Nálož fantasy z nakladatelství Host v brožované podobě

Fantasy z Hostu
Dnešní knižní tipy přenesou čtenáře do dvou zvláštních světů. Prvním z nich je Sjednocené království, které ovšem trpí nesvobodou a čeká na vysvobození svou královnou, v druhém z nich dochází zásoby magie a hrdinové musí čelit nejenom démonům, ale i tyranii nesmrtelných mágů. První kniha svou fantasy ságu zakončuje, zatímco druhá tu svou otevírá.

Obě knihy v brožované verzi vydalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

—————————————————————————

Královna Lyrna přežila a čeká ji poslední úkol, a to dobýt nezávislost Sjednoceného království. V tom by jí měl pomoci Vélin Al Sorna, slavný bojovník, který však musí sám čelit vlastním problémům. Podaří se jim dosáhnout svých cílů, nebo padnou pod náporem nepřátel?

Druhé, brožované vydání třetího dílu trilogie Stín krkavce.
Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně.
Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel.
Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla…

Ukázka z knihy

Probudil ji sníh. Lehoučké dotyky na kůži, svědivé, a nikoliv nepříjemné, ji volaly z temnoty. Chvíli trvalo, než se jí vrátila paměť. Zbyly z ní jen útržky obrazů a pocitů, jimž vládly strach a zmatek. Řvoucí Iltis s mečem v ruce… Zvonění oceli… Hrubá ruka na jejích ústech… A ten muž… Muž, který ji zapálil. (str. 19)

Přečtěte si pokračování první kapitoly.

Doporučujeme

Královna ohně fantasy ságu Stín krkavce uzavírá. Předcházely jí dva díly, a to Píseň krve a Pán věže. Trilogie je dostupná ve vázané i brožované formě.

zobrazit info o knize       zobrazit info o knize

Ohlasy na knihu

Dokonalé zakončení mistrovské trilogie.

– Fantasy Book Review

Velkolepé finále jedné z nejlepších debutových fantasy trilogií, jaké jsem kdy četl. Anthony Ryan je rozený nástupce Davida Gemmella a největší britský fantasy talent.

– Fantasy Book Critic

Žádná z postav nezůstává nedotčená válkou a ztrátou a Ryan podle všeho s potěšením dodržuje jedno ze základních pravidel psaní beletrie – „zabij své oblíbené hrdiny“. Naprostá většina autorů by se od Ryana mohla učit, jak psát postavy takovým způsobem, aby opravdu každá z nich byla zajímavá…

– Fantasy Book Review

Královna ohně

Stín Krkavce: Kniha třetí
Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 685
Vazba: brožovaná
Formát: 125×194 mm
ISBN: 978-80-7577-036-3
Doporučená cena: 259 Kč

Přečtěte si více o knize  Královna ohně.

O autorovi

Anthony-RyanAnthony Ryan (* 1970­) pochází ze Skotska, vystudoval historii, žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013; česky Host 2014, naše recenze) začal psát na plný úvazek. Bestsellerovou trilogii Stín krkavce po druhém dílu Pán věže (2014; česky Host 2015) završuje kniha Královna ohně (2015). První dva díly trilogie vycházejí také jako audiokniha. V červenci vyšel první díl nové fantasy série The Draconis Memoria: The Waking Fire. Ryan také pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host

—————————————————————————

Tentokrát navštívíme zemi, kde vládne temnota, pustoší ji démoni a krakatoni a zásoby magie jsou skoro vyčerpány. Doba, která nepřeje hrdinským činům. S tím ale nesouhlasí hlavní hrdinové, kteří se spojí a vytvoří skupinu s názvem Temné bratrstvo. Uspějí v boji proti zlu a nesmrtelným mágům?

Druhé, brožované vydání prvního dílu strhující trilogie.
Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a krakatoni zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví vládci tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá…
Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, odvážné činy nikdo nezapisuje. I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných mágů a vytvoří nezvyklou skupinu – Temné bratrstvo.

Ukázka z knihy

Na vlnách se pohupoval zakotvený válečný koráb; vlajka se stylizovaným písmenem M, vyšitým stříbrnou nití na černém pozadí, se hrdě třepotala na stěžni vlajkové lodi vítězné fotily Přístavu stínu.
Válka, jež je poslední půlrok barvila krví vody v kraji Trin, byla u konce. Dvě stě mil odtud, za Hromovým mořem, sčítala Dorminie škody, které utrpěla za opovážlivost, když se se svým námořnictvem postavila mocnějšímu dělostřelectvu lodí z Města stínů. (str. 9)

Pokračování ukázky lze nalézt zde.

Ohlasy na knihu

Fantastický příběh plný akce, přesvědčivých popisů a napínavého děje… Jeden z těch debutů, které si nesmíte nechat ujít.

– Fantasy Book Critic

Debutující autor Luke Scull vepsal do stránek této knihy působivé množství násilí, nejasné smrtelnosti a zrady. Potěší příznivce temných stránek epické fantasy.

– SFX

Temně humorná hrdinská fantasy. […] Luke Scull rozvíjí svou prvotinu zkušeně a s rozkoší.

– The Guardian

Mimořádné, odvážné a geniální. Hvězdný příklad toho, co má tento žánr v současnosti nabízet.

˜– Tor.com

Temné bratrstvo

Autor: Luke Scull
Přeložil: Ladislav Václavík

Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7577-038-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Přečtěte si více o knize Temné bratrstvo.

O autorovi

ScullLuke Scull se narodil v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her a pro společnosti Ossian Studios a BioWare pracoval na několika uznávaných titulech. Jeho první román Temné bratrstvo (2013; česky Host 2014, naše recenze) je úvodním dílem plánované stejnojmenné trilogie. Byl nominován ve třech kategoriích na cenu Gemmell Awards 2014 za nejlepší fantasy roku. Meč severu (naše recenze) vyšel ve Velké Británii na jaře 2015. Na třetím dílu Dead Man’s Steel (Ostří mrtvého muže) autor pracuje.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálovna ohně
Stín Krkavce: Kniha třetí

Ryan, Anthony

Host, 2017

zobrazit info o knizeTemné bratrstvo

Scull, Luke

Host, 2017

Napsat komentář