte se se svým přirozeným rytmem. Často stačí jen pár drobných změn, a uvidíte velké rozdíly. Knihu otevírá biočasový dotazník, v němž vám klinický psycholog a spánkový odborník Michael Breus pomůže určit osobní chronotyp. Ať už jste Medvěd, Lev, Delfín anebo Vlk, další stránky nabídnou inspiraci, jak sladit více než 50 běžných aktivit s vaším vnitřním nastavením a poskládat si tak rozvrh pro váš ideální den.

Síla správného okamžiku

Poznejte svůj chronotyp
Autor: Michael Breus
Přeložila: Radka Vaňková

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 168×225 mm
ISBN: 978-80-265-0635-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Síla správného okamžiku vydanou nakladatelstvím BizBooks si můžete prohlédnout v ukázce.

————————————————

Autor Malého prince vyslovil za svůj život velké množství zajímavých myšlenek. Ty nejinspirativnější z nich mohou být součástí vašich dní v příštím roce díky diáři Cesta.

Další z řady našich originálních diářů, které pomáhají hledat sílu, klid a vlastní duchovní cestu. Tentokrát s inspirativními myšlenkami francouzského spisovatele, letce a válečného hrdiny.

Stěžejní téma ilustrovaného diáře na rok 2018 s citáty milovaného autora Antoina de Saint Exupéry je „cesta“. Nabízí originální a motivující citáty z autorových děl včetně nesmrtelného MALÉHO PRINCE a CITADELY. Saint Exupéryho prózy a básně jsou dodnes obdivovány pro svou moudrost a upřímné hledání lásky, přátelství a smyslu života. Diář s jeho myšlenkami vás osvěží jako studánka žíznivého trosečníka.

Více než 100 barevných ilustrací malířky a knižní ilustrátorky Jiřiny Lockerové

Diář obsahuje plánovací kalendář, lunární kalendář, přehled státních svátků a jmenin, prostor pro poznámky aj.

Cesta

Diář 2018
Autor: Antoine de Saint Exupéry

Počet stran: 272
Vazba: flexo
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-916-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Cesta vydanou nakladatelstvím Vyšehrad si můžete prohlédnout v ukázce.

————————————————

Sestry, které tvoří blogerské duo A Cup of Style, budou znát především mladší čtenáři. Praktický dívčí diář pro rok 2018 ale využijí i studentky a mladé slečny, které mají styl.

Blogerky Lucie a Nicole z A Cup of Style věří, že správné plánování je velká část úspěchu. Proto vytvořily diář, který tě nejen provede celým rokem a pomůže ti řádně si naplánovat veškeré aktivity, dá ti prostor pro vlastní poznámky a kreativitu. Užij si s diářem v novém designu rok 2018 na jedničku!

A Cup of Style 2018 Diář

Autorky: Lucie Ehrenbergerová, Nicole Ehrenbergerová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 110×155 mm
ISBN: 978-80-7529-479-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu A Cup of Style 2018 Diář vydalo nakladatelství Slovart.

Prohlédněte si ukázky z knihy: ukázka1, ukázka2.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta
Diář 2018

de Saint-Exupéry, Antoine

Vyšehrad, 2017

zobrazit info o knizeSíla správného okamžiku
Poznejte svůj chronotyp

Breus, Michael

BizBooks, 2017

zobrazit info o knizeDeník koučky

Vávrová, Šárka

Jota, 2017

zobrazit info o knizeVelká pětka
Pět jednoduchých opatření, která můžete začít plnit, abyste žili delší a zdravější život.

Fisher, David – Chopra, Sanjiv

Práh, 2017

zobrazit info o knizeŽijte své lepší já
50 tipů pro cestu ke spokojenému životu

Šimková, Janette

Portál, 2017

zobrazit info o knizeA Cup of Style 2018 Diář

Ehrenbergerová, Lucie – Ehrenbergerová, Nicole

Slovart, 2017

Napsat komentář