Smrt číhá všude

Smrt číhá všude
Neunikne jí nikdo. Pro každého z nás má něco přichystáno. Bohužel, někteří mají tu smůlu, že se s ní setkají prostřednictvím vraha. Vyberte si ze čtyř různých příběhů, které jsou jako stvořené pro ty z vás, které fascinují temné stránky lidského bytí.

Po úspěchu příběhů z psychiatrického prostředí Pavilon na Zlatém návrší přichází známý český psychiatr Jan Cimický s novými lidskými osudy. Hrdinové novinky Za plotem se tentokrát pohybují mimo psychiatrickou léčebnu, v běžném životě. Do každodenní reality nás všech ale patří i zločin a kriminalita. Nechte se zasvětit do tajů psychologie zločinu a poznejte kriminální případy také z jiného úhlu pohledu, než je běžné.

Neobvyklé kriminální případy svého přítele Hladíka řeší psychiatr Petr Dvořák většinou tehdy, kdy už si policisté nevědí rady a pátrají v bludném kruhu. Psychiatr mění úhel pohledu na zločin a jeho okolnosti a to mu pomáhá přijít se správným řešením. Doktor Dvořák si pokaždé s povzdechem uvědomí, že je to vlastně jednodušší než odhalovat příčiny některých duševních chorob, které jsou opravdu záhadné.

Také psychiatrie se musí zabývat kriminalitou a zločiny, je to však přístup zvláštní a s neobvyklými výsledky. Hlavní hrdina knihy doktor Dvořák vypráví o těch nejzáhadnějších případech, které pomohl vyřešit svému příteli a šéfovi kriminálky Hladíkovi. Poznal při tom lidi patologicky uhranuté zločinem, ale také jejich oběti, zraněné duše, které léčil z traumat způsobených zločinci. Za plotem psychiatrické léčebny v normálním světě se někdy odehrávají šílené příběhy, při kterých i psychiatrovi tuhne krev v žilách. Zvláštní je, že když se Hladík vrátí na kliniku a zapadne do rutinní práce s pacienty, najednou získává nad kriminálními případy „za plotem“ nadhled a přesně pozná, jak to bylo. Kniha má sympatického vypravěče, známého psychiatra, který umí nejen zajímavě a napínavě vyprávět, ale dokáže rovněž oslovit čtenáře a přesvědčit ho, že tyto příběhy mají i hlubší obsah, než jen odhalení vraha.

Za plotem

Autor: Jan Cimický

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7244-401-4
Doporučená cena: 310 Kč

Knihu Za plotem vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Jan Cimický, psychiatr, spisovatel, básník, překladatel a publicista. V roce 1972 získal doktorát na Fakultě všeobecného lékařství v Praze, který obhájil v r. 1977 i na univerzitě v Paříži. Od roku 1981 až 1996 působil jako primář v Psychiatrické léčebně v Bohnicích. Poté založil Centrum duševní pohody Modrá laguna. Zabývá se aktivně akupunkturou, je členem francouzské a italské psychiatrické společnosti.
Zkušenosti z lékařské praxe použil v úspěšných románech (Oběti života, Útěk do klece, Cizí světy, Poslední návrat), napsal cestopis o Číně Nefritový drak a několik psychiatricky zaměřených publikací pro veřejnost (Našinec v ohrožení, Psychiatr v kapse, Minimum o stresu), napsal šest básnických sbírek.
V nakladatelství Šulc-Švarc vydal románovou trilogii z psychiatrické léčebny Pavilon 4, Zlaté návrší, Příběhy za plotem.

Zdroj: Šulc-Švarc

————————————————

Po úspěchu ledového thrilleru Dívka v ledu přichází britský autor žijící na Slovensku Robert Bryndza s další tajemnou knihou. Mrazivá hrůza, dusný Londýn a oblíbená vyšetřovatelka Erika Fosterová vás opět vtáhnou do děje takovým způsobem, že se skutečně budete bát a napětím zapomenete i dýchat. Noční lov je ideální knihou pro všechny milovníky temných příběhů s výrazně propracovanou psychologií postav.

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem upevněným těsně pod hlavou vypoulené.
O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika společně s kolegy Petersonem a Mossovou tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje a vyčkává na vhodný okamžik, kdy udeří.
Co mají oba mrtví společného? Existuje v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem?
Erika dělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavila a dopadla, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah začíná sledovat i ji…

Noční lov

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-0404-8
Doporučená cena: 399 Kč
Knihu Noční lov vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka

Byla parná letní noc na konci června. Černě oblečená postava běžela lehce a s rozhodným soustředěním temnotou. Její kroky nevydávaly téměř žádný zvuk, když se nohy dotýkaly úzké špinavé cestičky a ladně se snažily vyhnout jakémukoli kontaktu s hustým podrostem mezi stromy a keři. Zdálo se, jako by se nad listím vznášel pouhý stín.
Z noční oblohy byl vidět jen úzký pruh mezi stromy vysoko nad zemí. Světla z města vrhala temné odlesky na okolní houští. Drobná postava připomínající stín doběhla k prostřihu v houští a prudce zastavila, ostražitě, bez dechu a s bušícím srdcem.

Přečtěte si také recenzi na autorovu předchozí knihu Dívka v ledu:

zobrazit info o knize

————————————————

Američanka Lisa Jackson si získala srdce čtenářek především svými romány pro ženy. V posledních letech se orientuje také na krimiromány, které už nejsou určeny primárně ženám. Příběh Zasluhuje zemřít potěší každého, kdo miluje atmosféru vyšetřování trestných činů. Policistky Alvarezová a Pescoliová budou zkoumat motivy sériového vraha, kterého pohání touha po pomstě.

Sleduje, jak se do vody pozvolna noří tělo té, kterou kdysi miloval. Už nikdy nebude tak krásná jako dřív, ale jemu to nevadí. Vzal si od ní totiž něco na památku. Není to ani tak suvenýr, jako spíše trofej. Protože trofeje patří vítězům. A on se bezpochyby cítí jako vítěz.
Policistky Alvarezová a Pescoliová se obtížně sžívají s novým velitelem, v celém oddělení vražd panuje naprostý chaos. A do toho všeho přijde zpráva o nálezu mrtvého těla, kterému chybí prst. Alvarezová doufá, že zohyzdění oběti je výraz vrahovy zášti vůči mrtvé, nikoli známkou jeho šílenství. Doufá nadarmo, protože záhy je nalezeno další tělo.
Vyšetřování brzy začne ukazovat na konkrétního podezřelého, ale s každým objeveným důkazem sílí v Pescoliové tísnivý pocit, že za tímto případem se skrývá mnohem víc, než se na první pohled jeví. Tento vrah přišel do Medvědího brodu proto, aby dokonal pomstu, kterou naplánoval už před lety. Kdo ještě si podle něj zasluhuje zemřít?

Zasluhuje zemřít

Autorka: Lisa Jackson
Přeložil: Jakub Volný

Počet stran: 416
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-197-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zasluhuje zemřít vydalo nakladatelství Domino.

Prohlédnout si knihu můžete v ukázce.

Ukázka

Na obočí se mu perlily krůpěje potu, které mu stékaly po obličeji a spojovaly se do slaných potůčků kapajících přes rty na nehybné tělo. Chytil ji za levou ruku a bez sebemenší námahy ji roztáhl prsty. V bledém měsíčním světle se zaleskly starožitné diamanty a jejich třpyt jako by se mi vysmíval. Co všechno tyto chladné kameny znamenaly, pomyslel si. Slavnostně vyřčené sliby, tajemství, která ukrývaly

O autorce

jacksonlisaLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí.

Zdroj textu a obrázku: Domino

————————————————

Píše se rok 1965. Británie se zmítá ve vlnách beatových rytmů. Parta mladých kluků z Glasgow se rozhodla splnit si sen o hvězdné kariéře a vydala se do Londýna. Mohla by to být docela romantická cesta na vrchol, pokud by nedošlo k vraždě. Román Útěk, od všeobecně oblíbeného autora Petera Maye, vyniká snahou o autentické vykreslení atmosféry Anglie 60. let a vztahů hlavních hrdinů.

Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech.
Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.
O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

Útěk

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-878-0
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Útěk z nakladatelství Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Na okamžik zavládne ticho.
Potom se z temnoty vynoří slova, která mu na hlavě přistávají jako tlumené rány boxerských rukavic. „Klid, starý příteli. Je na čase si promluvit,“ zazní jemně, téměř konejšivě. Okamžitě si uvědomí, kdo před ním stojí. „Jak jsi mě našel?“
Slyší, jak se muž usmívá.
Hlas se ozývá znovu, tentokrát povýšeně a káravě. „Simone, Simone. Nebylo nic jednoduššího, než tě sem sledovat poté, co jsi odešel z kavárny.“ Nadechne se. „Jak se ti sakra povedlo schovávat se tak dlouho?“
„Co chceš? Copak jsem se nevyjádřil dost jasně?“
„Naprosto jasně.“
„Tak o čem chceš teda mluvit?“
Ze stínů se oddělí postava a náhle se nad ním skloní.
„O smrti. Samozřejmě.“

O autorovi

Peter MFoto © Domi Photographeay, (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). V současnosti píše May závěrečný díl šestidílné řady Akta Enzo, odehrávající se ve Francii. Z této série vyšly česky už dva díly: Výjimeční lidé (2015) a Kritik (2016). Román Útěk (2016) vyšel mimo série, podobně jako další autorův román Umrlčí cesta, který nakladatelství Host připravuje na podzim roku 2016.

Zdroj textu a obrázku: Host

Přečtěte si také o dalších knihách autora:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Také se rádi bojíte? Která z dnes představených knih se nejlépe trefila do vašeho vkusu? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZa plotem

Cimický, Jan

Šulc-Švarc, 2017

zobrazit info o knizeNoční lov

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2017

zobrazit info o knizeZasluhuje zemřít

Jackson, Lisa

Domino, 2017

zobrazit info o knizeÚtěk

May, Peter

Host, 2017

Napsat komentář