Černý mnich A. P. Čechova

Anton Pavlovic Cechov_Cerny mnich
Antona Pavloviče Čechova všichni známe ze školních lavic, zejména díky jeho divadelním hrám Tři sestry či Višňový sad. Je ovšem také autorem mnoha povídek, například povídky Černý mnich, která nyní vychází jako audiokniha.

Jedna z nejlepších povídek Antona Pavloviče Čechova vypráví tragický příběh vědce Kovrina, který odjíždí na venkov dát odpočinout svým předrážděným nervům, ale zde se postupně probouzí jeho šílenství ve fatě morgáně černého mnicha. Čte Viktor Preiss.

 

Černý mnich

Autor: Anton Pavlovič Čechov
Čte: Viktor Preiss

Vazba: CD, MP3 ke stažení
Formát: 125×140 mm
ISBN: 8590236091924
Doporučená cena: 229 Kč

Audioknihu Černý mnich vydalo nakladatelství Radioservis.

Ukázky si můžete pustit na stránkách Radiotéky dole.

 

Anton Pavlovič Čechov

Anton Pavlovič Čechov žil v letech 1860–1904. Byl to ruský realistický prozaik, povídkář, též zakladatel lyrického a psychologického dramatu, autor mnoha divadelních her. Z nejznámějších jmenujme např. hry Racek (1896), Tři sestry (1901), Višňový sad (1904) – poslední dokončená hra. Ve svých dílech zobrazoval Čechov nejčastěji průměrné lidi, jejich zdánlivě všední život. Z jeho povídek a her dýchá melancholie, tzv. „smích skrz slzy“. Pro více informací si přečtěte náš medailonek.

 

Viktor Preiss

Herec Viktor Preiss se narodil roku 1947 v Praze. V roce 1969 vystudoval divadelní fakultu AMU. Na DAMU se seznámil s herečkou Janou Drchalovou, se kterou se po studiích oženil a s níž má dva syny. Viktora Preisse dobře známe z mnoha filmů, jako je např. pohádka S čerty nejsou žerty (1984), kde hrál vypočítavého správce, či zábavná hororová komedie Svatba upírů (1993), v níž ztvárnil roli hraběte Kronberga. Mimo jiné také spolu s Ivanem Trojanem namluvil audioknihu Arsène Lupin kontra Sherlock Holmes.


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady) i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerný mnich (audiokniha)

Čechov, Anton Pavlovič

Radioservis, 2017

Napsat komentář