Bulikov, záhadné město schodů

Robert Jackson Bennett_Mesto schodu
Milovníci fantasy a sci-fi mohou jásat, protože v nakladatelství Host začátkem listopadu vyšel román Roberta Jacksona Bennetta, vyprávějící o živých špionech, mrtvých bozích, pohřbené historii a tajemném, měnícím se městě.

Město Bulikov se před mnoha lety těšilo přízni Božstev a podmanilo si celý svět. Ale poté, co byli jeho ochránci za podivných okolností zavražděni, se z dobyvatele stal dobývaný; pyšná historie Bulikova byla vymazána a zcenzurována, pokrok se zastavil a z někdejší prosperující metropole se stala jen další koloniální výspa nové světové geopolitické mocnosti.
Do tohoto zatuchlého, zpátečnického města přichází Shara Thivaniová. Oficiálně je tato tichá a nenápadná žena jen další obyčejnou diplomatkou, která do Bulikova přijela hájit zájmy utlačovatelů. Neoficiálně je Shara jednou z nejlepších agentek ve své zemi a jejím úkolem je vyšetřit brutální vraždu zdánlivě neškodného historika. Jak se Shara noří do tajemství neustále se fyzicky i politicky měnícího města, začíná tušit, že bytosti, které kdysi Bulikov ochraňovaly, nemusejí být tak mrtvé, jak se zdá.

 

Město schodů

Autor: Robert Bennett
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 510
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-482-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Město schodů vydalo nakladatelství Host.

 

Řekli o knize

Oslňující, důmyslný a veskrze moderní příběh… Představte si Chinu Miévilla a George R. R. Martina zaseknuté ve výtahu jen s notebookem a jste skoro tam.

Nerds of a Feather

Dokonalá urban fantasy, v níž putujete městem plným nekonečných schodišť a alternativních světů… V ruinách tohoto záhadného města se zjevuje pestrý a zábavný panteon starých bohů a Shařin zabiják vyráží do nepřetržité akce.

Washington Post

Nezapomenutelně surrealistické město… Čtenáři hledající opravdu osvěžující fantasy prostředí by se měli vydat do Bulikova a přivítat jeho dobytí.

New York Times Book Review

 

Robert Jackson Bennett

Robert Jackson Bennett (* 1984) je oceňovaný americký autor science fantasy. Narodil se v Louisianě a vyrostl v Texasu, v současnosti žije s manželkou a synem v texaském Austinu. Je dvojnásobným držitelem ceny Shirley Jackson Award, a to za prvotinu Mr. Shivers (2010) a knihu American Elsewhere (2013). Za román The Company Man (2011) získal ocenění Edgar Award v kategorii nejlepší kniha vydaná v paperbacku. Město schodů (2014) je jeho nejnovější román.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsto schodů

Bennett, Robert Jackson

Host, 2015

Bulikov, záhadné město schodů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Aweridge napsal:

    Město schodů je geniální kniha doplněná opravdu úžasnými citáty. Nemohla jsem si vybrat lepší knihu pro začátek roku. Že by nakonec první přečtená kniha za 2016 byla i tou nejlepší? Je to nadějné.

Napsat komentář