Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. dubna

nenechte_si_ujit
Čas opravdu letí jako voda a Velikonoce už klepou na dveře. Pokud chcete načerpat inspiraci na zajímavou četbu, vyrazte vy i vaše děti do knihoven. I příští týden se totiž koná spousta zajímavých literárních akcí.

První pozvání je do ostravského Domu knihy. V pondělí 10. dubna se zde bude konat beseda a autogramiáda Milana Švihálka, Marka Hýži a Miroslava Kačora, autorů publikace Zapomenuté výpravy. Poví vám, kde vzali motivaci pro cestování po světě, během kterého sesbírali 60 příběhů lidí, kteří přes nepřízeň osudu dokázali velké věci. Dozvíte se spoustu zajímavostí z různých koutů světa a určitě budete na tuto besedu rádi vzpomínat, začíná v 16.00.

V pondělí 10. dubna zavítá do Městské knihovny v Třebíči projekt Listování, tentokrát se zaměří na knížku Na první pohled od francouzského spisovatele Grégoire Delacourt. Kniha vypráví příběh mladého automechanika, kterého jednoho dne doma překvapí hollywoodská herečka Scarlett Johanssonová. Jak toto vše dopadne, vám prozradí i Listování, které začíná v 17.00. Malá zajímavost: Scarlett Johanssonová podala na Grégoira Delacourta trestní oznámení za zneužití svého jména právě v tomto románu. Vadily jí i časté zmínky o jejím poprsí. Soud vyhrála a Delacourt musel zaplatit pokutu a soudní výlohy.

V úterý 11. dubnaPaláci knih Luxor v Praze se jistě budou bavit děti i jejich rodiče. Od 16.00 zde totiž začíná křest nová kniha Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem od Jaroslava Němečka a Ljuby Štíplové. Tento legendární komiks milovaly děti už v minulosti a i u dnešní mládeže se těší velké oblibě. Křtu se navíc zúčastní i slavné postavičky Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa. Jde o ideální akci pro celou rodinu.

Ve středu 12. dubna se mohou těšit příznivci spisovatele a hudebníka Josefa Pepsona Snětivého. V kavárně a galerii Carpe Diem v Praze se od 19.30 koná jeho narozeninový koncert Na vlnách tónů a slov. Celý večer si jistě užijete, jak už jste ostatně u tohoto všestranného muže zvyklí. Během večera nebude chybět i Miloň Čepelka a Otomar Dvořák. Rozhodně si tuto jedinečnou událost nenechte ujít.

Ve středu 12. dubna se bude v pražském Paláci knih Luxor prezentovat kniha Petra Jarchovského Zahradnictví. Jedná se o literární zpracování velkolepé filmové trilogie režiséra Petra Hřebejka. Autor čerpal z vyprávění svých rodičů, kteří vzpomínali na své mládí. V knize se vrací k známým postavám z hitu Pelíšky, tentokrát se ale věnuje jejich životu v letech 1939-1959. Tato akce i samotná kniha tak rozhodně stojí za vaši pozornost.

Ve středu 12. dubna tu opět něco máme pro ty nejmenší. V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně se od 13.00 koná setkání dětského čtenářského klubu Smajlíci. Vítány jsou všechny děti, které mají rády knížky a čtení. Pokud by se váš potomek rád dozvěděl něco nového a také si něco pěkného vytvořil, bude z této akce jistě nadšený. A jestli nestihne dorazit už na 13.00, může se stavit i na druhou část, která začíná v 14.00.

Ve středu 13. dubna se podíváme do moravské metropole. V brněnské Knihovně Jiřího Mahena se můžete od 18.00 zúčastnit křtu knihy Markéty Harasimové Poháry touhy. Příběh vypráví o mladé ženě, které zcela nečekaně spadnou do klína vinohrady a také vinný sklep. Rozhodne se, že bude pokračovat v rodinné tradici a pokusí se vrátit vinařství zaniklý lesk. Toto odpočinkové téma s vůní vinic jistě zaujme nejednoho čtenáře.

Zábavné odpoledne čeká ve středu 13. dubna návštěvníky Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Od 13.00 si zde budou moci zasoutěžit v Zábavném literárním kvízu, který je určen čtenářům starším osmnácti let. Všichni si tak ověří, jestli znají spoustu faktů z české literatury. V kterém roce získal například Jaroslav Seifert Nobelovu cenu za literaturu? Odpověď na tuto i další otázky zjistíte právě v chystaném kvízu, určitě se pobavíte a nebudete litovat.

Zkraťte si čekání  na Velikonoce pěknou knížkou a navštivte některou z prezentovaných akcí.

Další události najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář