Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. listopadu

nenechte_si_ujit
I následující týden můžete strávit ve znamení literatury. Vybírat lze z mnoha zajímavých událostí, které rozhodně stojí za vaši návštěvu. Proto neváhejte a přečtěte si náš výběr nejzajímavějších akcí příštího týdne.

Tentokrát tu máme bohatou nabídku událostí, které potěší nejednoho knihomola. A to samozřejmě nejen v hlavním městě, ale v různých koutech naší vlasti.

Hned v pondělí 7. listopadu se v pražském Paláci knih Luxor sejdou všichni příznivci spisovatele Evžena Bočka, který zde bude mít autogramiádu. Autorovi knih Deník kastelána, Poslední aristokratka či Aristokratka ve varu nyní vychází nový titul nazvaný Aristokratka na koni. V knize se opět setkáváme s mladou aristokratkou Marií Kostkovou z Kostky, která řeší nejrůznější problémy. Její zámek je v hrozném stavu, turisté se nehrnou, a hrdinka proto hledá nějaký spásný nápad. Jestli se jí to podaří, zjistíte v knize, kterou si můžete nechat autorem od 17.00 podepsat.

Další zajímavá autogramiáda nás čeká v úterý 8. listopaduDomu knihy v Ostravě. Čtenáři se setkají s Antonií Krzemieňovou, autorkou, která se zabývá především vlivem psychiky na naše zdraví a život. Nyní vychází její nejnovější titul Pohádkový tábor, kniha pro děti, která se týká právě psychosomatiky. Kniha podporuje dětskou kreativitu – nabízí dětem možnost dokreslit si či vymalovat obrázky. Zábavnou formou se děti dozví, proč je někdy něco bolí a co za tím může být.Tuto zajímavou a užitečnou publikaci si můžete nechat podepsat od 16.00. 

V úterý 8. listopadu se opět vrátíme do Paláce knih Luxor v Praze. Od 17.00 se zde bude křtít nová kniha Martina Patřičného Velká kniha o dřevěTato jedinečná publikace poodkryje všem milovníkům dřeva jeho taje a krásy. Kniha zaujme především důrazem na neopakovatelnost tohoto materiálu, který je v poslední době stále oblíbenější. Součástí titulu jsou fotografie a podrobné popisy  stromů, ze kterých dřevo pochází. Proto by si všichni příznivci dřeva neměli nechat křest této publikace ujít.

Na úterý 8. listopadu se mohou těšit brněnští, přesněji bohuničtí patrioté. Od 18.00 proběhne v místní pobočce Knihovny Jiřího Mahena veřejné čtení z knihy Z historie Bohunic autora Antonína Crhy. Autor zachycuje celou historii Bohunic, od prvohor až po současnost. Součástí publikace jsou životopisy vybraných bohunických osobností či popis bohunických památek.

V úterý 8. listopadu se podíváme také do PlzněV Západočeské galerii se bude konat křest dvou knih Václava Grubera Z tebe peklo ráj a Moře. Příběh knihy Z tebe peklo ráj vypráví o ženě jménem Erika, která má za sebou nevydařené vztahy i manželství. Proto se snaží naplno věnovat kariéře. Jednoho dne si ale uvědomí, že původně pouhý románek s mladším Lukášem jí začíná přerůstat přes hlavu. Křest knih začíná v 17.00 v přednáškovém sále.

Na středu 9. listopadu nabízíme zajímavou literární akci všem nadšeným kuchařkám/kuchařům a cukrářkám/cukrářům. V Domu knihy v Ostravě se uskuteční beseda a autogramiáda Heleny Vybíralové. Autorka prozradí, kde se vzala její láska k cukrářskému řemeslu. Zároveň také vychází nová kniha z oblíbené série Helenčino pečení, v níž se čtenáři mohou inspirovat rodinnými recepty. K nové kuchařce si autorka přizvala i tři kolegyně, se kterými nám dokáže, že pečení dortů a cukroví může být zábava. Autogramiáda začíná v 16.00.

Ve středu 9. listopadu se v Paláci knih Luxor v Praze bude křtít komiksový román Sylvy Lauerové Tichošlap. V únoru jsme publikovali rozhovor s jeho autorkou. Tehdy se rozpovídala o mnoha zajímavých tématech. Mnohé napoví již názvy několika jí napsaných románů – Hračka, Otrok či Sexy strategieJejí nový román Tichošlap je inspirovaný románem stejného názvu, který vyšel v roce 2012. Díky komiksovému zpracování dostává zcela nový a netradiční ráz, a přesto neztrácí nic na své poutavosti. Křest knihy začíná v 17.00, účast přislíbili Roman Vojtek, Miroslav Etzler a Irena Pavlásková.

Ve středu 9. listopadu máte na svém putování za literárními akcemi možnost zavítat i do Pardubic. Krajská knihovna pořádá Pardubické poetické setkání. Jedná se již o dvacátý ročník této přehlídky mladých recitátorů a literátů. Smyslem setkání je vzájemná inspirace, srovnávání a samozřejmě také poučení. Proto neváhejte, a pokud máte v šuplíku nějaké vámi stvořené zajímavé kousky, vydejte se do Pardubic. Vše vypukne v 9.30 na scéně Divadla 29.

Ve čtvrtek 10. listopadu se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově uskuteční velmi zajímavá beseda Zbláznit se může každý, jejímž tématem budou, jak název napovídá, psychické nemoci. Kromě osobních zážitků bývalého pacienta si můžete poslechnout i ukázku z knihy Homo psychoticus v podání její autorky Michaely Malé. Akce začíná v 16.30.

V pátek 11. listopadu se opět podíváme do VyškovaV Knihovně Karla Dvořáčka se bude konat literární čaj o paté s doc. Mgr. Jiřím Špičkou, PhD. Proděkan pro vědu a výzkum Filosofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci představí návštěvníkům italského básníka Francesca Petrarcu. Tento zakladatel moderní evropské lyriky a humanista byl mimo jiné i politicky angažovaným intelektuálem. V závěru představí Jiří Špička svoji novou knihu Petrarca v Provence. Akce začíná v 17.00.

Pokud jste si z nabídky nevybrali, další akce naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář