Komiksová dobrodružství

dite-a-kniha
Patříte spíše k těm, kteří více než text ocení ilustrace? Pak pro vás máme ideální řešení. A jaké? No přece komiks. Na svá komiksová dobrodružství láká myší duo Anča a Pepík, Malý princ se společnicí Liškou a v neposlední řadě nesourodá dvojice kamarádů Pták a Veverčák.

Anča a Pepík se vrací již potřetí, aby pobavili čtenáře svými příhodami, jelikož v Ušíně to stále žije. Ať už se jedná o koncert slavného zpěváka nebo o výlet do lesa za ledovými vílami. Tato dvojice se prostě nikdy nenudí.

V Ušíně snad nemine jediný den, aniž by se něco zajímavého stalo. Tu na koncert zavítá slavný zpěvák Richardo, jindy se v nedalekém lese usadí ledové víly. Anča se změní v obra a co teprve jestli se vyplní jasnovidcova věštba! Ještě že mají Anča s Pepíkem pro strach uděláno a nebojí se ani děsivého žroutovce, ani pravěkých Myšanů. Kdo jednou ve zdraví přečkal výlet s ambiciózním bratrancem Robertem, vydrží už vše.
Souborné vydání oblíbeného komiksového seriálu z časopisu Čtyřlístek pokračuje třetím svazkem zahrnujícím čtrnáct příběhů z let 1994–1996. Pamětníkům z řad rodičů připomene milovanou četbu jejich dětství, nově příchozí pak uhrane a okouzlí stejně jako před dvaceti lety. Myšky totiž nestárnou, myšky mají stále plno sil, jak ostatně dosvědčuje i nový animovaný seriál České televize.

Anca a Pepik 3

Než se Anča a Pepík vydali lyžovat, tak byli ještě na procházce a zajezdili si na koloběžkách.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Anča a Pepík 3

Autorka a ilustrátorka: Lucie Lomová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7252-686-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Anča a Pepík 3 vydalo nakladatelství Práh.

O autorce

Lucie Lomová absolvovala Akademii múzických umění a vletech 1990 až 1999 pracovala na tvorbě autorského komiksu Anča a Pepík. Čtenáři jej původně mohli najít v časopise Čtyřlístek, následně vyšel i v knižní podobě (Anča a Pepík 1, Anča a Pepík 2). V roce 2006 jí vyšel ve Francii grafický román Anna en cavale, překladu do češtiny se kniha dočkala o rok později jako Anna na útěku. Ilustruje knihy pro děti i dospělé.

————————————————

Ve svém třiadvacátém dobrodružství bude Malý princ čelit ztrátě paměti, kvůli níž není schopen zabránit ochlazení planety a následnému zániku. Ale vše není tak černé, jak se zdá! Na pomoc přichází Liška, která se mu snaží paměť oživit prostřednictvím vyprávění. Vrátí se mu paměť? A jak to dopadne s planetou Bamálií?

Planeta podivuhodných zpívajících tvorů Bamálií, která je zdrojem života i pro tři satelitní planety, je v ohrožení. To samé platí bohužel i pro Malého prince. Sotva s Liškou přistanou, malý hrdina ztrácí paměť. Nemůže tedy pomoci malé Kimi a jejímu bratrovi zabránit smrtelnému ochlazení planety. Ale ještě je tu Liška! Vypráví Malému princi příběh jeho života a snaží se mu tím oživit paměť: jak se setkal s Hadem, co bylo s Růží, jak společně s Liškou opustili planetku B612, aby Hada dostihli a zabránili mu v šíření zla, jaká další dobrodružství spolu zažili… Až však nadejde osudová chvíle, komu Malý princ se ztracenou pamětí uvěří? Své kamarádce Lišce, nebo zlému Hadovi?

Maly princ a planeta Bamalii

Než přiletěl Malý princ na Bamálii, navštívil ještě řadu dalších planet.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Malý princ a planeta Bamálií


Přeložila: Veronika Sysalová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 216×291 mm
ISBN: 978-80-204-2613-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Malý princ a planeta Bamálií vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Co mohou mít společného bláznivý a bezstarostný Pták a bázlivý a věčně ustaraný Veverčák? No, přece nepřítele v podobě tlustého a vzteklého kocoura, který by je rád slupnul jako malinu. Vydejte se s nimi do jižních krajů. Podaří se jim uprchnout, nebo kocour uspokojí své chuťové pohárky?

Dva přátelé utíkají o život ve vtipném komiksu plném akce.
Na jedné straně ukecaný, bláznivý a bezstarostný Pták, co lítá z průšvihu do průšvihu a je mu to fuk. Vždycky totiž nějak vyvázne. Na druhé straně úzkostný, věčně ustaraný a ustrašený Veverčák, který nikdy nebyl dál než na sousední pasece a za žádnou, žádnou cenu nechce mít nic společného s někým tak nerozvážným, jako je Pták.
Co tuhle naprosto nepravděpodobnou dvojici svede dohromady a udělá z nich nejlepší přátele? Kocour! Tlustý, vzteklý kocour, který je chce oba sežrat. Jenže nejdřív je musí chytit. A to, jak se ukáže, nebude tak jednoduché.
Vydejte se s nimi na výjimečně zábavnou cestu do jižních krajů. Ale pozor! Kocour číhá za každým rohem a je to vážně hrozná potvora.
Zkušený vypravěč komiksových příběhů James Burks rozehrává hotový akční film, který čtenáře okamžitě vtáhne do děje. Zářivé barvy, napínavý příběh, vtipné dialogy a komiksové bubliny. Jestli tohle nepřivede vaše děti ke čtení, tak už nic!
Pro čtenáře od sedmi let.

Ptak a vevercak na uteku

Další dobrodružství Ptáka a Veverčáka naleznete v ukázce.

Ohlasy na knihu

Přehledně uspořádané panely poslouží jako skvělý začátek pro ty, kteří zatím žádný komiks nečetli. Okouzlující ilustrace v sobě mají stejnou živelnou energii jako oblíbené kreslené pohádky vysílané o sobotních ránech.

– Booklist

Pták a Veverčák zjistí, jak je důležité přátelství a spolupráce, a naučí se užívat si života.

– School Library Journal

Pták a Veverčák na útěku

Autor a ilustrátor: James Burks
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 152×230 mm
ISBN: 978-80-7577-000-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Pták a Veverčák na útěku vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

James Burks je americký autor knih pro děti a ilustrátor. Patnáct let pracoval jako kreslíř pro společnosti Walt Disney, Warner Brothers a Nickelodeon, ilustroval několik pohádek a televizních pořadů. V současné době píše a kreslí knihy pro děti. Kniha Pták a Veverčák na útěku (2012) je první díl komiksové série Pták a Veverčák.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

S kým byste chtěli nejraději prožít komiksové dobrodružství? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnča a Pepík 3

Lomová, Lucie

Práh, 2017

zobrazit info o knizeMalý princ a planeta Bamálií

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizePták a Veverčák na útěku

Burks, James

Host, 2017

Napsat komentář