Nesmrtelný bestseller Mládí v hajzlu

c-d-payne_mladi-v-hajzlu_deniky-nicka-twispa-1_3
Nakladatelství Jota právě vydalo první tři knihy o Nicku Twispovi dohromady! Až ji budete číst, buďte připraveni smát se nahlas. Doporučujeme ji všem, kteří přežili dospívání a mají chuť se pořádně pobavit.

Nemilosrdně otevřený humor je rafinovaně založen na kontrastu dětské naivity a stereotypního světa dospělých. Nick je kluk s úžasnou schopností zaplétat se do nesnází. Všechny jeho vynalézavé a dobrodružné eskapády a intriky směřují zdánlivě pouze k jedinému cíli: Zbavit se potupného panictví a získat ženu svého srdce, krásnou a talentovanou Sheeni, jedinou „intelektuálku“ v Ukiahu. Když se Nickova rodina rozpadne, město hoří a všechny výpadovky blokuje policie, musí se tento rebelující teenager vyrovnat s ekonomickým strádáním, bezdomovectvím, „gulagem školství“, soutěživým otcem a počínající plešatostí. V průběhu toho všeho se neustále snaží přelstít „afektovaného debila“ Trenta Prestona, svého soka v lásce. Paradoxně na své spletité cestě dospíváním nachází především radost ze života a soucit – obojí velmi nakažlivé!

 

Mládí v hajzlu

Deníky Nicka Twispa 1–3
Autor: C. D. Payne
Přeložila: Tamara Váňová

Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Formát: 163×235 mm
ISBN: 978-80-7565-052-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Mládí v hajzlu 1–3 vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

PONDĚLÍ, 20. srpna – Další trapná epizoda ve sprchách. Budu se tady muset nejspíš přestat sprchovat. noc proběhla ve stavu setrvalýho zduření (to by mě zajímalo proč asi). Ve sprše se mi pak ztopořil, zrovna když přišel ten tlustej plešatec. Furt se na mě usmíval, mydlil si svýho šedivýho chlupatýho měkejše a pokradmu, leč láskyplně, okukoval mýho vodstávajícího floncka. Začal mu taky trochu vodstávat. (Ne že bych se díval!) Vypad sem vocaď, jak sem nejrychlejc moh.
Když sem zpátky v přívěsu přemítal, který plavky si vezmu, přitančila zrovna z ložnice máma s Jerrym. „Hele, Estello, ten tvůj kluk má nálož v gatích.“ Máma se podívala. „Raději se vobleč,“ řekla. „Teda pokud chceš jít ven.“
Ne, mám přece v úmyslu jít na pláž nahatej! (str. 36)

Přečtěte si celou ukázku.

 

C. D. Payne

c-d-payne_jotaC. D. Payne  (*1949) je americký volnomyšlenkářský spisovatel. Narodil se v Akronu, průmyslovém městě plném továren a vlezlé zimy. V roce 1971 absolvoval Harvardskou univerzitu, obor historie evropských zemí, poté se živil jako redaktor, grafik, reklamní textař, fotograf, výrobce nábytku a hraček a stavitel přinejmenším jednoho domu, svého vlastního. Měl celkem asi třicet zaměstnání a žádné se mu podle jeho slov nelíbilo. C. D. Payne je milovníkem vintage karavanů, bizarních fotografií, Franka Sinatry, čivav a psacích strojů. Sní o profesi ambulantního hráče na akordeon, o němž je přesvědčen, že bude nástrojem 21. století. Psaní pro něj nikdy nebyl problém (píše údajně od čtyř let), horší bylo přimět někoho, aby mu za ně platil. Po skvělém úspěchu jeho prvotiny Mládí v hajzlu je tento problém dokonale vyřešen. V současnosti se věnuje provozu nakladatelství Aivia Press, muzeu karavanů a psaní beletrie. Žije v Sonoma County, severně od San Franciska. V Nakladatelství JOTA vyšly kromě série Mládí v hajzlu knihy Holubí mambo, Brenda Veliká, NeviditelnýDědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišlaNestydaté plavky a Americké krásky. Přečtěte si také naši recenzi na knihu Mládí furt v hajzlu.

Informace o autorovi včetně fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství Jota oslavilo 19. 9. 2015 čtvrt století své existence na českém knižním trhu. Za 25 let vydalo 2 000 titulů v celkem téměř 6 milionech výtiscích. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMládí v hajzlu 1–3
Deníky Nicka Twispa 1–3

Payne, C. D.

Jota, 2016

Napsat komentář