Příběhem k úspěchu

Prestan prezentovat, zacni vypravet
Předávejte stěžejní myšlenky svému okolí prostřednictvím příběhů! Vyprávěním si získáte plnou pozornost a zájem. Knížka Moniky Nevolové vám poradí, jak na to.

Naučte se prostřednictvím příběhů dávat svým sdělením záměr, učte se z vaší osobní životní historie a važte si svých zkušeností. Uvědomte si sami sebe jako vlastní osobní značku. Příběhem nadchnete více lidí, přenesete myšlenku, která je pro vás důležitá, a způsobíte, že o ní budou druzí přemýšlet. Vyslechnou vás a budou konat. Spojte se s ostatními pomocí příběhů. Prezentace jste vy! Vy a váš příběh. Buďte tvůrci, nebuďte tvořeni. Řekněte „ano“ příběhům.

 

Přestaň prezentovat, začni vyprávět

Storytelling – odliš se od ostatních
Autorka: Monika Nevolová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-5664-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Přestaň prezentovat, začni vyprávět vydalo nakladatelství Grada v edici Psychologie pro každého.

 

Ukázka z knihy

Připadá vám, že dobří vypravěči jsou ti, kteří žádnou viditelnou strukturu nemají, vyprávějí vše s úchvatnou lehkostí, nesvázaností pravidly, pokaždé je jejich příběh jiný a silný a vy si říkáte, že kdyby byli svázáni nějakými pravidly, byl by jejich příběh mnohem horší? Vždy, když cítíte tuhle lehkost, je to ovšem proto, že tito vypravěči jsou již mistry svého řemesla, už jim to nedrhne, mohou si dovolit spoustu improvizace, protože struktura jejich vyprávění je pevná, jen je tato stabilní kostra příběhu ukryta někde uvnitř. Už není vidět, je pouze cítit a posluchač bezpečně tuší, že příběh někam směřuje a je mu v něm dobře. Neuvědomuje si, že je to právě struktura, co ho tak uklidňuje.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Monika Nevolová

Monika Nevolová vystudovala magisterský obor psychologie na Univerzitě Palackého v Olomouci, několik let působila jako redaktorka lifestyle magazínů, připravovala články zejména z oblasti aktivního životního stylu, sportu, zdraví, wellness a psychologie. Kromě spolupráce s TV médii na pozici dramaturga, kreativního producenta a content development managera se aktivně věnuje vzdělávání soft skills, networkingu, životnímu koučinku a improvizaci. Je autorkou a propagátorkou vzdělávacího konceptu Umění v práci (www.umenivpraci.cz). Napsala mj. knihy: Bez výmluv!, Dotýkání dovoleno!, Přeji Ti krásné Vánoce a Hackněte svůj život.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Psychologie pro každého

V edici Psychologie pro každého vyšlo mnoho zajímavých titulů, na některé se můžete podívat v našem článku. Dále zde vyšly např. knihy Sny jako zdroj sebepoznáníDokonalost neznamená štěstí nebo Život s vysokou inteligencí.


gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřestaň prezentovat, začni vyprávět
Storytelling – odliš se od ostatních

Nevolová, Monika

Grada, 2017

Napsat komentář