Vyhrajte nový humorný román Fredrika Backmana

Co by muj syn mel vedet o svete
Fredrik Backman přichází s novým románem, a opět se jedná o příběh plný humoru a nadsázky. Nejedná se o žádné tipy a rady, jak být zaručeně správným rodičem. Je to kniha především o snaze, která se přeci cení…

Humorný román o otcovství

Vrávoravý pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove.
Fredrik Backman vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.
Mému synovi. Už teď se ti omlouvám. Za všechno, co udělám špatně. Za všechno, k čemu se nedostanu. Za minibus. Za kraťasy. Za tričko s nápisem „Správní chlapi váží přes 90 kilo“. Za snahu dát si „high five“ s tvými kamarády. Za tuto knihu. Knihu o věcech, které bys měl podle mě vědět o světě. O fotbalu, IKEA, o tom, jaké to je být mužem, o Bohu a smažené snickersové zmrzlině. O tom, jaké to je ztratit klíčky od auta a proč musel táta zabít zpívající plastovou žirafu.
Tato kniha je především o snaze být dobrým rodičem. Protože chci, abys věděl, že jsem se vážně snažil úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nikdo negooglil tolik jako já.

Co by můj syn měl vědět o světě

Autor: Fredrik Backman
Přeložila: Helena Matochová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7571-22-3
Doporučená cena: 259 Kč

 

 

Přečtěte si více o knize Co by můj syn měl vědět o světě, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

No. Takže já jsem tvůj tatínek. Mám dojem, že už to začínáš chápat. Až doteď ses jen tak vezl a nechával všechnu práci na nás, ale podle mých informací je ti už rok a půl, a tudíž jsi už dost starý na to, aby ses začal leccos učit. Různé fígle a tak. K tomu se stavím velmi pozitivně, to ti klidně říkám rovnou.
Protože chci, abys pochopil, že to rodičovství není zase taková sranda, jak to vypadá. Musíš toho spoustu řešit. (str. 11)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Ohlasy na knihu

Vynikající a dojemné, ale především plné vtipných komentářů a postřehů. Fredrik Backman zase jednou napsal něco naprosto úžasného a pozoruhodného.

– Litteratursiden

Leckdy užitečná, nečekaně skromná a vtipná kniha. U tohoto chlapáckého vyznání lásky, které nabádá ke hře, honbě za vášní, hledání lásky, k tomu být milý, když můžeš, a silný, když musíš, jsem se smál nahlas.

– Varbergs Posten

Zobrazení výchovy, společenského dědictví a trávení času se svými milovanými dělá z prózy Fredrika Backmana čistou a oduševnělou knihu.

– Göteborgs-Posten

O autorovi

Fredrik-BackmanFredrik Backman (*1981) pochází ze Stockholmu, pravidelně píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Jeho prvního románu Muž jménem Ove (2012; česky Host 2014) se jen ve Švédsku prodalo přes sedm set tisíc výtisku a práva byla prodána do více než třiceti zemí. Po úspěšné prvotině autorovi vyšly další tři knihy: Saker min son behöver veta om världen (Vše, co můj syn potřebuje vědět o světě, 2012), Babička pozdravuje a omlouvá se (2013; česky Host 2015) a nejnovější román Tady byla Britt-Marie (2014; česky Host 2016).

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host

Vyhrajte knihu Co by můj syn měl vědět o světě

Autor bestsellerů Fredrik Backman se vrací zpět, tentokrát s novým humorným románem, jehož základ spočívá v pokusu otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět, a přitom stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století. Nejedná se o žádnou příručku, ale knihu plnou upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky. Autor se snaží být hlavně dobrým rodičem a seznámit syna se vším, co je podle něj důležité, od fotbalu přes IKEU až po smaženou snickersovou zmrzlinu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Co by můj syn měl vědět o světě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co by můj syn měl vědět o světě
probíhá od 3. do 16. srpna.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Co by můj syn měl vědět o světě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo by můj syn měl vědět o světě

Backman, Fredrik

Host, 2017

Napsat komentář