Detektivní příběhy do ucha

sherlock_holmes-vyderac-zluta_tvar
Milovníci klasických detektivek mohou zaplesat – dva případy Sherlocka Holmese a jeho nepostradatelného společníka Dr. Watsona nyní vychází ve formě audioknihy. Vezměte sluchátka a zaposlouchejte se do nahrávek z roku 1980!

Sherlock i Dr. Watson vstoupí do případu proslulého londýnského podvodníka a vyděrače. Když vše skončí jeho smrtí, nemají nejmenší důvod prozradit jméno vraha. Žena pana Munro tajně navštěvuje podivného pána se žlutou tváří v tajemném domě. Dostihla ji minulost, o které nemá tušení ani vlastní manžel? Dvě klasické povídky A.C.Doyla z plzeňského archivu Českého rozhlasu. Nahrávka z roku 1980.

Obsah CD:
Vyděrač (40:28 minut) – Nejhorší člověk, Za závěsem, Milverton
Žlutá tvář (38:05) – Pan Munro, Noční odhalení, Utajená dcera

 

Sherlock Holmes – Vyděrač / Žlutá tvář [Audio na CD]

Autor: Arthur Conan Doyle

Vazba: CD
ISBN: 8594177770139
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Sherlock Holmes – Vyděrač / Žlutá tvář vydalo vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Radioservisem.

 

Hrají

Jiří Samek – Sherlock Holmes
Václav Neužil – Dr. Watson, vypravěč
Dále hrají: Miloslav Včala, Pavel Pavlovský a Marta Šolcová

Režie: Miroslav Buriánek

 

O autorovi

Sir Artur Ignatius Conan Doyle (1859–1930) byl britským spisovatelem, který se stal slavným hlavně díky svému neotřelému detektivovi Sherlocku Holmesovi. Původně byl ale lékařem. Proto byla postava Watsona tak dokonale propracovaná. Jeho tvorba zásadně ovlivnila další vývoj detektivního žánru. Kromě detektivních příběhů psal také historické a fantastické povídky, divadelní hry a literaturu faktu. Dokonce se věnoval i spiritismu. Kromě literatury se rovněž zajímal o sport, byl jedním z prvních automobilistů v Anglii a propagoval právě začínající lyžování.


radioservis-logoRadioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Nakladatelství Tebenas se chlubí titulem „Pěkné audioknihy“. A nelže. Ačkoliv není doposud na českém trhu příliš známé, jeho audioknihy se vyznačují velmi dobrou kvalitou. Sortiment nakladatelství Tebenas doplňuje mezeru v nabídce mluveného slova na českém trhu díky tomu, že se nezaměřuje pouze na nejprodávanější tituly, ale zahrnuje do své nabídky také méně známé či starší tituly jakými jsou například Starý dobrý flašinet či příběhy Sherlocka Holmese.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSherlock Holmes – Vyděrač / Žlutá tvář [Audio na CD]

Doyle, Arthur Conan

Tebenas, 2016

Napsat komentář