Nenechte si ujít v týdnu od 25. září do 1. října 2017

nenechte_si_ujit
Přemýšlíte, co podniknout příští týden? V našem článku vám nabízíme plno literárních akcí. Poslední zářijový a zároveň první podzimní týden si tak budete moci užít ve společnosti knih.

nahled vondruska

Hned v pondělí 25. září se stavte do ostravského Domu knihy. V 16.00 tam totiž začne beseda a autogramiáda Vlastimila Vondrušky. Tento autor historických knih je známý i díky svému cyklu Husitská epopej, v němž se věnuje českým dějinám v období husitských válek. V květnu tohoto roku vydal už pátý díl: Husitská epopej V., který zahrnuje období 1450–1460, kdy v Čechách vládl Ladislav Pohrobek. Pokud vás tyto nelehké časy našeho národa zajímají, určitě si nenechte ujít besedu se samotným autorem.

Ivan Klímapondělí 25. září se můžete zúčastnit autorského čtení a besedy s Ivanem a Helenou Klímovými, a to v Knihovně Jiřího Mahena v Brně. Ivan Klíma patří mezi jednoho z nejuznávanějších spisovatelů u nás a na svém kontě má takové tituly jako například Hodina tichaLáska a smetí či Moje první lásky. Jeho žena Helena je uznávanou psychoterapeutkou, publicistkou a signatářkou Charty 77. S oběma se můžete setkat, pobesedovat a poslechnout si pěkné čtení v 17.00 v Mahenově památníku.

I ve Šmidingerově knihovně ve Strakonicích si nachystali na pondělí 25. září pěknou akci. V rámci cyklu Spisovatelé do knihoven se zde můžete od 17.00 setkat s dramatikem, spisovatelem, scénáristou Karolem Sidonem. Karol Sidon je vrchní zemský a bývalý vrchní pražský rabín a náboženská tematika se často projevuje i v jeho díle. Za všechny můžeme jmenovat například Sen o otciSen o mně či Boží osten. Zároveň je autorem několika divadelních her a scénářů k filmům.

pondělí 25. září bude v Paláci knih Luxor v Praze určitě rušno. Bude se tu totiž křtít knížka Andělské pohádky nejen pro děti od Terezy Schlikové. V celkem třinácti pohádkách autorka popisuje postoje, které lidé mívají vůči štěstí, důvěře, lásce, ale i strachu. Z těchto pohádek si vezmou své nejen děti, ale i jejich rodiče. Čeká na vás tudíž příjemné odpoledne. Křest začíná v 17.00.

Taky jste si oblíbili amerického spisovatele Roberta Fulghuma? V úterý 26. září máte možnost se s ním setkat. Od 18.00 bude mít v pražském Paláci knih Luxor autogramiádu. Autoru slavné knihy Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce nyní vychází nový titul, a to Opravář osudů. Hlavní hrdina příběhu přijíždí do Prahy, aby zde našel své kořeny. Přitom si ale uvědomí, že se snaží poznat především sám sebe. Knížka bude určitě velice zajímavá, ostatně jako všechny autorovy tituly, proto se stavte na jeho autogramiádu.

úterý 26. září se opět podíváme do Domu knihy v Ostravě, kde se od 16.00 uskuteční beseda a autogramiáda Miroslava Singera a Petra Koláře, autorů knihy Jak shodit kila a oslabit korunu. Miroslav Singer je bývalým guvernérem České národní banky a ve své knize připomíná důležité události, ale také významné osobnosti společenského a politického života posledních třiceti let. Mimo jiné také čtenářům poodhaluje svůj názor na tři české prezidenty a většinu polistopadových premiérů. Pokud vás politika zajímá, určitě neváhejte a akce v Ostravě se zúčastněte.

úterý 26. září můžete navštívit Knihovnu Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde bude docent Jiří Špička přednášet o italském renesančním básníkovi Giovanni Boccacciovi. Tento autor slavného Dekameronu je všeobecně považován za zakladatele italské umělecké prózy. Všichni jsme se o něm učili ve škole a nyní máte možnost si možná dávno zapomenuté školní informace oživit a zjistit třeba i něco více. Přednáška začíná v 16.30.

A v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově ještě zůstaneme. V pátek 29. září se zde uskuteční první setkání čtenářského klubu v novém školním roce. Všichni mladí knihomolové zde budou mít možnost popovídat si o svých oblíbených knihách, autorech i žánrech. Tentokrát se podělí o dojmy z knih ze série Doctor Who. Tyto knihy se sci-fi tematikou jsou velice populární, dokonce vznikl i stejnojmenný seriál. Setkání začne ve 14.30.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář