Fantasy příběhy pro každého

nocni-obloha
Toužíte občas utéct někam pryč, nejlépe do jiného světa? Máte možnost! Světy plné temnoty, plné dobrých i špatných překvapení, plné věcí, které by každý člověk pokládal za naprosto nemožné. Světy plné magie a příběhů, které se vymykají i vaší fantazii…

Bojíte se rádi a chcete si přečíst dobrou hororovou povídku? Sáhněte po knize Příšerný ženichkde takových povídek najdete více než dost.

Příšerný ženich / The Spectre Bridegroom

Autor: kolektiv autorů
Přeložili: Petr Pálenský – Josef Schwarz – Petra Diestlerová – Ondřej Müller – Vilém Opatrný – Viola Somogyi

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7407-309-0
Doporučená cena: 220 Kč

 

Knihu Příšerný ženich / The Spectre Bridegroom vydalo
nakladatelství Garamond.

Sbírka hororových povídek od amerických a britských autorů z celého spektra žánru. V Černém kocourovi z pera E. A. Poea se domácí mazlíček vrátí z mrtvých, aby vykonal pomstu na svém bývalém majiteli. V povídce Soudcův dům od Brama Stokera se vydáme na tajemné panství s temnou historií, v jehož zdech se prohání hejno krys. Naopak Příšerný ženich Washingtona Irvinga je téměř hravé vyprávění, které několikrát převrátí čtenářské očekávání. Ani ostatní příběhy nezůstávají svému žánru nic dlužné a ukáží nám šílenstvím pokřivenou realitu či alchymistickou laboratoř. Díky dvojjazyčnému anglicko-českému vydání si čtenář může povídky vychutnat i v originální podobě.

————————————————

Zdánlivě známý svět, zdánlivě Londýn, ale tady je Londýnů hned několik a místo lidmi jsou přeplněny magií. Vydejte se poznat Temnější tvář magie!

Temnější tvář magie

Autorka: Victoria Schwabová
Přeložil: Lukáš Houdek

Počet stran: 342
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-257-1898-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Temnější tvář magie vydalo nakladatelství Argo.

Temnější tvář magie nese všechny znaky klasické fantasy se pohlcující zápletkou a výraznými, nezapomenutelnými hrdiny. Odehrává se v paralelních Londýnech – šedém, červeném a bílém, zatímco ten černý zdánlivě zanikl –, které jsou, ač každý ve svém „jiném“ světě, zcela pravděpodobné.
„Toto rychle běžící dobrodružství se složitě propracovanou magií, přemýšlivým hrdinou a odvážnou hrdinkou si milovníci fantasy zamilují.“ Kirkus Reviews

Kell byl oblečený ve velmi zvláštním kabátě. Ten kabát neměl jen jednu stranu, což by bylo normální, ani dvě, což by bylo překvapivé, ale hned několik, což bylo, samozřejmě, nemožné.
Kdykoliv Kell opustil jeden Londýn a vstoupil do jiného, vždycky si nejdříve ze všeho svlékl kabát a jednou nebo dvakrát (někdy dokonce třikrát) ho obrátil naruby, dokud nenašel tu stranu, kterou potřeboval. Některé z nich nebyly zrovna podle poslední módy, každá ale sloužila svému účelu. Zatímco část splývala s okolím, jiné vyčnívaly, a jedna třeba nesloužila vůbec žádnému účelu, ale on pro ni měl mimořádnou slabost.

————————————————

Napětí a nebezpečí, přesně to čtenáři prožijí s hlavní hrdinkou knihy Křišťálový meč. Najdete odvahu provázet ji jejím životem?

Křišťálový meč

Autorka: Victoria Aveyardová
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 156×210 mm
ISBN: 978-80-7544-176-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Křišťálový meč vydalo nakladatelství CooBoo.

Mare Barrowová, dívka s rudou krví a nadpřirozenými schopnostmi, je stále pronásledována pomstychtivým králem Mavenem. Přesto se neskrývá a vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Nehrozí však Mare, že se z ní stane přesně taková zrůda, jaké se pokouší porazit?

Šátek, který mi dala, byl čistý, ale přesto páchl po krvi. Mně to však nevadilo. Beztak jsem měla krev všude na oblečení. Rudá samozřejmě patřila mně. Ta stříbrná pak mnohým dalším. Evangelině, Ptolemovi, nymfovi, všem, kdo se mě v aréně pokusili zabít. Nějaká patrně patřila i Calovi. Tam na písku dost krvácel, pořezaný a pohmožděný těmi, kteří se měli stát našimi katy. Teď seděl proti mně, zíral na zem a čekal, až jeho zranění projdou pomalým procesem přirozeného uzdravování. Podívala jsem se na jednu z mnoha ran na své paži, patrně od Evangeliny. Byla čerstvá a dost hluboká na to, aby mi po ní zůstala jizva.

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu.

————————————————

Mladá šlechtična přestrojená za služku splétá intriky … Poznejte její tajemství v knize Třpytný dvůr! A nejen její…

Třpytný dvůr

Autorka: Richelle Mead
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 480
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7498-177-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Třpytný dvůr vydalo nakladatelství Domino.

Třpytný dvůr: škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa.
Hraběnka Adelaide se tomuto pravidlu vymyká, ta už díky svému původu vybrané způsoby ovládá. Přesto přichází do Třpytného dvora přestrojená za služku, aby později mohla v Adorii začít nový život. Daří se jí utajit svou identitu před všemi, jen ne před okouzlujícím Cedrikem Thornem, synem bohatého majitele Třpytného dvora.
Když Adelaide zjistí, že také Cedric skrývá velmi nebezpečné tajemství, společně vymyslí plán, jak z jejího podvodu vytěžit maximum. Komplikace na sebe ale nenechají dlouho čekat – nejprve je třeba překonat zrádné moře mezi Osfridem a Adorií, kde pak Adelaide padne do oka budoucímu guvernérovi. A jako by to všechno nestačilo, mezi Adelaide a Cedrikem to pořádně jiskří – a pokud toto jiskření přeroste v plamen, hrozí Třpytnému dvoru skandál a oni dva budou vyhnáni do divoké nezmapované země…

 Nikdy jsem neměla v úmyslu přivlastnit si život jiného člověka.
Opravdu, Na první pohled by vás ani nenapadlo, že v mém původním životě bylo něco špatně. Byla jsem mladá a zdravá. Ráda jsem si o sobě myslela, že jsem chytrá. Patřila jsem k jedné z nejurozenějších rodin v Osfridu, jejíž historie sahala až k samým zakladatelům naší země. Jistě, mé postavení mohlo být ještě významnější, kdyby se postupem času rodinné jmění nerozkutálelo, ale takovou maličkost nebylo těžké napravit. Stačilo, abych se dobře vdala.
A tady začaly mé potíže.

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Které fantasy příběhy čtete nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele troyearnest na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříšerný ženich / The Spectre Bridegroom
a další příběhy mistrů hororu / and Other Stories by Masters of Horror

Chambers, Robert W. – Irving, Washington – Lovecraft, Howard Phillips – Poe, Edgar Allan – Shelley, Mary – Stoker, Bram

Garamond, 2016

zobrazit info o knizeTemnější tvář magie

Schwabová, Victoria

Argo, 2016

zobrazit info o knizeKřišťálový meč
Každý může zradit

Aveyardová, Victoria

CooBoo, 2016

zobrazit info o knizeTřpytný dvůr

Mead, Richelle

Domino, 2016

Napsat komentář