Získejte scénář k filmu o fantastických tvorech

fantasticka-zvirata-a-kde-je-najit-puvodni-scenar-perex
Koncem loňského roku se v našich kinech objevil film, který návštěvníky znovu zavedl do světa čar a kouzel a fantastických zvířat, která znají z knih o Harrym Potterovi. Právě o originální scénář k tomuto filmu v knižní podobě můžete soutěžit.

Ztracený magický kufřík

Fantasticka zvirata.inddPříběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy.

 

Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář

Autorka: J. K. Rowlingová

Vydalo: nakladatelství Albatros
Překlad: Helena Šváchová
Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-00-04591-7

Přečtěte si více o knize Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

MLOK
Musím to nechat opravit. Ehm… Ne.
CELNÍK (podezřívavě)
Ukažte mi to.

MLOK kufřík položí na pultík mezi nimi a nenápadně nastaví měděný ciferník na „Zamudlováno“.
CELNÍK kufr otočí k sobě a odklopí zámky. Zvedne víko a odhalí pyžamo, sbírku map, zápisník, budík, lupu a mrzimorskou šálu. Nakonec se s tím spokojí a kufr zavře.

CELNÍK
Vítejte v New Yorku.
MLOK
Děkuji.

MLOK si vezme svůj pas a kufr.

CELNÍK
Další!

MLOK projde celnicí. (str. 15)

 

O autorce

J. K. Rowlingová je autorkou série sedmi knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997–2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemích, přeloženy byly do 74 jazyků a prodalo se jich přes 450 milionů výtisků. Na základě série vzniklo osm filmů. Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena. Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí.
(Zdroj informací: nakladatelství Albatros)

 

Vyhrajte knihu Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář

Přestože se děj nejnovější knihy od J. K. Rowlingové odehrává asi 70 let před sérií s Harrym Potterem, některé postavy a hlavně fantastická zvířata v něm poznáte. Hlavní hrdina Mlok Scamander píše knihu o kouzelných tvorech, které skrývá před zraky mudlů ve svém kufříku, brzy po jeho příjezdu do New Yorku se však jednomu z nich – hrabákovi – podaří utéct. A po nešťastné záměně zavazadel s Jacobem Kowalskim unikne ještě několik dalších zvířat. To ale nebude rozhodně ten největší Mlokův problém. Podaří se svět čar a kouzelníků zachránit před definitivním odhalením?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář
probíhá od 8. do 21. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3x Fantastická zvířata a kde je najít – Původní scénář

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFantastická zvířata a kde je najít
Původní scénář

Rowlingová, J. K.

Albatros, 2017

Napsat komentář