Tipy pro vaše vaření

jidlo
Dobrým jídlem můžete zpříjemnit den jak sobě, tak jiným, obzvlášť pokud ho pro ně sami uvaříte. Podívejte se s námi na recepty na zdravá, originální, cizokrajná, ale i naše tradiční česká jídla a vyberte si ten svůj!

Máte plné zuby špatného pocitu z toho, že nejíte zdravě a že jíte moc, ale zároveň zbožňujete jídlo a nechce se vám omezovat se? Pak je kuchařka Paleo, cesta ke zdraví právě pro vás!

Paleo, cesta ke zdraví

Autorka: Irena Macri
Přeložila: Veronika Maxová

Počet stran: 218
Vazba: brožovaná
Formát: 200×250 mm
ISBN: 978-80-7370-426-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Paleo, cesta ke zdraví vydalo
nakladatelství Synergie Publishing SE.

Chcete se stravovat zdravě, jíst přirozenou stravu, která vám poskytne všechny důležité živiny, a přitom se v ničem příliš neomezovat? Pak je tu pro vás kuchařka Paleo, cesta ke zdraví, která vám přináší spoustu báječných receptů inspirovaných zásadami paleo stravy. Všechny recepty jsou bez obilovin, lepku, rafinovaného cukru a dalších surovin, které neodpovídají filozofii palea. Nebudete si však připadat, že vás paleo nějak omezuje. Naopak si ho vychutnáte – recepty jsou chuťově bohaté, s rozmanitými přísadami, zábavné a nápadité, takže si paleo životní styl zamilujete. Pobaví vás drobné osobní příběhy autorky a oceníte její realistický  přístup – ano, i ona občas „zhřeší“ a dá si něco sladkého nebo trochu mléka a mléčných výrobků. V kuchařce najdete stručný úvod do paleo stravy a filozofie, seznam potravin, které paleu vyhovují a kterým se naopak vyhnout, a jednoduché, ale přesto zajímavé recepty. Kuchařku Paleo, cesta ke zdraví musí mít každý lovec a sběrač dnešní doby! Proč je tahle kuchařka právě pro vás: Máte rádi dobré jídlo rádi jíte, rádi vaříte a nad pěknými obrázky jídel se vám sbíhají sliny. Chcete dobré a chutné jídlo, které bude současně prospívat vašemu zdraví. Chápete, jak je zdravá strava důležitá pro celkové zdraví a pohodu. Snažíte se zhubnout nebo musíte dodržovat bezlepkovou dietu. Zajímáte se o paleo, o kterém všichni mluví. V paleu se vyznáte, ale hledáte novou inspiraci.

paleo2

 

Podívejte se i na další stránky z knihy.

————————————————

Dáma, která není jen tak ledajakou kuchařkou, přináší recepty stejně bohaté, jako byl její život, zároveň ale ukazuje, že se nejedná o žádné složité vaření! Co je jednoduššího než vařit v remosce?

Lady Remoska

Autorka: Milena Grenfell-Bainesová

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 205×267 mm
ISBN: 978-80-906559-0-4
Doporučená cena: 478 Kč

 

Knihu Lady Remoska vydalo nakladatelství Dcera sestry.

Malý příběh o velkých věcech a množství úžasných receptů dvou osobností světa jídla. Remosky, tvořící už více než půl století nedílnou součást naší kulinární kultury a Mileny Grenfell-Bainesové. Drobné dámy s mimořádným osudem a energií, díky které vykročil český divotvorný hrnec na cestu zahraniční slávy. Vyprávění o jedné cestě vlakem sira Nicholase Wintona, odvaze, lásce, obyčejných hodnotách, kterým se říká opravdové, i o tom, jak připravit jídla plná života pro nedělní rodinný oběd, večeři s přáteli nebo jen tak pro potěšení. Pohlazení na duši! Kniha vychází s předmluvou Michala Petrova, autora Retro ČS. Provázejí ji dobové fotografie a krásné fotografie Anny Édes a Kristýny Čižinské. Jedinečný příběh holčičky z Wintonova vlaku, která světu objevila legendární českou Remosku. Lady Milena Grenfell-Bainesová V roce 1939 nastoupila jako téměř desetiletá do Wintonova vlaku, který ji odvezl na britské ostrovy a tím jí zachránil život. Absolvovala Československou státní střední školu ve Velké Británii, aby se posléze stala pečovatelkou v jeslích, guvernantkou ve Francii, manželkou inovátorského architekta sira George Grenfell-Bainese, matkou, překladatelkou, učitelkou i organizátorkou kuchařských kurzů a zakladatelkou spolku přátel Liverpoolské filharmonie. Dlouholetá předsedkyně British Czech and Slovak Association, patronka Nadace Emy Destinnové, čestná občanka města Proseč a Preston, laureátka ceny Gratias agit za šíření dobrého jména naší vlasti ve světě oceněná Řádem bristkého impéria za služby hudbě je však především dámou s velkým srdcem, známou jako Lady Remoska.

remoska2remoska

Prolistujte si knihu!

Podívejte se také na článek, který o knize vyšel na našich stránkách.

————————————————

Pokud rádi zkoušíte nové věci, nepřehlédněte možnost vyzkoušet vietnamská jídla, na která seženete suroviny i u nás!

Tak vaří Viet nam

Autoři: Nam Vu Hoai, Phuong Lan Tranová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 175×247 mm
ISBN: 978-80-204-4196-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Tak vaří Viet nam vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Dva mladí vietnamští autoři žijící trvale v České republice sestavili výběr nejběžnějších jídel, která se vyskytují ve vietnamské kuchyni a na něž se dají u nás koupit suroviny – a to buď v tržnici Sapa v Praze, nebo prostřednictvím specializovaných e-shopů. Kniha tedy obsahuje pravé recepty, tak jak vyhovují vietnamské chuti, se seznamem surovin a detailním postupem. Kromě nejznámějších rolek a polévky pho se čtenáři mohou seznámit se zajímavými a zdravými saláty, neuvěřitelným výběrem chodů, které se servírují při vietnamském stolování, i s neobvyklými a osvěžujícími dezerty. Recepty jsou doprovázeny barevnými fotografiemi, na nichž jsou vyobrazeny pokrmy ve finální podobě. Velmi důležitý je přehled bylin, zeleniny a koření, které jsou použity v receptech, s fotografiemi a užitím jak v kuchyni, tak například v léčitelství.

vietnamvietn

————————————————

Chcete se cítit lépe? Není nic jednoduššího než začít vařit podle nové kuchařky od Evy Francové!

Kuchařka ze Svatojánu – zdraví z kuchyně

Autorka: Eva Francová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 175×247 mm
ISBN: 978-80-267-0683-0
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Kuchařka ze Svatojánu – zdraví z kuchyně vydalo
nakladatelství Motto.

Ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Ne nadarmo se říká, že vše souvisí se vším. Pokud chceme, aby naše tělo fungovalo bezchybně a my měli dostatek energie, musíme se starat i o to, co sníme a vypijeme. Neohrožujme sami sebe a jezme správně. Naše zdraví by mělo být rozhodující pro výběr potravy. Eva Francová servíruje další porci receptů ze Svatojánu.

svatojan

 

Stáhněte si ukázku dalších receptů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co nejraději vaříte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky uživatele awee_19 na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaleo, cesta ke zdraví
Čistá, přirozená strava: výrazně prospívá zdraví a pomáhá předcházet civilizačním chorobám

Macri, Irena

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeLady Remoska

Grenfell-Bainesová, Milena

Dcera sestry, 2016

zobrazit info o knizeTak vaří Viet nam
Kuchařka od Vietnamců v Česku

Hoai, Nam Vu – Tranová, Phuong Lan

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeKuchařka ze Svatojánu – zdraví z kuchyně

Francová, Eva

Motto, 2016

Napsat komentář