Transformace života

Promen_se_!
Každý si občas řekne, že by ve svém životě potřeboval změnu. Většina lidí si pod tímto pojmem představí přechod k lepšímu, přičemž dosavadní fungování zcela zavrhne jako něco špatného. Tak to ale vůbec nemusí být. Přesvědčit se můžete v nové knize Anselma Grüna.

Zaklínadlem moderní doby je změna – v životě, zaměstnání, ve vztazích, v řízení podniku. Anselm Grün však varuje – změna sugeruje přesvědčení, že to, co bylo, je špatné, a teprve nyní přichází s něčím novým konečně to dobré. V životě ovšem takový přístup nefunguje a může být naopak velmi nebezpečný. Pro Grüna je mnohem inspirativnější proměna, proces, kdy nedochází k zavržení minulého, ale k jeho transformaci tak, aby život mohl dál plynout. Tento princip Grün opírá nejen o pohádková vyprávění o proměnách všeho druhu, o důležitost pojmu proměny v psychologii C. G. Junga, ale především o biblická vyprávění. V nich nachází hlubokou inspiraci a zdroj obrazů, které mohou každého člověka motivovat k tomu, aby i on proměnil své srdce a život a měl odvahu k novému vykročení správným směrem, aby uchopil nejen své silné, ale i slabé stránky, bolesti a selhání a použil je k vnitřní transformaci.

Proměň se!

Odvaha stát se novým člověkem
Autor: Anselm Grün
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1188-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Proměň se! vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Proměňující moc setkání je nejzřetelnější právě na příbězích o uzdravení. Zklamaní a rezignovaní lidé se při setkání s Ježíšem napřimují, slepí se odvažují otevřít oči a podívat se pravdě do očí. V příbězích o uzdravení proměňuje Ježíš u nemocných, s nimiž se setkává, rezignaci v naději, rozpolcenost v celistvost, odmítání vlastního já v sebepřijetí, slepotu ve vidění, hluchotu ve slyšení, němotu v mluvení, ochrnutí ve vitalitu a spoutanost ve svobodu.

Nehodlám se na tomto místě věnovat příběhům o uzdravení, jimiž se už zabývalo spoustu výkladů, nýbrž – až na jednu starozákonní výjimku – novozákonním příběhům, které hrají důležitou roli v průběhu církevního roku a které dávají nové zaměření našemu duchovnímu životu. C. G. Jung pokládá církevní rok za terapeutický systém. V křesťanech, kteří slaví nejdůležitější obrazy lidské duše ve slavnostech církevního roku, se každoročně dokonává proměna. (str. 66)

Celou kapitolu si můžete přečíst na stránkách nakladatele.

 

O autorovi

Anselm Grün je benediktinský mnich, žije a pracuje v německém opatství Münsterschwarzach, kde píše a vydává knihy, vede poradenskou službu a je ekonomem kláštera. V Portále vyšla řada jeho knih, mj. Deprese jako šance, Důvěřuj sobě, Život je teď, Vyhoření nebo Kořeny.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Vydává publikace z oblastí psychologie, pedagogiky, sociální práce, médií, populárně psychologickou literaturu, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také periodika. Pořádá odborné semináře pro pedagogy a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProměň se!
Odvaha stát se novým člověkem

Grün, Anselm

Portál, 2017

Napsat komentář