Malované pohádky

Malovane pohadky
Pokud patříte mezi aktivní čtenáře, kteří se rádi na tvorbě příběhů podílejí, tak zajisté oceníte následující tituly. V prvním z nich si otestujete znalosti ze světa pohádek a druhý zase můžete vyzdobit vlastními ilustracemi.

Máte rádi pohádky? Myslíte si, že o nich víte všechno? Neváhejte si ověřit své znalosti. První knižní tip přináší sedm nejznámějších pohádek v podobě malovaného čtení. A čtenář musí vybrat ze dvou variant obrázků, která je správná. A pokud se splete, nic se neděje, alespoň vznikne nový příběh.

Sedm pohádek, jak je znáte i neznáte, v podobě malovaného čtení. Ježibaba si brousí zuby na Jeníčka, možná i Mařenku, dědek s bábou a celou jejich partou mají zálusk na řepu, Otesánek slupne, na co přijde. A koho sežere vlk? Mohlo by se zdát, že známé pohádky řeší, hlavně kdo koho nebo co pozře. Z těchto příběhů se ale naštěstí dozvídáme mnohem víc, a právě proto je dobré se k nim vracet.
Kniha oceňované autorky Ester Staré vám představí nejznámější pohádky v podobě malovaného čtení. Ale pozor! Slova budete vybírat ze dvou variant obrázků, takže se nenechte zmást. Kde zasadil dědek řepu? Na poli, nebo na pískovišti? Co sebrali loupežníci nebohým pocestným? Cennosti, nebo hračky? I když kdo ví, možná vás i druhá, neobvyklá varianta příběhů pobaví. Stejně jako nesmysly, které se vloudily do velkých ilustrací.

Ukázka z knihy

Koho sezere vlk

Koho sežere vlk?

7 pohádek, jak je znáte i neznáte
Autorka: Ester Stará
Ilustroval: Milan Starý

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 253×232 mm
ISBN: 978-80-87506-89-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Koho sežere vlk? vydalo nakladatelství 65. pole.

O autorce

Ester-StaraEster Stará píše knihy pro děti. Pohádky A pak se to stalo! (naše recenze) získaly od Internationalen Jugendbibliothek v Mnichově ocenění White Raven, titul Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem (naše recenze) byl oceněn Zlatou stuhou.
Pracuje jako speciální pedagožka a logopedka a zkušenosti z praxe využívá i při psaní knih zaměřených na komunikační dovednosti dětí, např. Mařenka už říká Ř! (naše recenze). A pokud vás autorka zaujala, více se dozvíte v našem rozhovoru s ní.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství 65. pole

O edici

Edice Políčko zahrnuje chytré knížky pro děti i hravé dospělé, bohatě ilustrované, s důrazem na kvalitní grafické i knihařské zpracování.

Zdroj informací: nakladatelství 65. pole

————————————————

Fantazii se meze nekladou. To dokazuje druhý titul dnešních tipů, který nejenže obsahuje krátké příběhy, kde hlavní roli hrají zvířátka, ale též prázdné stránky, které mohou dětští čtenáři zaplnit svými výtvory.

S touto knížkou se svými dětmi zažijete příjemné a neopakovatelné chvíle, na které budete společně vzpomínat celý život. Krátké příběhy, ve kterých mají hlavní roli zvířátka, spojují nenásilnou a hravou formou poučení s rozvojem tvořivosti a fantazie vašeho dítěte.
Na konci každého příběhu najdete nejen poučení, ale také prázdné strany pro obrázky vašeho malého ilustrátora, které skvěle rozvinou jeho fantazii, tvořivost a umocní zážitek ze čtení.

Ukázka z knihy

Nakresli si pribehV lese daleko v horách se procházel otec medvěd s třemi malými medvíďaty. Méďové se jmenovali Láďa, Béďa a Táďa. Všichni měli huňatý hnědý kožich a obrovské černé oči. Běhali po skalách nahoru a dolů. Jak se tak honili, dostali se od otce tak daleko, až se ztratili. Snažili se bručením  svého otce přivolat, ale ten je neslyšel. Byli moc daleko.
Celí vystrašení sledovali západ slunce a doufali, že se jejich otec přece jenom objeví. Setmělo se, a tak se Láďa, Béďa a Táďa schovali pod skálu. Řekli si,  že přečkají noc a ráno půjdou otce hledat. Stulili se k sobě a usnuli.

Nakresli si příběh

12 poučných příběhů s prázdnými stranami pro kresby dětí
Autor a ilustrátor: Matej Zámečník

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 210×275 mm
ISBN: 978-80-271-0442-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nakresli si příběh vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKoho sežere vlk?
7 pohádek, jak je znáte i neznáte

Stará, Ester

65. pole, 2017

zobrazit info o knizeNakresli si příběh
12 poučných příběhů s prázdnými stranami pro kresby dětí

Zámečník, Matej

Grada, 2017

Napsat komentář