Pomáhat přátelům je důležité

malý princ
Postava Malého prince, který má rád svou kamarádku Lišku a stará se o pyšnou Růži, je známá po celém světě. Přidejte se do okruhu lidí, kteří ji mají rádi, i když jsou už dávno dospělí.

Na motivy klasické knihy od Antoina de Saint Exupéryho vzniká mnoho děl. Ať se jedná o filmy, seriály či knihy, všechny se snaží zachovat této postavě její osobitost. Malý princ je totiž jedinečný a nenapodobitelný. Není důležité, jak vypadá, ale jak se chová a co se snaží dokázat.

Další dobrodružství Malého prince dovede děti i jejich rodiče na Astronomovou planetu. Na tomto místě žije národ Chlorofylů, kteří se s radostí starají o své květiny a dávají jim všechnu svou lásku a péči. Bohužel i zde už byl had, který očaroval jednoho z nich a začal ovlivňovat jeho myšlenky. Naštěstí se Malý princ s Liškou dostanou na místo včas a začnou proti tomuto tvorovi opět bojovat.

Malý princ a Astronomova planeta je již pátým dílem komiksové série Nová dobrodružství inspirovaná nesmrtelným příběhem Antoina de Saint Exupéryho. V České republice ho vydalo nakladatelství Mladá fronta v roce 2012.

Kniha byla stvořena podle původního scénáře Thomase Barichella a do češtiny ji přeložila Lucie Šavlíková.

Stejně jako v předchozích dílech se Malý princ dostane na planetu, kterou souží problémy. Za nimi stojí zlý had, který touží po princově kamarádce Růži a chce, aby byl nešťastný. Náš hrdina se ale nevzdává tak snadno a má na pomoc kouzelné předměty a svou druhou přítelkyni Lišku. Ta je sice hubatá, ale má svého kamaráda nade vše ráda, a tak mu vždy dokáže pomoci. Jejich přátelství již prošlo mnohými úskalími a zkouškami od zákeřného hada. Oni si však cestu k sobě vždy našli a ví, že mít někoho blízkého, na koho se můžete spolehnout, je mnohem důležitější než vlastnit všechny poklady světa.

Na Astronomově planetě žije kromě Chlorofylů ještě Antonín – přezdívaný „bláznivý hvězdář“. Ostatní obyvatelé se mu posmívají kvůli jeho zálibě ve hvězdách. On se tedy uchýlí do ústranní, aby nemusel jejich posměch stále snášet. Toho ale využije had a začne Antonínovi našeptávat šílené nápady. Dokonce se mu podaří i získat Princovu planetu. Přiběh je napínavý a určitě zaujme své čtenáře. Líbí se mi, že jednotlivé díly série sice na sebe navazují, ale není žádný problém, když si člověk přečte jen jeden z nich. Na začátku knihy totiž Princ píše vždy své kamarádce Růži dopis, kde ji seznamuje s předešlým prožitým dobrodružstvím.

Na konci knihy je umístěn bonus v podobě komiksu, který vytvořil Pierre Makyo. Je to odlehčené a velice vtipné vyprávění o výletu na planetu, která se jmenuje Dvojzemě.

Dobrý konec samozřejmě nakonec přijde. Je to přeci kniha pro děti, kde se navíc nachází i poučení. Tentokrát se malí čtenáři dozví, jak je důležité pomáhat svým přátelům, ale i lidem, které neznáme. Nevíme totiž, kdy budeme potřebovat, aby někdo pomohl nám.

A to se mi líbí. Nenásilnou formou jsou děti seznamovány s podstatnými drobnostmi, které vylepšují náš každodenní život.

Doporučuji komiks všem, kteří si tuto postavičku zamilovali stejně jako já.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Astronomova planeta

Mladá fronta, 2012

Pomáhat přátelům je důležité - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Já jsem ji viděl v televizi.Je pěkná.

Napsat komentář