Tipy pro milovníky fantasy

shadow
Dnešní tipy se ponesou ve znamení četby fantasy. Objevte nové a zajímavé série příběhů z vám dosud neznámých světů, poznejte nové hrdiny a prožijte s nimi jejich příběhy. Nebude nouze o napětí, nebezpečí, nečekané zvraty, ale hlavně o krásné a spletité vyprávění!

Objevte skryté příběhy postav ze série Měsíčních kronikHvězdy nad hlavou vám odhalí mnohá tajemství.

Hvězdy nad hlavou

Autorka: Marissa Meyerová
Přeložila: Martina Šímová 

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-252-3884-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Hvězdy nad hlavou vydalo nakladatelství Egmont ČR.

Zapátrejte v minulosti postav z Měsíčních kronik a zjistěte, co zapříčinilo jejich osudy!
Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život: vyjde najevo, jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové a jak se sžívala se svou adoptivní rodinou v Novém Pekingu; co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar; co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě. Navíc blíže rozvede moment prvního Kaiova a Cindeřina setkání – tentokrát z princova pohledu –, a dokonce se dostane i na dlouho očekávanou svatbu.
Jako bonus je v rámci této knihy do světa Měsíčních kronik výjimečně zahrnuto také převypávění další pohádky – povídka Malá androidka odkazuje na známý příběh Andersenovy Malé mořské víly.

 Vznášedlo čekalo u severozápadní brány císařského paláce. Kai kráčel zahradní pěšinou s nenuceným výrazem ve tváři. V podpaždí držel Nainsi, svou malou androidku, a přes druhé rameno měl přehozenou brašnu se svetrem s kapucí. Nespěchal, ani se neloudal. Předstíral, že mu nezáleží na tom, že na něj lidé zírají. Stejně ho mohli kdykoli vystopovat. Pod kůží měl hned dva identičipy a jeho bezpečnostní tým se skládal z expertů, kteří ho sledovali na každém kroku. Nebylo žádným tajemstvím, že opouští palác. Jen nechtěl, aby se o tom dozvěděla veřejnost

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu!

Nečetli jste Měsíční kroniky? Začněte:

    scarletcinder

————————————————

Třetí díl fantasy série Stín krkavce vám přinese nebezpečné dobrodružství při pokusu o ukončení války…

Královna ohně

Autor: Anthony Ryan
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 688
Vazba: vázaná
Formát: 145×211 mm
ISBN: 978-80-7491-607-6
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Královna ohně vydalo nakladatelství Host.

Třetí díl trilogie Stín krkavce.
Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně.
Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel.
Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla…

Když jsem dorazil společně se svou zajatkyní, čekal na hrázi. Stál vzpřímeně jako vždy, vyhublý obličej otočený k obzoru, plášť těsně přitažený k tělu, aby se chránil před chladem od moře. Mé prvotní zmatení z toho, že ho tady nacházím, se rozplynulo, neboť jsem spatřil koráb odplouvající z přístavu. Meldenejská loď s úzkým trupem směřovala do severních provincií a na palubě vezla důležitého pasažéra, jenž bude muži stojícímu na břehu jistě hodně chybět.

Prolistujte si celou ukázku!

Zaujala vás kniha? Přečtěte si celou sérii:


pan veze

Podívejte se na naši recenzi Písně krve nebo náš článek o druhém dílu..

————————————————

Zajímavá kombinace sci-fi a fantasy, to je Mycelium od české autorky Vilmy Kadlečkové. Vychází už pátý díl.

Mycelium V: Hlasy a hvězdy

Autorka: Vilma Kadlečková

Počet stran: 488
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-1968-8
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Mycelium V: Hlasy a hvězdy vydalo nakladatelství Argo.

Znamení. Předzvěsti. Vlna změn. Ať to chcete nebo odmítáte, Hvězdovládci přicházejí. Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání, vyslané do vesmíru, nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Představují hrozbu, proti které by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemská Velekněžka Regentka. Jenže pro ty, kteří touží po moci, je těžké zapomenout na vlastní cíle. Ne každý překročí svůj stín. Dost se najde těch, kteří by si ve skutečnosti příchod Hvězdovládců přáli. A čím víc se o Hvězdovládcích mluví, tím víc se stávají realitou. Lucas netouží být všemocným hrdinou. Slyší Lodě, nabírá psychotronické síly a Klíč má na dosah… Jenže snadné cesty, které se samy nabízejí, nikdy nebyly pro něj. Jak je jeho zvykem, míří právě na opačnou stranu: do mlhy a do tmy, přes přízračný most a skrz největší ponížení – protože právě to je správný směr. Tuší, co si ostatní ještě nepřiznali. Tady běžná řešení nestačí.

Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu, protože tím, jak zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. V hlubinách padne rozhodnutí, ukováno bez účasti toho, čemu říkáme Skutečnost – a zatím naše vědomí, připoutané k sítím Zjevného, je vyneseno na povrch, smýkáno větrem přeludů, vláčeno v zajetí iluzí, klamáno bez ustání; to je urrümaë. Hmotný svět je urrümaë. To, co přinášejí smysly, je urrümaë. A ten, kdo nechá svou mysl ulpívat ve světě hmoty, drží v rukou jenom stín stínů, urrümaë, nicotu.

Nepřehlédněte ani první díly série:

         mycelium imycelium iimycelium iiimycelium iv

————————————————

Z předešlé knihy série, Města schodů, jsme se dostali do mnohem nebezpečnějšího – Město mečů není místo, kam by vkročil jen tak někdo… Objevte jeho tajemství!

Město mečů

Autor: Robert Bennett
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 552
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-821-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Město mečů vydalo nakladatelství Host.

Triumfální návrat do světa Města schodů.
Město Voortyaštan kdysi bývalo sídlem bohyně války a smrti, líhní hrůzostrašných nadpřirozených bojovníků, kteří rozsévali smrt a podrobili si miliony lidí. Dnes je bohyně mrtvá a město leží v troskách.
Není proto divu, že generálka Turyin Mulagheshová – prostořeká hrdinka bitvy v Bulikově a údajná válečná zločinka – je vyslána právě tam. Ve Voortyaštanu má počítat dny do důchodu a upadnout v zapomnění. Přinejmenším je to dokonalá krycí historka.
Pravda je taková, že generálka byla ještě jednou, naposledy, povolána do služby, aby prošetřila objev, který může změnit svět – nebo ho zničit.
Problém je v tom, že si tahle stará vojačka není jistá, jestli ještě má na to být hrdinkou.

Zhruba po pěti kilometrech chůze do kopce Pitry Suturashni usoudí, že javratské slunce by nepopsal jako „teplé a uklidňující“, jak ho cestovní kanceláře nazývají ve všech svých prospektech. Zdejší vánky by nevylíčil jako „chladivé polaskání na krku“. A pralesy by už vůbec neoznačil za „vonné a exotické“. Když si Pitry asi po dvacáté otře čelo, ačkoli je to úplně zbytečné, dojde k závěru, že slince by popsal spíš jako „pekelnou výheň“, vánky jako „naprosto neexistující“, a pralesy jako „plné živočichů se strašnou spoustou zubů a obrovskou touhou je zabořit do lidského těla“.

Neváhejte si přečíst i zbytek ukázky.

Zjistěte něco o předešlé knize ze série (Město schodů), v článku na našem webu.

mesto schodu


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké fantasy nejraději čtete vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele shiver menna na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHvězdy nad hlavou

Meyerová, Marissa

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeKrálovna ohně
Stín Krkavce: Kniha třetí

Ryan, Anthony

Host, 2016

zobrazit info o knizeMycelium V: Hlasy a hvězdy

Kadlečková, Vilma

Argo, 2016

zobrazit info o knizeMěsto mečů

Bennett, Robert Jackson

Host, 2017

Napsat komentář