Zvířecí pohled na svět

pes
Dnes zjistíte, jak můžete svému pejskovi oplatit jeho lásku, a že vám mohou zvířata a jejich chování dokonce pomoci v otázce vztahu a hledání partnera. Zvířata jsou nejen skvělými společníky, mohou i inspirovat a samozřejmě pomáhat!

Pravděpodobně by vás nikdy nenapadlo, kolik se toho od zvířat můžeme naučit, hlavně v oblasti lásky a hledání partnera. Naši Divocí příbuzní nám prostřednictvím této knihy poradí.

Divocí příbuzní

Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích
Autorka: Jennifer Verdolinová
Přeložila: Tamara Váňová

Počet stran: 228
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7485-108-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Divocí příbuzní vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Stejně jako mnoho jiných živočišných druhů i my musíme přijít na to, jak si najít partnera a úspěšně se množit. Je to sice hodně obtížné, ale mluvit o tom se zdá být ještě mnohem náročnější. A právě v tom nám mohou jiné živočišné druhy pomoci. Možná zjistíte, že zmínky o tokajících tetřívcích prérijních, o vybíravých lvicích nebo o nevěrných labutích představují dokonalý úvod k debatě o některých velmi běžných lidských problémech. Konec konců, ať už jde o tereje modronohého, zrnokaza čínského nebo spousty dalších druhů, je toho mnoho, co nás mohou zvířata o lásce a vztazích naučit. Čím je jednotlivec atraktivní pro opačné pohlaví? Proč máme ve svých vztazích tendenci počítat a vést si účty? Záleží na velikosti? Je tělesná vůně důležitým ukazatelem vzájemné přitažlivosti? Proč se ji tedy my lidé snažíme zamaskovat mýdlem, deodoranty a různými parfémy? Ať už k tomu používáme cokoli, hlavním životním cílem je u většiny z nás snaha někoho si najít a vytvořit s ním úspěšný vztah. Proč jsou ale u lidí láska a milostné vztahy tak komplikované, zatímco zvířata s tím většinou nemají problém? Páry albatrosů královských se obvykle namlouvají i několik let. Tito ptáci instinktivně vědí, že náhodné známosti nejsou zrovna ideálním způsobem, jak najít spolehlivého partnera.

Ošetřovatelé v zoo v Nebrasce s překvapením zjistili, že jejich samice žraloka kladivouna otěhotněla, přestože žádní samci široko daleko nebyli. Nejdřív se domnívali, že ještě sexuálně nedospělá samice se zřejmě pářila se samcem ještě před tím, než byla ulovena. Samice mnoha druhů jsou schopné uchovávat samčí pohlavní buňky po celá léta. Ale rychlý genetický test ukázal, že mláďata kladivounky byla přesnými replikami své matky. Byly to klony. Ať už máte ke kladivounům jakýkoli vztah, jejich vynalézavost je hodna našeho obdivu.

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její delší verzi.

————————————————

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. Oplaťte mu jeho přátelství ještě lepší péčí díky knize Zdravý pes!

Zdravý pes

Tipy a triky, jak zajistit vašemu pejskovi delší, zdravější a šťastnější život
Autorka: Arden Mooreová
Přeložila: Lucie Šavlíková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 170×228 mm
ISBN: 978-80-204-4039-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zdravý pes vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Psi mají pověst nejlepších přátel člověka a jejich popularita mezi lidmi neustále stoupá. V knize najdete podrobné návody, překvapivé tipy a triky i náhledy do psí mentality, které vám poslouží k tomu, abyste svému čtyřnohému kamarádovi zajistili dlouhý a zdravý život. Po pročtení knihy zjistíte, jak být psovi ještě lepším parťákem, než jste dosud byli. Autorka vám poradí, jak ušetřit, aniž byste slevili z kvalitní péče o psa; jak přesměrovat chování vašeho psího nezbedy tak, aby jeho neustálá potřeba hrabání nebo žvýkání byla přijatelná; co dělat v krizové situaci a jak poskytnout psovi první pomoc; jak chytře vybírat a dávkovat krmivo, aby se z vašeho psa nestal chlupatý otesánek!

————————————————

Nemáte doma zvíře? Nevadí! Když nemůžete relaxovat se svým zvířecím kamarádem, můžete relaxovat se zvířecími omalovánkami!

Omalovánky Pixel art Zvířata

30 jedinečných obrazů
Autor: John Woodcock

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 265×370 mm
ISBN: 978-80-271-0291-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Omalovánky Pixel art Zvířata vydalo nakladatelství Grada.

Omalovánky Pixel Art Zvířata jsou výjimečná kniha, která zaujme všechny milovníky vybarvování. Pomocí barevných fixů či pastelek vybarvujete drobné geometrické tvary, ze kterých se skládá 30 originálních obrazů. Každý drobný tvar je označen číslem a u obrázku je barevná paleta, kterou máte, nebo můžete, použít pro vybarvení dané stránky. Vybarvěte pestré rybky, tukana, bernardýna či koalu. Vydejte se na zajímavou cestu barvami a tvary, hledejte skryté poklady, které čekají jen na to, až je vybarvíte. Strany jsou perforované, takže můžete obrázek snadno vytrhnout a vystavit.

zvirata

 

Podívejte se na celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivocí příbuzní
Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích

Verdolinová, Jennifer L.

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeZdravý pes
Tipy a triky, jak zajistit vašemu psovii delší, zdravější a šťastnější život

Mooreová, Arden

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeOmalovánky Pixel art Zvířata
30 jedinečných obrazů

Woodcock, John

Grada, 2016

Napsat komentář