Malý princ zase vyráží za dobrodružstvím

malý princ
Neohrožený malý hrdina se vydává se svou věrnou přítelkyní liškou na další planetu, kde opět řádí zlý Had. Podaří se mu tentokrát zloducha chytit?

Je známý po celém světě. Jeho příběh o tom, jak poznával svět a získal si přátele v podobě Lišky a Růže si okamžitě našel své fanoušky. I když je vyprávění už poměrně staré, dál vychází nové a nové reedice.

Kromě původního příběhu ale vznikají i další díla, která na něj navazují a rozšiřují ho. Tak je to i v případě knihy, kterou vám s radostí představím.

V pořadí čtvrtý díl série se jmenuje Malý princ a Nefritová planeta. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta v říjnu roku 2012. Autorem českého překladu je Lucie Šavlíková. Dílo bylo inspirováno animovaným francouzským seriálem. Autory původního scénáře jsou tentokrát Maud Loisillier a Diane Morel.

Tento příběh zavede své čtenáře na planetu, jež se na první pohled zdá dokonalá. Je zde nádherná příroda a člověku se ani nechce věřit, že by tady mohlo číhat zlo. Opak je bohužel pravdou. Na Prince a Lišku ihned po jejich příchodu zaútočí trní. Naštěstí je zachrání Nikl – jeden z obyvatel této krásné planety.

Nikl je synem královny a marně vyčkává na svého bratra Opála, který se vydal hledat kouzelná zrnka skal, aby zachránil své poddané. Bohužel už je dlouho nezvěstný a trní je blíž a blíž městu. Hrozí tak nebezpečí, že město bude zničeno.

Malý Princ se tedy rozhodne jít Opála hledat. Na jeho objevu závisí osud nevinných lidí, musí toho muže nalézt a pomoci mu.

Had tentokrát našeptává dvěma osobám najednou. Jsou jimi královna Nefertiti a právě zmíněný Opál. Královnu ujišťuje o tom, že musí počkat na svého ztraceného syna a Opálovi zase tvrdí, že bez zrnek bude ve svém městě jen pro smích. Oba jsou velice zmatení a snadno podléhají úlisným slovům Hada.

Liška se velice brzy sblíží s Niklem. Oba si připadají zbyteční a neoblíbení. Oba žárlí na své slavnější a šikovnější blízké. Pak se jim ale dostane vysvětlení, že bez nich by rozhodně nebyl svět takový, jaký je.

Líbí se mi, že je v příběhu zase výchovný aspekt, který pomůže dětem chovat se lépe. Nenásilně je malým čtenářům ukázáno, že není správné žárlit a je lepší dokázat něco sám.

Kniha je krásná a má pěkný příběh, jako tomu bylo i u předešlých dílů. Nemohu dělat nic jiného než pochválit autory.

Mám příběh Malého Prince ráda, proto oceňuji, že se někdo pustil do jeho pokračování. Chce to velkou odvahu inspirovat se zrovna takovou legendou. Myslím si, že se to ale autorům povedlo dokonale a díky nim může tento hrdina dál okouzlovat své čtenáře.

Doporučuji další díl všem, kteří již četli ty předešlé. A dovoluji si tvrdit, že bude bavit i ty, kteří ještě neměli tu čest seznámit se s dobrodružnými výpravami našich hrdinů.

Kniha je vytvořena v komiksovém formátu. Na konci díla nalezneme ještě jeden kratší příběh, tentokrát ho nakreslil Mattheu Bonhomme.

Užijte si vyprávění o chlapci, jenž se nebojí být odvážný. Je to hrdina, kterého si oblíbí děti a možná i jejich rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Nefritová planeta

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář