Detektivní pátrání

krimi
I na jaře není na škodu najít si chvilku pro dobrou detektivku. V dnešních knižních tipech budeme pátrat se slavným detektivem Watsonem, odhalíme záhadu rukopisu, který skrývá pravdu o kruté vraždě, a na závěr se přesvědčíme, že Vánoce nemusí být vždy svátky klidu a míru.

Třetí pokračování případů detektiva Watsona nás tentokrát zavede do německého zajateckého tábora. Atmosféru místa plného lží, intrik, nemocí a hladu můžete okusit v nové knize Záhada mrtvých mužů od Roberta Ryana.

Píše se rok 1917 a Watsona stále drží v německém zajateckém táboře, kde major pomáhá ošetřovat britské zajatce.
Jelikož Spojenci blokují dodávky do Německa, v táboře se stále nedostává jídla, a když je zavražděn jeden z nově příchozích vězňů, všichni se domnívají, že to bylo právě kvůli jeho přídělům od Červeného kříže. Watson si tím už tak jistý není. Ne vždy je všechno takové, jak to na první pohled vypadá, a Watsonovi se do mysli pomalu vkrádá podezření, že vražda má kořeny jinde. Jakmile je odhalen plán útěku v majorově okolí, je Watson držen v izolaci. Dojde mu, že uhodil svým podezřením hřebíček na hlavičku. Jestliže má Watson rozkrýt ohavný zločin, který se v táboře odehrál, musí z něj utéci dříve, než bude umlčen navždy. Potřebuje jen pomoc svého přítele Holmese…

Záhada mrtvých mužů

Třetí případ doktora Watsona
Autor: Robert Ryan
Přeložila: Kateřina Bártová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0617-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Záhada mrtvých mužů vydanou nakladatelstvím Plus si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Kancelář Hauptmanna Halbrichta s dvojicí kamen a praskajícím ohněm trumfla v soutěži o nejteplejší místnosti tábora i ošetřovnu a Watson se pod zimníkem začala brzy potit. Nicméně sundat ho vyžadovalo moc úsilí. Seděl zaklíněný mezi opěrkami na polstrované židli před velitelovým stolem a tělo ho bolelo od utržených úderů a nárazů. V zápalu boje bolest takřka necítil. Teď jeho tělo znovu prožívalo zápas s Hansonem úder po úderu a jednoznačně mu dávalo najevo, že jeho klouby nejsou určeny pro střed s cizími svaly a kostmi.

Seznamte se také s předchozími případy detektiva Watsona

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

————————————————

Tajemný rukopis by mohl ukrývat pravdu o záhadné vraždě. Kam se ale poděla závěrečná část rukopisu? Dozvíte se v Knize zrcadel

Literární agent Peter Katz obdrží nedokončený rukopis s názvem Kniha zrcadel a je z něj nadšený. Autor knihy Richard Flynn popisuje svá studia na Princetonské univerzitě koncem osmdesátých let a svůj vztah se studentkou psychologie Laurou, chráněnkou slavného profesora Josepha Wiedera. Jedné noci těsně před Vánoci roku 1987 byl Wieder ve svém domě brutálně zavražděn, avšak policie jeho smrt nikdy neobjasnila.
Peter Katz je přesvědčen o tom, že kompletní rukopis odhalí, kdo čin před pětadvaceti lety spáchal. Jenže chybí konec! Katz začne po autorovi a zbytku rukopisu pátrat, ale zjistí, že Flynn umírá v nemocnici a rukopis není k nalezení. Přesto chce vraždě přijít na kloub, a proto případ předá svému kamarádovi, investigativnímu novináři Johnu Kellerovi, aby se pokusil tehdejší události rekonstruovat.
Jenže cizí vzpomínky jsou nebezpečné a některé by možná měly raději zůstat navždy pohřbené.

Kniha zrcadel

Autor: Eugen Chirovici
Přeložila: Lenka Kapsová

Počet stran: 311
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7491-880-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Kniha zrcadel vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Ten rukopis ke mně dorazil v lednu, kdy se všichni v agentuře ještě vzpamatovávali z povánoční kocoviny.
Zprávě se podařilo nezapadnout do spamu a objevit se v doručené poště, kde se zařadila mezi desítky dalších nevyřízených mailů. Dopis, který jsem přelétl očima, mě zaujal, a tak jsem si ho i s přiloženou ukázkou rukopisu vytiskl a celý štos jsem zastrčil do zásuvky psacího stolu.

O autorovi

Eugen Ovidiu Chirovici (* 1964) se narodil v Transylvánii v rumunsko maďarsko německé rodině. Řadu let pracoval jako novinář, přispíval do BBC a rádia Svobodná Evropa. Byl také poradcem rumunského předsedy vlády. Jeho první román Masacrul (Masakr, 1991) zaznamenal velký úspěch, během jednoho roku se v Rumunsku prodalo sto tisíc výtisků. Od té doby napsal deset románů a pět nebeletristických knih. Vydání jeho prvního anglicky napsaného románu Kniha zrcadel provází obrovský zájem nakladatelů po celém světě. Ještě před vydáním knihy v roce 2017 se práva prodala do třiceti čtyř zemí. V současné době žije se ženou v Bruselu.

Zdroj: Host

————————————————

Vánoční svátky jsou považovány za čas klidu a rozjímání. Pokud ovšem nenaleznete v komíně svého domu zavražděného muže v kostýmu Santa Clause. Proč vrah zabíjí v časech tradičních svátků, se dozvíte v knize Znesvětitel.

I ten nejzrůdnější zločin může zprvu vypadat jako nešťastná náhoda.
V předvánočním čase se dá zažít ledacos. Třeba zemřít velmi bizarním způsobem: zazděný v komíně, na sobě kostým Santa Clause. Čím se mrtvý muž provinil, že si zasloužil tak krutou smrt? Anebo se neprovinil vůbec ničím a stal se jen figurkou v šílené hře vraha?
Odpověď na tuto otázku nabídne detektivovi Marku Heckenburgovi svátek svatého Valentýna. V autě je nalezena dvojice mladých milenců, srdce mají probodnuté šípem. Ne, tohle už nelze považovat za náhodu. Heckenburg si může být jistý, že hledá vraha, pro něhož je zabíjení svébytný rituál, morbidní oslava tradičních svátků v kalendáři.
Pachatel, kterému policisté začnou přezdívat Znesvětitel, zjevně plní jakousi vyšinutou misi. Takoví lidé se nikdy nezastaví, dokud nedojdou až do konce. Kolik svátků ještě hodlá Znesvětitel krvavě oslavit? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než ho Heckenburg zastaví?

Znesvětitel

Autor: Paul Finch
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 134×210 mm
ISBN: 978-80-7498-207-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Znesvětitel vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

V Kempově přádelně se dřív zpracovával len, ale už před téměř dvaceti lety ji zavřeli a byla jen zchátralou připomínkou dávno minulých časů prosperity. K nebi se pořád tyčil vysoký osmiboký komín, čtvercová okna táhnoucí se v uniformních řadách přes omšelé průčelí byla z valné většiny pořád zasklená a všechny vchody zajištěné řetězy, ale jak to tak u opuštěných staveb bývá, kdyby se někdo chtěl vloupat dovnitř, nedalo by mu to velkou práci.

O autorovi

Paul Finch býval policistou a novinářem. Postupně obě profese pověsil na hřebík, ovšem jen proto, aby je přetavil v profesi novou: stal se spisovatelem a scenáristou. (Měl koneckonců na co navázat, poněvadž jeho otec Brian Finch byl jedním ze spoluscénaristů Coronation Street, britského televizního kultu ze šedesátých let.)
Na svém autorském kontě má dnes Paul Finch několik epizod slavného slavného seriálu Poldové, podílel se i na kultovním sci-fi fenoménu Doctor Who.
Největší slávu si však vydobyl svými thrillery, zejména sérií s ústřední postavou Marka Heckenburga, jejímž prvním dílem, nazvaném pragmaticky Stalkeři.

Zdroj: Domino


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhada mrtvých mužů
Třetí případ doktora Watsona

Ryan, Robert

Plus, 2017

zobrazit info o knizeKniha zrcadel

Chirovici, Eugen Ovidiu

Host, 2017

zobrazit info o knizeZnesvětitel

Finch, Paul

Domino, 2017

Napsat komentář