Přírodní léky pro nejlepšího přítele člověka

Heike Achnerova_Prirodni lekarna pro psy
Věděli jste, že znalosti alternativních způsobů léčby vám mohou pomoci vyléčit i vašeho pejska? Zbavte ho jeho zdravotních problémů a bolístek pomocí osvědčených přírodních metod.

Horké citronové zábaly pomáhají na bolesti v krku, jablečný ocet na svědění, med na záněty a kostival na zranění. Heike Achnerová používá osvědčené znalosti a vysvětluje, jak můžete pomocí bylinek, tinktur a zábalů zmírňovat a léčit psům bolístky a nemoci. Exkursy o rostlinném léčitelství, obkladech a vodní terapii vám navíc dají nahlédnout do alternativních způsobů léčby. A to vše veterinárně prověřeno. Heike Aichnerová je veterinární léčitelka, fytoterapeutka a aromaterapeutka. Starověkými léčivými metodami se začala zabývat už během studia raných dějin lidstva.

Je načase si zase vzpomenout na tyto starodávné znalosti a využívat je. Doufám, že tato kniha přispěje k jejich pochopení a pomůže vybudovat most mezi tisíciletými vědomostmi o léčitelství a možnostmi moderní medicíny.

Veterinářka Andrea Ceglowski-Weberová

 

Přírodní lékárna pro psy

Autorka: Heike Achnerová
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7428-310-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Přírodní lékárna pro psy vydalo nakladatelství Plot.

 

Ukázka z knihy

Poranění

Všemožné byliny na rány

Heike Achnerova_Prirodni lekarna pro psy_ukazka2

Sedmikráska je protizánětlivá, podporuje metabolismus a zmírňuje bolesti a svědění. Navíc také dobře chutná.

Jitrocel kopinatý nebo jitrocel větší: Drobná zranění se dají skvěle léčit jedním z obou druhů jitrocele. Natrhejte několik listů a promněte je mezi dlaněmi, aby vyteklo trochu šťávy. Pak přiložte pomačkané listy na ránu. Aukubin v jitroceli působí antibioticky a usmrcuje choroboplodné zárodky.
Měsíček: Měsíčková mast pomáhá jak na čerstvé, tak i na špatně se hojící rány.
Řebříček: Řebříček zastavuje krvácení, čistí rány a podporuje uzdravování. Nechte listy a květy tři minuty povařit a pak slijte vodu. Byliny o teplotě těla přiložte s obkladem na ránu, a to asi na hodinu. Opakujte třikrát denně.
Třezalka: Třezalkový olej se skvěle hodí k ošetřování ran, obzvlášť pokud jsou zasažené i nervy.
Kokoška pastuší tobolka: Kokošku můžeme velmi dobře využít u povrchových krvácejících ran. Bylinu pokrájejte nadrobno a udělejte z ní čaj. Kokoška tiší krvácení a čistí.
Sedmikráska: možná tomu nebudete věřit, ale sedmikráska nejen dobře chutná (obzvlášť na chlebu s nutelou), ale také velmi dobře pomáhá na odřeniny. Udělejte obklad ze studeného sedmikráskového čaje.
Aloe vera: Utrhněte list z této pokojové rostliny a šťávu nakapejte na ránu.
Divizna, sůl, ocet: Diviznové listy rozemněte a přidejte k nim trochu soli a jablečného octa. (str. 54)

Heike Achnerova_Prirodni lekarna pro psy_ukazka1


V Nakladatelství PLOT vycházejí knihy o psech, strašidlech, historii nebo pověstech, a spoustě dalších věcí, které baví jeho redaktory i čtenáře.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřírodní lékárna pro psy

Achnerová, Heike

Plot, 2017

Napsat komentář