Získejte pokračování cesty Dopplera a jeho losa

nakladaky-volvo-perex
Hlavní hrdina Andreas Doppler putuje Värmlandem po boku losa Bonga a syna Greguse. Co hledá ve švédských lesích a jaké lidi zde potká? To si přečtěte v zábavném románu, který spojuje úsměvnou naivitu s melancholickou závažností.

Putování švédskou krajinou

Náklaďáky Volvo jsou pokračováním úspěšného románu Doppler a líčí osudy stejného hlavního hrdiny a stejného losa na cestě Värmlandem.

Doppler se tu setkává se skautem, který prospal venku dvacet pět tisíc nocí, a se stařenkou holdující marihuaně, která chce změnit svět.

I tento Loeův román nabízí velkolepou rozpustilou zábavu, v níž specifický loeovský tón souzní s úsměvným naivismem a melancholickou závažností.

 

Náklaďáky Volvo

Autor: Erlend Loe

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2017
ISBN: 978-80-7473-526-4

Přečtěte si více o knize Náklaďáky Volvo, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Maj Britt byla navždy zbavena práva vlastnit andulky. Soud tak stanovil s nemilosrdnou jasností.
NESMÍ andulky vlastnit ani se o ně starat až do konce života. Jinými slovy může zapomenout na dosavadní příjemný zvyk, že ji ráno probudí spokojené štěbetání těchto tvorečků vycházející ze zakrytých klecí, které po celá léta naplňovalo její obývací pokoj v nekonečných švédských lesích.
NESMÍ vlastnit andulky.
Ani ptáky s podobným typem zobáku. Jiní ptáci ji překvapivě nezajímají. Nechápe, co na nich kdo má.
Pokud nesmím mít andulky, pak už je všechno jedno, pomyslela si po vynesení rozsudku. (str. 9)

 

O autorovi

erlend-loeErlend Loe (* 1969) je jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších norských autorů současnosti. Začínal jako autor krátkých filmů a videoklipů. Nějakou dobu se věnoval také žurnalistice. Jako spisovatel debutoval v roce 1993 knihou Tatt av kvinnen (Uchvácen ženou), jež byla charakterizována jako „nesmírně vtipná a rafinovaná“. V roce 2007 podle ní byl natočen film (režie Petter Nass). Další jeho román, Naivní. Super (1996) zaznamenal jak v Norsku, tak v zahraničí fenomenální úspěch. V této knize dokázal Loe psát velmi prostým – až naivním – stylem o vážných věcech. Od té doby je také považován za hlavního představitele směru zvaného „nový naivismus“. Mimo romány pro dospělé čtenáře se Erlend Loe souběžně věnuje i úspěšné tvorbě pro děti (na motivy autorovy série knih o Kurtovi např. norští školáci píší eseje a slohové práce.)
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Náklaďáky Volvo

Když se Andreas Doppler rozhodl opustit svůj dosavadní pohodlný život s manželkou a dětmi a přestěhoval se do lesa, ujal se zde osiřelého losího mláděte, jehož matku zastřelili. A právě los Bongo mu dělá společnost i při dalších dobrodružstvích, které je potkávají na cestě värmlandskou krajinou v pokračování románu Doppler. Autorem knihy je jeden z nejznámějších a nejpopulárnějších současných norských autorů Erlend Loe. Jak se dostal norský poutník až do Švédska? To ani on sám neví, každopádně zde na něj čeká mnoho dalších úsměvných situací, o kterých si můžete přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Náklaďáky Volvo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Náklaďáky Volvo
probíhá od 24. do 30. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Náklaďáky Volvo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNáklaďáky Volvo

Loe, Erlend

Kniha Zlín, 2017

Napsat komentář