V hlavní roli váš život

Tipy_V hlavni roli vas zivot
Odbourejte s dnešními tipy nežádoucí stres a starosti! Skoncujte s přejídáním i nedostatkem spánku, naučte se žít šťastně a zdravě, najděte cestu k sobě samým a vydělávejte na vlastních nápadech.

Mnozí z nás se vyrovnávají s vypjatými situacemi přejídáním. Vůči stresu však lze bojovat i jinak – zdravě. Své o tom ví i Susan Albers

Jak se uklidnit bez jídla

50 cvičení
Autorka: Susan Albers
Přeložila: Helena Šilhánková

Počet stran: 186
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1205-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak se uklidnit bez jídla vydalo nakladatelství Portál.

Jídlo má schopnost ulevit dočasně od stresu a smutku a uklidnit nás. Není divu, že experti odhadují, že asi 75 % případů přejídání je vyvoláno ne fyzickým hladem, ale našimi emocemi – a ty můžeme utišit i jiným, zdravějším způsobem. Proto autorka sepsala tento přehled 50 cvičení založených na všímavosti a určených k relaxaci vlastního těla, k práci s myšlením, k odvedení pozornosti, k ukončení závislosti na jídle, ke schopnosti získat pomoc ostatních a k uklidnění rozbouřených emocí. Až příště v emočně náročné chvíli dostanete chuť na jídlo, obejděte ledničku obloukem a sáhněte po této knize – možnosti, které vám autorka nabízí, jsou právě tak účinné, a navíc i zcela zdravé! Kniha je určená pro kohokoli, kdo usiluje o kontrolu svých stravovacích zvyků a o redukci váhy, i pro každého, jehož zajímají techniky relaxace a všímavosti.

 

Ukázka z knihy

Uklidňování a uvolňování těla pomocí smyslů
Stresové přejídání je do velké míry hledáním způsobů, jak se zklidnit a zbavit napětí. Při žvýkání hamburgeru nebo ulizování zmrzliny zažívá tělo slast a uvolňuje se. Naštěstí existuje řada zdravých způsobů, které uklidňují nervy i tělo, ale vůbec nesouvisejí s jídlem. V této kapitole proto bude vaším úkolem vyzkoušet nové způsoby uvolnění.
Budete-li své tělo vnímat pozorněji, dokážete se o sebe lépe postarat. Naše vlastní tělo je naštěstí jedním z nejlepších prostředků, které nám příroda pro zvládání každodenních honiček a stresů dala. (str. 101)

Přečtěte si další ukázky.

 

Susan Albers

Susan Albers, Psy.D., je klinická psycholožka pracující v Cleveland Clinic Hospital, kde se specializuje na léčbu potíží souvisejících s příjmem potravy a s tělesným schématem a na kontrolu váhy za pomoci nácviku všímavosti. Po celém světě vede semináře spojující témata všímavosti a jídla a je citovanou autorkou několika knih.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

————————————————

Nebojte se změn! Následující kniha Jany Šmýdové Neuwerthové vám poradí, jak z nich vytěžit co nejvíce pro svůj budoucí život. Začněte si plnit své sny již dnes.

Užijte si život

Podívejte se, co vám brání být spokojení, nastavte si s osobní vizí váš vysněný životní směr a žijte život, který vás bude bavit
Autorka: Jana Šmýdová Neuwerthová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0288-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Užijte si život vydalo nakladatelství Grada v edici Psychologie pro každého.

Tato kniha vám pomůže srovnat dosavadní úspěchy a začít na nich stavět život, o kterém sníte. Ujasníte si, jaké sny se vám splnily a jaké se ještě můžou splnit, a objevíte nebo si potvrdíte svoji vlastní životní cestu. Inspirujte se ke změnám, které pro svůj další život potřebujete, a vyzkoušejte nové možnosti, jak tyto změny uskutečnit. Přidejte si do života lehkost. Když budete vy sami spokojení, budete spokojenost rozdávat dál. Uspořádejte si svůj život tak, aby byl s vámi a vašimi možnostmi v souladu. Objevte svoje životní naplnění. Sestavte si osobní mapu, podle níž půjdete dál v životě tím správným směrem. Žijte život, který vás bude bavit žít.

 

Ukázka z knihy

O životě
Úkolem této části knihy je nastavit vaši mysl na spokojenost a pomoct vám získat návyky, které vám spokojenost udrží.
Podívejte se, co se vám v životě již splnilo a co se ještě může splnit.
Publikace vám představí různé možnosti, jak žít pohodovější život, a nadchne vás pro osobní vizi. Některé návody se vám budou hodit, jiné se budou hodit dalším lidem. Vyberte si, co vám sedí.
Ve své terapeutické praxi jsem vypozorovala, co lidem nejvíc brání žít život podle jejich představ. (str. 13)

Přečtěte si další ukázku z knihy. A nevynechejte ani tuto ukázku.

————————————————

K bohatšímu a spokojenějšímu životu vás dovede i tato užitečná knížka. Nechte si poradit od Jasona Wachoba a buďte šťastnější!

Žijte!

Jak jsem se naučil budovat život, a ne životopis
Autor: Jason Wachob
Přeložila: Irena Steinerová

Počet stran: 254
Vazba: brožovaná
Formát: 126×200 mm
ISBN: 978-80-8111-450-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Žijte! vydalo nakladatelství Noxi.

Jezte, hýbejte se, pracujte, zkoumejte, dýchejte, milujte, buďte vděční, smějte se – na těchto a dalších principech staví autor své učení. Naučte se vytvořit si bohatší, šťastnější a smysluplnější život.

 

Ukázka z knihy

Mějte na paměti, že naše stravování i tělo se mění, proto je důležité naslouchat svému organismu a doladit stravu, jakmile vycítíte, že něco hapruje, ať už jde o zažívací potíže, nedostatek energie, přibírání nebo nechutenství a ztrátu požitku z jídla. Nepadněte za oběť fanatickému vyznavačství zdravé výživy, které vám nedá prostor k experimentování. Nalaďte se na to, co na vás působí dobře. Buďte přístupní změnám. Naše tělo se neustále mění a spolu s ním by se měl měnit i náš přístup k životní pohodě. (str. 20)

 

Jason Wachob

Jason WachobJason Wachob je zakladatelem a výkonným ředitelem společnosti Mindbodygreen. Vystudoval historii na Columbia University.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Noxi

————————————————

Spokojený a zdravý život se splněnými sny by se však neobešel bez kvalitního spánku, a s tím nám zase pomůže knížka Arianny Huffingtonové.

Spánková revoluce

Transformujte svůj život noc po noci
Autorka: Arianna Huffingtonová
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 316
Vazba: vázaná
Formát: 150×213 mm
ISBN: 978-80-7252-681-9
Doporučená cena: 330 Kč

Knihu Spánková revoluce vydalo nakladatelství Práh.

Nacházíme se uprostřed krize způsobené spánkovou deprivací, která má dalekosáhlé důsledky – pro naše zdraví, pracovní výkon, vztahy a také pro naši spokojenost. Spoluzakladatelka a šéfredaktorka zpravodajského webu The Huffington Post ve své nové knize směle prohlašuje, že to, co skutečně potřebujeme, je spánková revoluce. Získat zpět kontrolu nad svými životy můžeme pouze tak, že obnovíme svůj vztah ke spánku.
V dnešním zrychleném, vždy připojeném, neustále vystresovaném a spánkově deprivovaném světě je naše potřeba kvalitně prospané noci důležitější – a současně nepolapitelnější – než kdykoli předtím. Spánková revoluce bije na poplach kvůli celosvětové spánkové krizi a zároveň nabízí podrobný plán, jak dosáhnout velkého spánkového procitnutí, které nám pomůže transformovat naše životy, společenství i celý svět.

 

Ukázka z knihy

Spánek – klíč k duševnímu zdraví
Nahlédneme-li hlouběji pod povrch, stane se spánek ještě zásadnějším, jelikož hraje významnou roli při údržbě našeho mozku. Zatímco spíme, může se mozek zbavovat toxinů včetně bílkovin souvisejících s Alzheimerovou chorobou. To znamená, že pokud nedovolíme mozku dělat svou zásadní práci, můžeme za to draze zaplatit.
Spánek ovlivňuje naše duševní zdraví stejně silně, jako je tomu v případě našeho fyzického zdraví. Bylo zjištěno, že spánková deprivace úzce souvisí téměř s každou známou duševní poruchou, zejména s depresí a úzkostí. (str. 31)

 

Arianna Huffingtonová

Arianna Huffingtonová je spoluzakladatelka, ředitelka a šéfredaktorka mediální skupiny Huffington Post Media Group, jedné z nejvlivnějších zpravodajských a informačních značek na světě. Je autorkou čtrnácti knih, mezi něž patří Third World America (Třetí svět Amerika, 2011) a On Becoming Fearless (Jak se stát odvážným, 2007), a matkou dvou dcer, Christiny a Isabelly.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

S přejídáním jste skoncovali, žijete zdravě, plníte si sny a v noci dobře spíte. Možná ale pořád cítíte, že vám ke štěstí něco chybí. Třeba vám to pomůže najít kniha od Teal Swan.

Návrat k sobě

Procesem scelování ke znovunalezení sebe sama
Autorka: Teal Swan
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 200
Vazba: vázaný blok
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-529-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Návrat k sobě vydalo nakladatelství Metafora.

Teal Swan prožila léta zneužívání rodinným známým, členem tajné místní náboženské sekty, než se jí podařilo v devatenácti letech uprchnout a zahájit proces vlastního uzdravování a transformace. Návrat k sobě zve čtenáře na tuto povzbuzující cestu za uzdravením a osvobozením. Každý, kdo byl kdy zasažen traumatem, zde nalezne způsob, jak znovu poskládat sebe sama bez zatížení minulostí. Na základě svých vrozených mimosmyslových zkušeností a s použitím psychoterapeutických metod sestavila Teal Swan revoluční proces scelování, který člověka vede ke smíření se sebou, s ostatními a s vnějšími okolnostmi. Návrat k sobě zanechá ve čtenáři silnější vědomí vlastní hodnoty ve světě a jistotu, že život může být zase dobrý.

 

Ukázka z knihy

Co se snažíme „scelit“?
Život je nepředvídatelný. Můžete zažívat fáze, kdy se domníváte, že už jste ho konečně zvládli, a pak se vám najednou všechno obrátí vzhůru nohama. Cítíte se jako vlak, který vykolejil, nebo jako ve člunu, kterému chybí vesla. Váš pocit, že se řítíte do neodvratitelné záhuby nebo že se zmítáte na hladině vydáni napospas proudu řeky, může být známkou toho, že se potřebujete reintegrovat. Všechny tyto prožitky mají svoji hodnotu a jsou nezbytné. Jsou součástí našeho vývoje, a tudíž může být fascinující a nanejvýš prospěšné dozvědět se o nich něco více. (str. 20)

 

Teal Swan

Teal Swan je mezinárodně uznávaná duchovní učitelka a vlivný nový hlas zaznívající na poli metafyziky. Narodila se s celou škálou mimosmyslových schopností – je jasnovidná, jasnoslyšná, vidí a hmatem cítí energie. Její život nebyl snadný. Po třináct let zažívala tělesné i duševní týrání a sexuální zneužívání. Teprve v devatenácti letech se jí podařilo utéci svému mučiteli a zahájit dlouhý, bolestný proces uzdravování. Dnes se o to, čemu se naučila, dělí s miliony lidí a učí je, jak najít odpuštění, štěstí, svobodu a lásku k sobě. Její působivá, snadno dostupná videa, články a rozhovory si nacházejí široké publikum. Po celém světě pořádá své synchronizační workshopy a opakovaně navštěvuje Českou republiku, v roce 2016 přijela již potřetí. Stíny před úsvitem jsou druhou autorčinou knihou, první kniha kniha Sculptor in the Sky (Sochař na obloze) vyšla v USA v roce 2011. V roce 2012 Teal založila společnost Headway, jejímž účelem je podnítit změnu světa k lepšímu. Tealinou vizí je umožnit každému na naší planetě žít svobodný, radostný a zdravý život a je odhodlána proměnit tuto vizi v realitu.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

————————————————

V dnešním světě se člověk neobejde bez peněz, aby mohl žít spokojeně. Ale i s tímto vám dnešní knižní tipy pomohou, konkrétně příručka Johna Williamse.

Začni vydělávat na tom, co tě baví

Do 30 dnů – krok za krokem
Autor: John Williams
Přeložil: Jan Feldstein

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-0374-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Začni vydělávat na tom, co tě baví vydalo nakladatelství Grada.

Chcete se osvobodit od každodenní rutiny, ale nevíte, kde začít? Je načase to změnit! Uznávaný autor a podnikatel John Williams vám za pouhých 30 dnů pomůže uskutečnit váš nápad a začít se jím živit – a to i v případě, že jste na nic skvělého doposud nepřišli! Stačí, když se budete svému nápadu věnovat jen 20 minut denně, a nemusíte opouštět ani své zaměstnání. To, co se v knize dozvíte, je v přímém rozporu s běžnými představami o tom, jak přijít na vynikající myšlenku a vytvořit z ní úspěšný byznys. Autor využívá nejaktuálnější myšlenkové trendy v dynamicky se rozvíjejících společnostech, jako jsou Facebook, Google, Zappos, Dropbox nebo Toyota.

 

Ukázka z knihy

Volání po dobrodružství
Už brzy odhalíte, jak začít vydělávat peníze. Jednou z největších svobod života je uvědomění si skutečnosti, že se můžete uživit bez zaměstnání i bez šéfa, aniž byste museli dělat práci, která vás nudí.
Ale nejde tu zdaleka jen o peníze.
Tento jedinečný proces, do kterého se pustíte, proces, jenž hledá myšlenky a realizuje je, patří mezi největší dobrodružství života. Je to otázka odhalení vašich schopností, projevení osobnosti, zanechání vlastní stopy ve světě. (str. 8)

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knihy za výhodné ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy zaměřené na spokojený život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze stránek Freephotosbank.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se uklidnit bez jídla
50 cvičení

Albers, Susan

Portál, 2017

zobrazit info o knizeUžijte si život
Podívejte se, co vám brání být spokojení, nastavte si s osobní vizí váš vysněný životní směr a žijte život, který vás bude bavit

Neuwerthová Šmýdová, Jana

Grada, 2017

zobrazit info o knizeŽijte!
jak jsem se naučil budovat život, a ne životopis

Wachob, Jason

Noxi, 2017

zobrazit info o knizeSpánková revoluce
Transformujte svůj život noc po noci

Huffingtonová, Arianna

Práh, 2017

zobrazit info o knizeNávrat k sobě
Procesem scelování ke znovunalezení sebe sama

Swan, Teal

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeZačni vydělávat na tom, co tě baví
Do 30 dnů – krok za krokem

Williams, John

Grada, 2017

Napsat komentář