Příběh Temného bratrstva pokračuje

Luke Scull_Mec severu
Meč severu je druhým dílem fantastické trilogie Temné bratrstvo britského spisovatele Lukea Sculla. Příběh nabitý akcí, dobrodružstvím i krutostí vás ohromí, pobaví, pohltí a nepustí!

Mezi Pekelnými horami a Rozdrcenými královstvími vzkvétala tři bohatá a mocná města. Každé z nich chránil jeho Magelord a každého Magelorda chránilo prastaré příměří. Ale to už neplatí. Přístav stínů byl zaplaven. Šedoměsto zotročeno. Hranice mezi světy byly probořeny a pouze Bílá paní, Magelordka vládnoucí Městu věží, stále žije, aby chránila svůj lid. Až do příjezdu slepého tuláka. Muže, který si říká Vrána…

 

Temné bratrstvo 2: Meč severu

Autor: Luke Scull
Přeložil: Ladislav Václavík

Počet stran: 460
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-539-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Meč severu vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Z lesa vyběhli dva muži a zastoupili mu cestu.

„Zašels příliš daleko, hochu.“ Muž, který k němu stál blíž, lapal po dechu, ale jeho chmurně rozhodný hlas nenechával nikoho na pochybách. Ani ledově blyštivá ocel u jeho pasu.

Neztrácel čas s odpovědí. Místo toho vyrazil kupředu a udeřil muže čelem do obličeje. Slyšel, jak praskají kosti, jak se pod silou nárazu bortí chrupavky. Okamžitě se otočil, setřásl jehně ze zad a zvedl ho jako nouzový štít. Druhý muž z dvojice se rozmáchl, meč mu uvízl v boku zvířete, a než se útočník stačil zatvářit překvapeně, utržil tři rychlé údery a svalil se k zemi.

Zloděj se shýbl k jehněti a začal z něj vytahovat meč, když vtom do něj kdosi zezadu vrazil a povalil ho na zem s takovou silou, až mu meč i tělo zvířete vyletěly z rukou.

Otočil se, aby na muže, jenž se nenadále objevil na scéně, zaútočil. Byl to nebezpečný protivník, vysoký stejně jako on a o dost těžší. I když byl mladý zloděj na svůj věk neobyčejně silný, nemohl toho druhého dostat na lopatky a pořádně udeřit. Mladík už od něj utržil ránu do obličeje, takže plival krev. Muž ho chytil rukou pod bradou a tlačil ho k zemi. Zloděj se v zoufalém pokusu vzepřel a jen tak tak se vyhnul skále, o kterou mu chtěl protivník roztříštit lebku.

 

Řekli o knize

Tohle děsivé a podmanivé čtení a ztřeštěná krutost, s níž jsou haceny ty nejlépe zosnované plány, je ohromná zábava.

Daily Mail

Temná dobrodružná fantasy. Děj se posouvá kupředu svižně a s vervou […] a je vystavěn s velkým smyslem pro humor.

The Wertzone

 

Luke Scull

Luke Scull se narodil v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her a pro společnosti Ossian Studios a BioWare pracoval na několika uznávaných titulech. Jeho první román Temné bratrstvo (2013; česky Host 2014) je úvodním dílem plánované stejnojmenné trilogie. (Recenzi na něj si můžete přečíst v našem článku). Byl nominován ve třech kategoriích na cenu Gemmell Awards 2014 za nejlepší fantasy roku. Meč severu vyšel ve Velké Británii na jaře 2015. Na třetím dílu Dead Man’s Steel (Ostří mrtvého muže) autor pracuje.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMeč severu
Temné bratrstvo II.

Scull, Luke

Host, 2015

Napsat komentář