Získejte krimi knihu a odhalte tajemství dívky v ledu

divka-v-ledu-perex
Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová po fiasku s posledním případem musí zabojovat, aby si své místo u policie udržela. Nebude to ale mít jednoduché, protože nový případ je zapeklitý a vrah hrůznější než kdokoli, proti komu zatím stála.

Mrtvola ukrytá pod vrstvou ledu

Poté, co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.

Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?

 

Dívka v ledu

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 448
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-271-0370-6

Přečtěte si více o knize Dívka v ledu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Telefon přestal vyzvánět a rozhostilo se ohlušující ticho. A pak to spatřil. Přímo pod místem, kde zůstal v podřepu, byl dívčí obličej. Nepřítomně na něj zíraly vyvalené, mléčně hnědé oči. Rozcuchané tmavé vlasy byly zalisované v ledu. Objevila se ryba, která líně proplula kolem dívčiny hlavy a ocasem se otřela o její rty, které byly pootevřené, jako kdyby se chystala promluvit.
Lee ucukl, zaječel a vyskočil, takže hlavou narazil do nízké střechy loděnice. Znovu dopadl na led, ale podklouzly mu nohy.
Chvíli jen omráčeně ležel. Pak uslyšel slabé praskání a skřípavé zvuky. Zachvátila ho panika, takže začal kopat a máchat nohama ve snaze postavit se a dostat se co možná nejdál od mrtvé dívky. Jenže nohy mu opět podklouzly. Tentokrát se ale už probořil do ledové vody. Cítil, jak dívčiny bezvládné paže objímají jeho ruce a jak se ho dotýká studená slizká kůže. Čím více bojoval, tím těsněji se jejich paže proplétaly. Chlad byl ostrý a absolutní. Lokl si špinavé vody, kopal a zmítal se. Nakonec se mu nějak podařilo chytit se za okraj veslice. Vylezl z vody a vyzvracel se. Litoval, že se mu předtím nepovedlo sebrat ten telefon, ale myšlenky na to, že by ho prodal, byly pryč.

 

Vyhrajte knihu Dívka v ledu

V Londýně řádí vrah, který své oběti uškrtí, sváže jim ruce a jejich těla pohodí do vody. Dosud má na svědomí tři imigrantky, které se živily prostitucí, jeho nejnovější oběť se však od tohoto profilu liší, nebo to tak alespoň na první pohled zdá. Inspiroval se snad někdo postupem zabijáka lehkých žen a využil ho k zavraždění dívky z bohaté a vlivné rodiny? Zpočátku to tak možná vypadá, ale čím hlouběji se detektiv šéfinspektor Erika Fosterová noří do pátrání, tím temnější tajemství vyplývají na povrch. Přečtěte si mrazivý krimi příběh, jehož autorem je Brit Robert Bryndza.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dívka v ledu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka v ledu
probíhá od 29. listopadu do 12. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Dívka v ledu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka v ledu

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2016

Získejte krimi knihu a odhalte tajemství dívky v ledu - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. lumul lumul napsal:

    včera jsem si vyzvedla vyhranou Dívku v ledu, děkuju moc a už se těším, až se začtu :)

Napsat komentář