Dovolenkové tipy pro celou rodinu

rodina
Prázdniny utíkají jako voda. Ale nezoufejte! Ještě stále zbývá polovina léta. Zabalte si s sebou na dovolenou také knihu. V dnešních tipech si vybere každý – malý i velký čtenář.

Ti nejmladší se jistě rádi projedou Magickým autobusem. Dovolte svým ratolestem ponořit se do tajů pohádek a rozvíjet tak svou fantazii.

Magicky autobus 1Stačí zavřít oči a vyjíždíme! Duhový magický autobus zná jednu zapomenutou cestu, cestu do snů a pohádkových příběhů, které jsme zapomněli prožívat. Malá Aurélie se cítí ztracená, rodiče jsou samá práce a povinnost a brášku pohltily počítačové hry. Svět jí připadá šedivý. Radost nachází jen v oblíbené knížce o magickém autobusu. Zdá se, že její příběh má kouzelnou moc. Aurélie se ocitne na dobrodružné cestě do Říše snů. Když se odtud vrátí, nic už nebude jako dřív. Začtěte se do kouzelného podobenství o tom, co je a není štěstí!
Graficky atraktivní knížka potěší malé i větší čtenáře, milovníky autobusů a fanoušky ilustrátora Petra Kopla a herce Václava Kopty, který se stal inspirací pro jednu z hlavních postav.

Magický autobus

Autoři: Jitka Hladká, Marek Hladký
Ilustrace: Petr Kopl

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0203-7
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Magický autobus vydanou nakladatelstvím Grada si můžete prohlédnout v ukázce.

Rozsáhlejší ukázku knihy si můžete přečíst v našem delším článku.

————————————————

Milostné příběhy jsou oblíbené především u žen a mladých dívek. Všechno, úplně všechno je příběh o lásce a těžkostech dospívání.

Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním, obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).
Práva na překlad byla ještě před vydáním knihy prodána do patnácti zemí.

Všechno, úplně všechno

Autorka: Nicola Yoon
Přeložila: Vanda Ohnisková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-860-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Všechno, úplně všechno vydanou nakladatelstvím Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také naší recenzi knihy.

Ukázka

Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.
Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém, černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.
Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.

————————————————

Snad všechny dívky a ženy touží být krásné. Ke kráse dopomůže i dobře zvolená kosmetika. Poradí vám finalistka soutěže blogerka roku 2016 ve své knize Zelená kosmetika.

Zelená kosmetikaŽijeme v době plné moderních vymožeností, včetně těch na poli kosmetického průmyslu. I když si dnes můžeme zakoupit i produkty, které obsahují pouze přírodní suroviny, mnozí z nás ztroskotají na jejich kombinacích. Pokožka každého z nás je silně individuální, a proto co vyhovuje jinému, nemusí vyhovovat nám.
Kniha, kterou si právě prohlížíte, vznikla z touhy po kosmetice, kterou si doma vyrobíte s láskou a za použití surovin, které vyhovují právě vám a které jsou v České republice snadno dostupné. Jejím cílem je ukázat, že v jednoduchosti je krása a v přírodních surovinách velká síla. Pojďme se spolu vydat na cestu malé kosmetické alchymie…

Zelená kosmetika

Od finalistky soutěže blogerka roku 2016
Autorka: Michaela Suchá

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-264-1516-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Zelená kosmetika vydanou nakladatelstvím CPress si můžete prohlédnout v ukázce.

————————————————

K lásce se ještě na chvíli vrátíme. Romantickým ženám i mužům by se mohl líbit příběh gejšy a samuraje, zasazený do moderní Paříže.

V současné Paříži dojde k osudovému setkání líbezné gejšy s neohroženým samurajem. Gejšou je ve skutečnosti nefalšovaná Francouzka z předměstí, jež se našla v postavě tradiční japonské společnice s nalíčenou tváří a v hedvábném kimonu. Jmenuje se Pamela a živí se prodejem bonsají v Malém japonském krámku na levém břehu Seiny. Samurajem není nikdo jiný než Thad, mladý muž z bretaňského venkova, jehož živí dobře placené zahraniční mise na hraně zákona. Pamela i Thad v dětství propadli americkým televizním seriálům (ona spíše Dallasu, on Kung fu) a tímto prizmatem vnímají skutečnost i rodící se milostné vzplanutí. Když Thad vztah se svou „gejšou“ ukončí, rozhodne se Pamela „samuraje“ vyhledat a vydává se na dlouho cestu do Země vycházejícího slunce, kde na oba čekají četné nástrahy a mnohá překvapení.

Příběh na pomezí mezi zamilovanou romancí, detektivkou a cestopisem o zapadlých končinách, tradicích a zvycích dnešního Japonska by se mohl snadno stát románem o moderní Popelce typu Pretty Woman. Nicméně začínající spisovatelka, francouzsky píšící Kanaďanka Isabelle Artusová, se stereotypům úspěšně vyhýbá a svým odlehčeným stylem plným humoru a svěžesti, který dokáže udržet i v otevřených popisech milostných scén, slaví úspěch u čtenářů i kritiky. Oba milenci jsou v dětství a dospívání uvězněni v nepohodlných rolích, způsobených necitlivou výchovou a nadměrnou konzumací televizních seriálů, ale v pestrých kulisách moderního i mytického Japonska projdou zásadní proměnou v intencích klasického bildungsromanu i východních duchovních nauk.

Malý japonský krámek

Autorka: Isabelle Artusová
Přeložila: Milena Fučíková

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-257-2105-6
Doporučená cena: 258 Kč

Knihu Malý japonský krámek vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Další kniha je určena spíše mužům. Ale na své si přijdou i dobrodružně zaměřené ženy. Proběhněte životem stejně jako hrdina knihy Ultramaratonec.

Strhující příběh muže, který se běháním dostal z drogové závislosti a jako první přeběhl Saharu.

Kvůli drogám se postupně propadl až na dno společnosti a zdálo se, že tragický konec je neodvratný. Pak mu do života náhle vstoupila jiná vášeň. Vášeň, která mu zachránila život, běhání. Dokázal mnohé a dostal se mezi světovou špičku extrémních běžců, běhal nejtěžší světové závody a jako první přeběhl se dvěma kolegy Saharu. Ale ani pak se jeho život neubíral klidně a přišel další zvrat, vězení. Naštěstí tu bylo ale běhání, které mu pomohlo překonat i nespravedlivý trest.

V této knize vypráví svůj vlastní životní příběh, příběh muže, který svou neuvěřitelnou vůlí a díky pomoci dobrých přátel a rodiny dokázal to, co se na počátku zdálo nemožné.

Ultramaratonec

Memoáry
Autor: Charlie Engle
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 155×228 mm
ISBN: 978-80-7252-689-5
Doporučená cena: 330 Kč

Knihu Ultramaratonec vydalo nakladatelství Práh.

Ukázka

…Ultrák. Nemohli ani tušit, jak mi ta přezdívka sedí. Běhal jsem celý svůj život, abych něco zjistil a něčeho jiného se zase zbavil. Běhání mi pomohlo překonat desetiletou závislost na kokainu a přes dvacet let mě udrželo střízlivého. Běhání mi zachránilo život, a potom mi dalo život nový.

O autorovi

Charlie Engle je světově proslulý ultramaratonský běžec, který vyhrál některé z nejnáročnějších vytrvalostních závodů na světě, nebo se umístil na předních příčkách. V roce 2007 Matt Damon produkoval a vyprávěl film Přeběhnout Saharu, příběh o tom, jak se Engleovi a jeho týmu jako prvním úspěšně podařilo zdolat 7 240 kilometrů napříč Saharou.

Zdroj: Práh

————————————————

Pokračování úspěšné knihy Ódinovo dítě je tady! Norská spisovatelka Siri Pettersenová opět přichystala temný příběh pro všechny milovníky napětí.

Touha po pomstě a strach ze smrti, to je druhý díl série Havraní kruhy.
Představ si, že jsi lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, který je místem tvého narození a který se měl konečně stát tvým domovem. Jenže to je zásadní omyl.
Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a vzdala se tak možnosti být nablízku Rimemu, přestože právě po tom touží ze všeho nejvíc. Místo něj ji teď provázejí lovec zapomenutých a slepý. Boj o přežití v lidském světě je ovšem maličkostí ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát.

Plíseň

Autorka: Siri Pettersenová
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 150×214 mm
ISBN: 978-80-7577-035-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Plíseň vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek o knize.

————————————————

Dnešní tipy uzavírá kniha pro všechny nadšené hudebníky a milovníky hitparádových hitů. Čtením pro všechny věkové kategorie je Stroj na hity.

Stroj na hityV posledních dvou desetiletích se objevil nový druh písní, až neodbytně chytlavé hity. Krátký výrazný nápěv (tzv. hook) měly populární skladby vždy, ty dnešní však jimi přímo oplývají a často zazní každých sedm sekund jeden. Cílem těchto puntičkářsky propracovaných produktů je potěšit nás melodií, rytmem a opakováním. Moderní skladatelé totiž stejně jako inženýři rychlého občerstvení objevili „pocit blaha“. A stejně jako u rychlého občerstvení ve vás tento pocit vyvolá touhu ochutnat víc.

Dlouholetý redaktor časopisu The New Yorker John Seabrook v knize Stroj na hity vypráví příběh ohromného kulturního zvratu, který přinesl nové, mimořádně působivé hity. Autor se zabývá nástupem nového přístupu k tvorbě hitů, od jeho obskurních počátků ve Švédsku na počátku 90. let po jeho nadvládu v dnešních hitparádách, a přivádí nás přitom do podivného a překvapivého světa plného zvláštních a barvitě vylíčených postav.

Seabrook na svých cestách z New Yorku do Los Angeles, Stockholmu či Koreje navštívil specializované tvůrčí týmy, které kombinují nahrávky a nápěvy v digitálních laboratořích. Na příbězích interpretek, například Katy Perry, Britney Spears a Rihanny, a zručných skladatelů, jako jsou Max Martin, Stargate, Ester Dean a Dr. Luke, odhaluje svět inovací, tvrdé konkurence, velké hamižnosti a lákavých nových projektů v katastrofálně rozvráceném hudebním průmyslu.

Kniha Stroj na hity není jen o hudbě, ale i o penězích, byznysu, marketingu a technologiích a zkoumá, jak nové hity působí na náš mozek a ovlivňují naše posluchačské návyky v době Spotify a Apple Music. Tyto služby využívají streamování dat a hudbu seskupují do nových žánrů pomocí algoritmů, jež vznikají na základě chování posluchačů.

Stroj na hity

Uvnitř hudební továrny
Autor: John Seabrook
Přeložila: Sylva Ficová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 162×235 mm
ISBN: 978-80-87506-86-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Stroj na hity vydalo nakladatelství 65. pole.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMagický autobus

Hladká, Jitka – Hladký, Marek

Grada, 2017

zobrazit info o knizeVšechno, úplně všechno

Yoon, Nicola

Jota, 2017

zobrazit info o knizeZelená kosmetika
Od finalistky soutěže blogerka roku 2016

Suchá, Michaela

CPress, 2017

zobrazit info o knizeMalý japonský krámek

Artusová, Isabelle

Argo, 2017

zobrazit info o knizeUltramaratonec
memoáry

Engle, Charlie

Práh, 2017

zobrazit info o knizePlíseň

Pettersenová, Siri

Host, 2017

zobrazit info o knizeStroj na hity
Uvnitř hudební továrny

Seabrook, John

65. pole, 2017

Napsat komentář