Fit nejen na léto

Fit
Plavková sezóna se kvapem blíží. Nejeden z nás tak přemýšlí, jak se dopracovat k vysněné figuře. Dnešní knižní tipy vám poradí, jak na zdravé hubnutí, jak začít správně běhat a jak pečovat o své zdraví. Dáme vám také inspiraci na přípravu oblíbeného smoothie. Léto může začít.

Nadváha je vážné zdravotní riziko. Pokud i vás trápí vaše postava a rádi byste na sobě zapracovali, nespoléhejte se na zaručené rady od samozvaných rádců. Zdravé hubnutí by mělo vždy probíhat pod dozorem odborníka. Mezi odborníky na slovo vzaté patří také Iva Málková, Hana Málková a Martin Pávek. Aktualizovaná verze jejich úspěšné knihy o rozumném hubnutí nese název Já zhubnu. Zdravě a natrvalo.

Svůj 12týdenní program hubnutí bez hladovění, omezování a zákazů naleznete v zásadní české knize o hubnutí: Já zhubnu. Zdravě a natrvalo. Zkušený autorský tým v čele s Ivou Málkovou, přední českou odbornicí na obezitologii, vám srozumitelnou formou vysvětlí, jak změnit postupně a natrvalo nevhodné stravovací návyky, chování, myšlení a emoce a dopracovat se ke zdravějšímu životnímu stylu, jídelníčku, pravidelnému pohybu, sebelásce a pevné vůli, aniž byste se ochuzovali o požitek z jídla a radosti ze života!

Aktualizovaný bestseller Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo autorů Ivy Málkové, Hany Málkové, Martina Pávka a STOBu. Zásadní česká kniha o zdravém hubnutí, díky níž si najdete svou vlastní příjemnou cestu. Komplexní osvědčený průvodce,  kniha se nezabývá pouze tím, co jíte, ale především tím, proč jíte a jak jíte.

Obsahuje volně vložený Nákupní tahák.

Já zhubnu. Zdravě a natrvalo.

Můj průvodce na 12 týdnů
Autoři: Iva Málková, Hana Málková, Martin Pávek

Počet stran: 224
Vazba: pevná
Formát: 172×240 mm
ISBN: 978-80-87049-91-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Já zhubnu. Zdravě a natrvalo. vydalo nakladatelství Smart Press.

Ukázka

Já zhubnu Já zhubnu

O autorce

PhDr. Iva Málková v roce 1978 absolvovala studium psychologie na Filosofické fakultě. Již 30 let se věnuje problematice obezity. V roce 1990 založila společnost STOB (STop OBezitě), která sdružuje na pět set psychologů, lékařů, nutričních terapeutů, cvičitelek a dalších odborníků, jejichž cílem je pomáhat všem, kteří chtějí hubnout s rozumem. Vytvořila metodiku zdravého hubnutí založenou na kognitivně behaviorálním přístupu, která je základem nejen veškerých nástrojů a materiálů vydaných STOBem, ale i kurzu zdravého hubnutí, které pod záštitou společnosti probíhají.

Zdroj: Smart Press

————————————————

Kromě vyváženého jídelníčku byste se při redukci váhy měli zaměřit také na pravidelný pohyb. Jedním z nejpřirozenějších lidských pohybů je běh. Běhej a hubni je praktický rádce pro všechny ženy, které vyznávají aktivní životní styl a rády překonávají své hranice.

Chcete se postavit svým kilům navíc a jste ochotná kromě diety pro to i něco víc udělat? Ukážeme vám, jak pomocí běhání a úpravou stravovacích návyků můžete rychle dosáhnout kýžených cílů.
Kniha vysvětluje proces ukládání a spalování tuků a nabízí plán, jak dostat pod kontrolu oba aspekty tohoto problému: příjem tuků i jejich spalování. Čtenářky objeví nástroje pro řízení tohoto procesu a zvládnou postupné kroky vedoucí k vytčenému cíli. Své si v ní najdou ženy, které se teprve chystají zvednout z gauče, i ženy, které běhají nebo cvičí už mnoho let.
Jeff a Barbara nevysvětlují jen nějaké tréninkové zásady, ale přesně vám řeknou, co je třeba jíst a jak do denního programu strategicky začleňovat pohybové aktivity. Poradí vám také jak zlepšit duševní pohodu a zdraví pomocí stravovacích strategií a nenáročných cvičebních bloků.

Běhej a hubni

Pro ženy, které chtějí aktivně snižovat svou váhu
Autoři: Jeff Galloway, Barbara Gallowayová
Přeložil: René Souček

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0091-0

Knihu Běhej a hubni vydanou nakladatelstvím Grada si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Běhej a hubni

————————————————

Zdraví je to nejcennější, co máme. Bohužel se najdou i tací, kteří si to uvědomí, až když je pozdě. Anthony William je léčitel, který neopomíná sílu matky přírody. Léčivá síla ovoce a zeleniny nabízí nový pohled na konzumaci vybraných potravin.

Předmluva Christiane Northrupová, autorka bestselleru Bohyně nestárnou

ANTHONY WILLIAM coby Mystický léčitel pomohl tisícům lidí uzdravit se z nemocí, které byly buď chybně diagnostikovány, neúčinně léčeny nebo považovány za nevyléčitelné. Božský hlas mu přímo sděluje, co je pravou příčinou bolesti či nemoci konkrétního člověka a co pro své uzdravení každý může udělat.
Léčivá síla ovoce a zeleniny pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Díky informacím, které jinde nenajdete, porozumíte vlastnímu zdraví a ochráníte tak sebe a své blízké před utrpením a nemocemi. Odkryjte skrytou sílu ovoce a zeleniny a proměňte svůj život.

OBJEVÍTE:
Proč jsou borůvky ovocem vzkříšení, chřest zřídlem mládí a citrony vás pozvednou, kdykoli se dozvíte něco špatného
Nejlepší potraviny pro úlevu od žlučových kamenů, hypertenze, psychické otupělosti, onemocnění štítné žlázy, migrény a stovek dalších symptomů a nemocí
Konkrétní léčivou sílu kiwi, okurek, manga, ředkviček a mnoha dalších
Nahlédnete do mechanismu nezvladatelných chutí, pochopíte, jak využít stres ve váš prospěch a jak klíčovou roli hraje ovoce v otázce plodnosti

Většina informací v knize se dramaticky liší od názorů konvenční medicíny, takže neočekávejte stále stejně omílaná doporučení. Připravte se na nový pohled na potraviny jako na účinné nástroje, které vás uzdraví a přinesou vám pohodu i dobrou kondici.

Léčivá síla ovoce a zeleniny

Mystický léčitel
Autor: Anthony William
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 179 × 246 mm
ISBN: 978-80-7359-532-6
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Léčivá síla ovoce a zeleniny vydalo nakladatelství Metafora.

O autorovi

Anthony William se narodil s mimořádnou schopností rozmlouvat s vrcholnou duchovní silou, již on sám nazývá Duch. Ten mu poskytuje překvapivě přesné informace ohledně diagnóz a léčby nemocí, převratné informace, které často předbíhají dobu a současné lékařské komunitě ještě vůbec nejsou známy.
Od čtyř let, kdy šokoval svou rodinu oznámením, že babička, dosud zcela bez potíží, má rakovinu plic (což se krátce nato lékařsky potvrdilo), využívá Anthony svého daru odhalovat i ty nejzáhadnější choroby a radí, co dělat pro úplné uzdravení. Nebývalá přesnost a úspěšnost, s níž jako léčitel médium pracuje, mu vynesly důvěru a lásku tisíců lidí po celém světě, mezi nimiž najdeme i filmové a rockové hvězdy, miliardáře, autory bestsellerů a nespočet dalších lidí všech společenských vrstev, kteří se uzdravili až díky vhledům získaným prostřednictvím Ducha. Anthony se stal též neocenitelným pomocníkem pro lékaře, kteří potřebovali vyřešit obtížné případy.

Zdroj: Metafora

————————————————

Smoothie je fenoménem posledních let. Víte, z čeho všeho si můžete lahodný nápoj připravit? Ať už chcete žít zdravě nebo se jen osvěžit v parném létě, Smoothie bowls vám přinese spoustu originálních nápadů a chuťových kombinací.

Smoothie miska kombinuje svěžest čerstvého smoothie s křupavými přísadami, vločkami nebo semínky, ovocem, kakaovými boby, čokoládou… A díky tomu má ještě bohatší chuť. Není to ale pouhá pochoutka, dokáže také výborně zahnat hlad. Široká škála barev a chutí dělá ze smoothie misky malé umělecké dílko, které lahodí i vašemu oku. Autorka nabízí tucty nápadů, jak si smoothie misku připravit podle vaší vlastní chuti a nálady a vychutnat si ji kdykoli během dne. V knize najdete také několik snadných návodů na přípravu domácího müsli a granoly.

Smoothie bowls

Misky plné zdravých dobrot
Autorka: Eliq Maranik
Přeložila: Libuše Čížková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0313-3
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Smoothie bowls vydanou nakladatelstvím Grada si můžete prohlédnout v ukázce.

Obsáhlejší ukázku si můžete přečíst v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Smoothie bowls   Smoothie bowls

O autorce

Eliq Maranik započala svou kariéru v gastronomii, poté se stala nezávislou artdirektorkou knižní produkce a začala se specializovat na psaní vysoce kvalitní kuchařské literatury. Hned první kniha Cocktails se v jejím rodném Švédsku dostala na seznam bestsellerů a obdržela cenu Gourmand World Cookbook Awards jako nejlepší kniha o koktejlech. Eliq Maranik si díky svým knihám s kulinární tematikou získala široké mezinárodní uznání.

Zdroj: Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá zhubnu: Zdravě a natrvalo
Můj průvodce na 12 týdnů

Málková, Iva - Málková, Hana - Pávek, Martin

Smart Press, 2017

zobrazit info o knizeBěhej a hubni
Pro ženy, které chtějí aktivně snižovat svou váhu

Galloway, Jeff

Grada, 2017

zobrazit info o knizeLéčivá síla ovoce a zeleniny
Mystický léčitel

William, Anthony

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeSmoothie bowls
Misky plné zdravých dobrot

Maranik, Eliq

Grada, 2017

Napsat komentář