Humorné příběhy pro lepší náladu

tipy5
Přichází jaro a přináší nám teplo, sluníčko a dobrou náladu. Pojďte mu pomoci a nechte si dobrou náladu navodit také správnými knihami! Úsměv magicky zlepšuje den a tyto knihy vás zaručeně pobaví a rozesmějí.

Také nostalgicky vzpomínáte na staré dobré školní časy? Vraťte se zase zpátky do lavic spolu s hlavní hrdinkou a partou jejích kamarádek a zasmějte se u vtipných příběhů ze školního prostředí.

Diagnóza: učitelka

Autorka: Gabriela Falcová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 142×200 mm
ISBN: 978-80-7553-233-6
Doporučená cena: 139 Kč

Knihu Diagnóza: učitelka vydalo nakladatelství Triton.

Vrátit se ve čtyřiceti letech do školy je jízda. Vrátit se ve čtyřiceti letech do školy s partou kamarádek je námět na knížku. Zejména pokud se jedná o učitelky. Hnány vidinou červeného diplomu hrdinně absolvují všechny povinné předměty a při hodinách sportovní a hudební výchovy podávají výkony za hranicí vlastních možností.

S nadsázkou vylíčené příběhy z každodenního života vás pobaví, ale i přesvědčí o tom, že v životě je nejdůležitější mít skvělé přátele a rodinu, na kterou se můžeme spolehnout. Hlavně však po přečtení knihy definitivně pochopíte, že povolání učitelky je skutečně diagnózou.

Proč se člověk rozhodne ve zralém, či říkejme ve středním věku studovat? Je to potřeba dokázat cosi sobě či okolí? Je to potřeba zdolat ještě nezdolané, je to chuť po sebevzdě­lávání? Houby. V mém případě to byla otázka čistě pragmatická. Dodělat vysokou školu, kterou jsem už jednou studovala, a jelikož jsem nezvládla péči o rodinu a studium zároveň, nedostudovala, byla jednoduše nutnost. Tenkrát jsem si správně vybrala, upřednostnila jsem rodinu před vlastním vzděláním.

Neváhejte si přečíst celou ukázku!

O autorce

Gabriela Falcová je neodmyslitelně spojená s místem, kde se narodila. Nejen že tu celý život žije, ale v okolí Drážkova na Sedlčansku se najde jen málokdo, kdo by ji neznal. Je to hlavně díky smyslu pro humor, nadšení pro povolání učitelky, dovednosti probudit ve svých malých studentech lásku k divadlu a díky podpoře, kterou občas potřebujeme úplně všichni a které má na rozdávání. Upravila mnoho scénářů pro ochotnický spolek, který režíruje. Pro dětská divadla píše scénáře. Miluje cestování, svou rodinu a mezi přáteli se cítí jako ryba ve vodě.

Zdroj informací: nakladatelství Triton

O nakladateli

triton_logo120x60Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

————————————————

Vydejte se s Flintem pátrat po jeho dívce, projezděte s ním Ameriku křížem krážem a zažijte bláznivá a úsměvná dobrodružství!

Zázrak v plechovce

Autor: C. D. Payne
Přeložila: Naďa Funioková

Počet stran: 196
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-097-9
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Zázrak v plechovce vydalo nakladatelství Jota.

Užijte si nejnovější zábavné dobrodružství s Divočákem Flintem, který jako by byl starším bratrem ďábelsky inteligentního Nicka Twispa, a Univerzitou, skoro jeho starší sestrou se sexy hříšným tělem.
Je léto roku 1949. Studená válka nabírá na obrátkách, do amerických domácností proniká televize, na stříbrném plátně vzdychají prsaté filmové divy, dělníci stávkují a lidé se houfně přesouvají z měst do kempů, aby strávili dovolenou v přírodě. A z ohijského Erie vyráží ve starém veteránu po strýci, obývaném léta jen myší kolonií, čerstvý maturant Wilder S. Flint, aby pátral po tajemném prodejci zázračného krému, se kterým mu utekla dívka jeho srdce. Putování to bude dlouhé, provázené zajížďkami, bizarními setkáními a zastávkami, díky kterým Divous Wilder pochopí, že život nikdy neběží tak, jak si ho naplánujeme. Jaké štěstí, že ho na cestě provází nekonvenční a nebojácná stopařka Verity zvaná Univerzita, se kterou je každý den plný nečekaných příhod a noc plná překvapení.

Wilder S. Flint ujížděl po Highway 46 na jih kolem ohijského Ashtabuly, když natrefil na budovu ve tvaru kuřete. Propracovaný štukovaný exteriér připomínal křídla. Po obou stranách vstupních dveří se tyčily  velké kuří nohy vymodelované z cínu. Kovový štít připevněný na zlatém zobáku inzeroval KUŘECÍ MENU KOMPLET SE VŠEMI PŘÍLOHAMI za 99 centů. Cena činila původně 79 centů, ale někdo první číslici neumětelsky přepsal černou barvou, která se v tenkých šmouhách roztekla po ceduli.

Prolistujte si celou ukázkovou kapitolu.

O autorovi

C. D. Payne  (*1949) je americký volnomyšlenkářský spisovatel. Narodil se v Akronu a v roce 1971 absolvoval Harvardskou univerzitu, obor historie evropských zemí, poté se živil jako redaktor, grafik, reklamní textař, fotograf, výrobce nábytku a hraček. Měl celkem asi třicet zaměstnání a žádné se mu podle jeho slov nelíbilo. Psaní pro něj nikdy nebyl problém (píše údajně od čtyř let), horší bylo přimět někoho, aby mu za ně platil. Po skvělém úspěchu jeho prvotiny Mládí v hajzlu je tento problém dokonale vyřešen.

Více informací můžete najít na stránkách nakladatelství.

Nepřehlédněte ani autorovu první knihu Mládí v hajzlu, o které vyšel na našem webu také článek!

O nakladateli

jotaNakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice. Publikace se soustředí v několika edičních řadách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDiagnóza: učitelka

Falcová, Gabriela

Triton, 2017

zobrazit info o knizeZázrak v plechovce

Payne, C. D.

Jota, 2017

Napsat komentář