Jenny Colganová a její vůně čerstvého chleba

Leto s vuni cerstveho chleba
Hlavní hrdinka Polly Waterfordová k novému domovu přilnula, jelikož našla vše, po čem vždy toužila, od krásného bydlení přes práci až po lásku. Ale v mnoha věcech ji život přichystal nečekané změny. A chvíli potrvá, než se ostrovem ponese vůně upečeného chleba…

K přílivovému ostrůvku v Cornwallu přilnula Polly Waterfordová natolik, že jí neposloužil jen jako přechodná štace, než se vzpamatuje z předchozího neúspěchu, ale nabídl jí vše, po čem toužila: blízkost moře a přírody, malou komunitu lidí, romantické bydlení v majáku, lásku a přátelství, práci, která ji naplňuje, a v neposlední řadě domácího mazlíčka, který by mazlíčkem vůbec neměl být. Jenže život je proměnlivý, a zatímco blízkost moře a přírody i ostrovní komunita zůstávají neměnné, v ostatních bodech čekají Polly všemožné problémy a zvraty. Co všechno zažije, než na ostrově opět zavoní chléb?

Ukázka z knihy

Mnoho let potom a mnoho mil odtamtud připadalo Polly těžké vysvětlovat, že tehdy tak žili. Že některé dny bylo možné přejet na pevninu autem, ale jindy bylo třeba cestovat lodí. Někdy byli odříznuti na dlouhou dobu a nikdo přesně nevěděl, kdy to nastane – existoval sice rozpis přílivů a odlivů, avšak počasí se předvídat nedalo.
„A nebylo to strašné?“ ptala se Judith. „Vědět, že jste zcela odříznuti od světa?“
A Polly si vzpomněla na to, jak se slunce třpytilo na hladině, když voda neustupovala, a jak se postupně měnilo světlo a moře bylo růžové, lila a pak, když se slunce klonilo k západu, zfialovělo a vy jste věděli, že ani další den nikam nepojedete.
„Ne,“ říkávala. „Bylo to krásné. Stačilo se zabydlet a trochu uvelebit. Byli jste jen vy a ostatní v městečku. Museli jste se ujistit, že všechno je nahoře, a dokud šel proud, bylo to fajn. A když nešel, to se pak dalo zvládnout taky. Pozorovali jste odraz svíček v okenních tabulkách a byli zasnění.“ (str. 11)

Léto s vůní čerstvého chleba

Autorka: Jenny Colganová
Přeložila: Jana Koubová

Počet stran: 364
Vazba: vázaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-257-2175-9
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Léto s vůní čerstvého chleba vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Jenny Colganová (*1972) se narodila v Prestwicku ve Skotsku. Po vystudování Edinburské univerzity pracovala šest let ve zdravotních službách, přivydělávala si jako kreslířka komiksových příběhů a vystupováním jako sólová komička. V roce 2010 napsala svou první knihu Amanda’s Wedding a od té doby se věnuje psaní humorných romantických románů, které oslovují zejména současné mladé moderní ženy. V roce 2013 vyhrála svou knihou Rossin sladký krámek snů cenu za nejlepší romantický román roku udílenou Asociací autorů romantických románů. Dále napsala knihu Ostrov s vůní čerstvého chleba. Věnuje se také tvorbě sci-fi. Je autorkou jedné řady oblíbeného seriálu Dr. Who.

Zdroj informací: nakladatelství Argo 


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéto s vůní čerstvého chleba

Colganová, Jenny

Argo, 2017

Napsat komentář