Sváteční chvilka humoru

relax
Co je lepšího pro chvilky volna a odpočinku než uvolnit se u nějakého vtipného příběhu a pořádně se zasmát? S těmito knihami si humorných chvil užijete víc než dost i v nesváteční dny.

Snad žádný humor není proslavenější než ten anglický. Poslechněte si skvělé historky z plavby na řece Temži v podání Oldřicha Víznera a Oldřicha Kaisera!

Tři muži ve člunu a na toulkách

Autor: Jerome Klapka Jerome

Vazba: CD
ISBN: 8594015312859
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Tři muži ve člunu a na toulkách vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Barvité příběhy tří londýnských gentlemanů, kteří hledají odpočinutí těla i ducha na vlnách řeky Temže, si můžete poslechnout v podání Oldřicha Víznera, na toulkách je svým nezaměnitelným hlasem bude provázet Oldřich Kaiser.

Přečtěte si naši recenzi klasické verze!

————————————————

Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň se dozvíte v knize, která vás zase zavede do anglického prostředí a do situací, u kterých se nebudete moci zdržet smíchu.

Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň

Autorka: Hana Parkánová-Whitton

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-204-4177-5
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

Řekne-li se v Anglii o někom, že má na pikniku o jeden sendvič míň, znamená to, že je dotyčný excentrik, který to nemá v hlavě zcela v pořádku. Podobné rčení se jistě hodí na manželskou dvojici, která se přistěhuje do Kingstonu, malebné vísky nedaleko Oxfordu, kde už nějakou dobu žije Češka Hana se svým anglickým manželem Williamem. Ti se mezitím po létech konečně zařadili téměř mezi starousedlíky, a tak se zájmem sledují nelehké sžívání nových přistěhovalců s tradičním a poněkud konzervativním Kingstonem. A ani tentokrát není o dramatické situace a barvité příhody nouze!

Přečtěte si recenzi autorčiny knihy Moje anglická babička nebo ukázku z knihy Jak si vypěstovat na anglické zahrádce českého trpaslíka.

————————————————

Ani svatba se neobejde bez zábavných situací, zvláště pokud nastanou některé neočekávané události…

Veterinář z Mitfordu se žení

Autorka: Jan Karonová
Přeložila: Vlasta Hesounová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7429-734-2
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Veterinář z Mitfordu se žení vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Ani v Mitfordu se nezastavil čas. Čas se podepisuje i na našich hrdinech – někteří stárnou, jiní dospívají. Dooley, ten ušmudlaný malý kluk, vyrostl, dospěl a vystudoval vytouženou veterinární fakultu. Nyní se chystá převzít veterinární praxi od Hala Owena a začít hospodařit na farmě Meadowgate. K takovému závažnému kroku do života je dobré mít pomocníka, lépe řečeno pomocnici – a tak se na Meadowgate chystá svatba. Dooleyho dávná láska Lace, nyní úspěšná malířka, se zodpovědně připravuje na budoucí roli farmářovy ženy. I když snoubencům nouze nehrozí, rozhodli se z úsporných důvodů pro svatbu co nejjednodušší. Svatební hostina bude ve stodole, každý host přinese něco dobrého a všichni se o to podělí. Ale něco jiného jsou plány a něco jiného jejich uskutečnění, zvlášť když se objeví nečekaní hosté…

Zaujala vás kniha? Doporučujeme i další knihy ze série o Mitofrdu, např. Mifordské jesličky či Nebe nad Mitfordem.

————————————————

Pro každého známí autoři Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák jsou podepsaní pod knihu, v níž můžete najít to nejlepší z jejich filmové tvorby – přečtěte si, co jste nemohli vidět ve filmech, jako jsou Marečku, podejte mi pero či Vrchní prchni.

Filmové komedie I.

Autoři: Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 150×213 mm
ISBN: 978-80-247-5846-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Filmové komedie I. vydalo nakladatelství Grada.

Máte rádi nejúspěšnější filmové komedie autorské dvojice – Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak? Pak tato kniha přináší to nejlepší z jejich komediální filmové tvorby. Najdete v ní pět divácky nejúspěšnějších komedií, které se zapsaly do zlatého fondu české kinematografie. V knize na vás čekají i takové pasáže, které se do filmů nevešly. „Tato knížka zachycuje literární předobrazy budoucích filmů, ale rychle plynoucí čas zavinil, že už jsou to vlastně předobrazy filmů pro pamětníky. Jáchyme, hoď ho do stroje je první pokus autorské dvojice Smoljak-Svěrák o průnik do kinematografie. Průnik se povedl, a tak jsme přidali Marečku, podejte mi pero a Na samotě u lesa. Najdete tu také titul Vrchní, prchni – můj první samostatný scénář a Smoljakova první samostatná režie. Aby svazek nebyl tenký, posílili jsme ho o Vesničku mou střediskovou.“ Zdeněk Svěrák

Podívejte se také na naši reportáž ze křtu knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Nad kterou knihou nejraději odpočíváte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze sbírky uživatele (f)ritz na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři muži ve člunu a na toulkách (audiokniha)

Jerome, Jerome Klapka

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeJak nemít na pikniku o jeden sendvič míň

Parkánová-Whitton, Hana

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeVeterinář z Mitfordu se žení

Karonová, Jan

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeFilmové komedie I.

Smoljak, Ladislav – Svěrák, Zdeněk

Grada, 2016

Napsat komentář