Získejte spletitý případ Tommyho Bergmanna

posledni-poutnik-audiokniha-perex
Na podzim roku 1939 přijíždí do Osla okouzlující Agnes Gernerová. Brzy se však po ní slehne zem a její ostatky jsou nalezeny až o mnoho let později. Jak souvisí tento starý případ s nedávnou vraždou podnikatele Carla Oscara Krogha?

Nejasná spojitost mezi úmrtími

Spletitý příběh propojuje dávné události z 2. světové války s událostmi současnými. Začíná návratem okouzlující Agnes Gernerové do Norska v roli britské tajné agentky. O více než šedesát let později jsou v lese nedaleko Osla nalezeny kostry lidských těl, které stářím odpovídají válečnému období.

Nedlouho po tom dojde k vraždě bývalého odbojáře, bohatého podnikatele Carla Oscara Krogha. Vyšetřovatelům se podaří odhalit mezi těmito dvěma případy souvislost. Krogh se totiž pokoušel zjistit příčinu smrti Kaje Holta, vůdčí osobnosti odboje, který zemřel za nejasných okolností na jaře roku 1945.

Kriminalista Tommy Bergmann se pohybuje v pavučině falešných výpovědí a zatajování klíčových událostí. Jedinou možností, jak se z ní dostat ven, je následovat stopy válečného šílenství, kdy touha přežít zastínila lásku i lidskou důstojnost…

 

Poslední poutník

Autor: Gard Sveen

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpreti: Tomáš Jirman, Michal Stalmach
Série: Tommy Bergmann
Délka: 18 hodin 50 minut
Vydáno: 3/2017

Přečtěte si více o audioknize Poslední poutník, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku, nebo si přečíst náš článek o knižní předloze.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Gard Sveen (1969) je norský autor, který vykonává kromě psaní povolání odborného poradce na ministerstvu obrany a usadil se v městečku poblíž Osla. Ve stejném prostředí se odehrává také děj jeho detektivního příběhu Poslední poutník (2013), kterým začíná kriminální série. Kniha sklidila mezi čtenáři i kritiky nebývalý úspěch a Sveen za ni získal Rivertonovu cenu pro nejlepší detektivku roku a také skandinávský Skleněný klíč, stejně jako předtím Jo Nesbø.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Poslední poutník

Jak spolu souvisí šedesát let starý případ britské tajné agentky Agnes Gernerové, bohatého podnikatele Carla Oscara Krogha a vůdčí osobnosti odboje Kaje Holta, který zemřel na jaře roku 1945? Na to bude muset přijít kriminalista Tommy Bergmann a nezaplést se při tom do sítě lží a zatajování. Podaří se mu případy spojit jedním společným jmenovatelem? To si poslechněte v audio verzi oceňovaného krimi thrilleru norského autora Garda Sveena.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Poslední poutník vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Poslední poutník
probíhá od 15. do 28. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Poslední poutník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední poutník
Audiokniha

Sveen, Gard

Audiotéka.cz, 2017

Napsat komentář