Pohádková dobrodružství

deti ctou
Zavítejte do kouzelného světa pohádek, kde se plní všechna přání a každé dobrodružství nakonec dobře dopadne. Seznamte se s hlavními hrdiny dnešních knižních tipů a prožívejte s nimi jejich příhody. Fantazii podněcují i krásné ilustrace.

První knižní tip zajisté zaujme fanoušky Walta Disneyho a jeho animovaných pohádek. S jeho pomocí proniknete do komiksové historie, seznámíte se s disneyovským světem a zažijete dobrodružství se svými oblíbenými hrdiny

Romano Scarpa má v sérii Zlatá klasika význačné místo nejen jako vynikající kreslíř, ale také jako tvůrce mnoha nových postav, které dnes mají uznávané místo v pestrém disneyovském světě. Jeho dobrodružné příběhy plné zvratů jsou navíc plné odkazů na mýty, legendy nebo klasické filmy, s nimiž si rád hraje. S touto knihou můžete být součástí komiksové historie.

Ukázka z knihy

Disney Zlatá klasika Romano Scarpa

Neváhejte se podívat na další ukázku z knihy.

Disney Zlatá klasika Romano Scarpa

Autoři: Walt Disney, Romano Scarpa
Přeložila: Tereza Sieglová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 160×244 mm
ISBN: 978-80-252-4025-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Disney Zlatá klasika Romano Scarpa vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Hlavní hrdinové, Vítek a Adélka, se prostřednictvím tajemného keře dostali do světa plného kouzel. Bohužel ale ztratili vzácnou knihu a při pátrání po ní budou muset překonat řadu překážek. Podaří se jim vypátrat knihu i vzácný ornament? A jaká bude jejich odměna?

Je to jen náhoda, že Vítek s Adélkou objevili zvláštní keř obsypaný voňavými bobulemi a nedlouho nato i tajemnou knihu? Budou to skutečně oni, kterým se podaří vypátrat ukryté kousky zázračného ornamentu a navždy zahnat nepřátele zpět do podzemí?
Jako kouzlem se děti dostanou do nitra tajemného keře, kde se jim otevře úplně neznámý svět. Po ztrátě vzácné knihy naleznou pouze jednu vytrženou stránku s nejasnými nápovědami. Postupné sledování stop je zavede na neznámou cestu, na které budou muset překonat spoustu překážek. A díky tajemnému světu kouzel nakonec Vítek s Adélkou získají to nejcennější – pevné přátelství. Prožijte s nimi úžasné dobrodružství a pomozte jim rozluštit nečekané záhady!

Ukázka z knihy

Maminka nakoukla do pokojíčku. „Vstávat, děti! Dobré ráno!“ zavolala zvesela. A jako každé ráno čekala, že bude své malé spáče tahat z postýlek.Ale dnes to bylo jiné. Děti vyběhly čile z postele bez obvyklého přemlouvání. „Mami, prosím, ještě chviličku.“ (str. 5)

Tajemstvi kouzelneho kere

Podívejte se, jak probíhalo ráno hlavních hrdinů díky pokračování ukázky.

Tajemství kouzelného keře

Autorka: Karin Černá
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 135×190 mm
ISBN: 978-80-271-0256-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Tajemství kouzelného keře vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Chlapce Mauglího unesl z vesnice lidožravý tygr, ale než ho stihl sežrat, zachránila ho vychovala vlčí smečka, která jej pak vychovala.  Mauglí zažívá v džungli řadu příhod a po jeho boku mu stojí pardál Baghíra, medvěd Bálú či had Ká. Literární předlohu doplňují ilustrace Adolfa Borna.

Nejznámější příběhy Knih džunglí vyprávějí o chlapci Mauglím, kterého z jeho vesnice unesl lidožravý tygr. Vlčí smečka ho zachránila, vychovala a vštípila mu znalost zákona džungle. Ten je mimo jiné i souborem mravních hodnot a kritérií, které by současnému dětskému čtenáři mohly (vedle dobrodružství, jež s Mauglím a dalšími postavami – pardálem Baghírou, medvědem Bálúem či hadem Káem – prožije) pomoci orientovat se ve světě plném zmatků. Ostatně i Mauglí mohl dospět a přežít jen díky znalosti zákona a jeho respektování. Přestože od doby, kdy byly příběhy z indické džungle poprvé vydány, uplynulo více než sto let, je tento zvířecí epos stále čtenářsky atraktivní.
Knihu doplňují působivé ilustrace Adolfa Borna, jež dokreslují a odhalují skryté nebo jen naznačené významy literární předlohy.

Ukázka z knihy

Knihy dzungli 1

Knihy dzungli 2
Další ukázky včetně ilustrací lze nalézt na stránkách nakladatele.

Knihy džunglí

Autor: Rudyard Kipling
Ilustroval: Adolf Born
Přeložili: Aloys Skoumal, Hana Skoumalová

Počet stran: 410
Vazba: vázaná
Formát: 192×256 mm
ISBN: 978-80-7529-457-9
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Knihy džunglí vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Školačka Aurélie si dělá starosti kvůli škole, protože jí učení moc nejde. Naštěstí se dočká magické pomoci od víly Mimi od Hostovického potoka, která pro hlavní hrdinku připraví to nejzajímavější a nejzábavnější doučování ze všech. A budou jí při něm asistovat zvířátka…

Znáte vílu Mimi? Tahle půvabná a chytrá bytůstka vypadá jako obyčejná holčička, dokáže ale neobyčejné věci. Jestli si děláte starosti kvůli škole podobně jako školačka Aurélie z téhle knížky, je pro vás Mimi od Hostavického potoka ten správný pomocník. Dobrosrdečná víla svolá všechna zvířátka ze své louky a společně s nimi připraví pro Aurélii to nejhravější nejzajímavější vyučování. Knížka pro začínající čtenáře vychází s předmluvou Jitky Molavcové.

Jdeme do školy!

Čtení s malou vílou Mimi
Autorka: Jitka Hladká
Ilustrovala: Vlasta Švejdová

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-271-0324-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jdeme do školy! vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDisney Zlatá klasika Romano Scarpa

Disney, Walt – Scarpa, Romano

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeTajemství kouzelného keře

Černá, Karin

Grada, 2017

zobrazit info o knizeKnihy džunglí

Kipling, Rudyard

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeJdeme do školy!
Čtení s malou vílou Mimi

Hladká, Jitka – Hladký, Marek

Grada, 2017

Napsat komentář