Najděte svůj styl a obohaťte svůj život

shoes
Také neustále slýcháte o tom, že je potřeba být styloví a in, ale opravdový návod, jak toho dosáhnout, najdete málokde? Podívejte se do našich dnešních tipů, kde najdete knihy zaměřené na osobní rozvoj i vylepšení zevnějšku, a už nebudete out. 

Ať si to uvědomujeme nebo ne, po celý život sdílíme s druhými svoje zkušenosti a naopak od nich jejich zážitky přijímáme. Více o tomto kontinuálním procesu, který nás může jen obohatit, najdete v knize Sdílej Hany Marksové.

Útlá kniha s vnitřní sílou změnit svět. Jejím cílem je šíření lásky a vzájemného pochopení mezi lidmi. Autorka vnímá sdílení jako proces, který se děje, ať už si ho člověk uvědomuje nebo ne. Díky sdílení mění svět kolem sebe. My jsme ti, na kterých záleží. Svými sděleními posouváme sebe a okolí vpřed nebo vzad. Vybereme-li si sdílení lásky, posouváme ho jen vpřed. Člověk ale musí začít u sebe a nejdříve změnit k lepšímu svůj život. „Vyměňme iluze za skutečnost, smutek za radost, nenávist za úctu, lži za pravdu,“ radí autorka knihy Hana Marksová. „Nečekejte, až potkáte pravou lásku, až budete mít peněženku plnou peněz, až budete na dovolené. Buďte šťastní hned teď.“ V současné době vyhrocených emocí cítíme víc než kdy jindy potřebu šířit podobné pozitivní myšlenky, aby každý člověk měl svobodu vybrat si to, čemu bude věřit.

Sdílej

Autorka: Hana Marksová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 150×200 mm
ISBN: 978-80-7252-641-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Sdílej vydalo nakladatelství Práh.

Pokud máte lásku a víru v sebe sama, jste šťastni. A to je váš start k úspěchu, to je to semínko, z kterého, když ho zaléváte, vyroste květina plná takových semínek. A tak máte vše, co jste si přáli. Oplýváte láskou, hojností, radostí a všemi těmi nádhernými pocity, které tak rádi cítíte. Když přijdou, tak si je užíváte. Láskou k sobě samému nepřispíváte jen svému štěstí, ale i štěstí ostatních, které kolem sebe máte. Pokud začnete věřit v sebe, ostatní začnou věřit ve vás.

————————————————

Jak se vypořádat s nejistotou a nevypočitatelností a přetvořit je v něco, co posílí naši osobnost, ukazuje Pema Chödrön v knize Žít s lehkostí. Obsah vychází z tradičního učení buddhismu.

Pema Chödrön vám ve své knize nabízí praktický a srozumitelný návod k osobnímu růstu. Ukazuje, jak se můžete spřátelit s nevypočitatelností a nejistotou a přijmout je jako nástroje proměny svého života. Seznámí vás se třemi závazky – neškodit, prospívat druhým a přijímat svět takový, jaký je, které vycházejí z tradičních buddhistických slibů, jež žák skládá pod dohledem učitele. Jde vlastně o tři způsoby, jak i sebeobtížnější situaci se vší její nestálostí, dynamičností a náročností přijmout jako cestu k probuzení.

Žít s lehkostí

Autorka: Pema Chödrön
Přeložila: Hana Čermáková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 115×168 mm
ISBN: 978-80-7370-364-6
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Žít s lehkostí vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Návod, jak se chovat v určitých životních situacích, ocení každý. Křtů, pohřbů a slavnostních banketů se neúčastníme každý den, a proto se vyplatí oprášit si základy etikety. Vše najdete v knize Sandi Toksvig Moderní etiketa aneb dobré mravy s humorem.

Jak se chovat, to je podobné jako umění dělat v řeči pauzy – dnes nás už to nikdo neučí, a podle toho také naše společnost vypadá. Ve snaze pomoci nám vyhnout se nepříjemným trapasům, autorka shromáždila sumu rad, jak se chovat v moderním světě: postihuje situace, kdy bychom nejraději zabili někoho, kde vedle nás sedí u stolu při slavnostní večeři, a doplňuje znalosti o tom, proč například plivání vyšlo z módy. Tato kniha jednak pobaví, ale hlavně přinese užitek všem, kdo plánují se narodit, zemřít, a mezitím žít někde jinde než na opuštěném ostrově. Oceňovaná britská moderátorka televize BBC nám přináší řešení ošemetných situací, které mohou nastat v různých fázích života – od křtů novorozence až po kondolenci k úmrtí. K tomu dodává, jak se dobré mravy vyvíjely v průběhu staletí, od nejstarších étiquettes (malých kartiček, které měly lidem u královského dvora připomínat, jak se chovat) až po znalce na Twitteru. Svým nezaměnitelným vtipem a s pomocí vlastních nepřeberných zážitků autorka vytvořila praktickou etiketu pro 21. století.

Moderní etiketa aneb dobré mravy s humorem

Autorka: Sandi Toksvig
Přeložil: Petr Kotouš

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-204-3262-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Moderní etiketa aneb dobré mravy s humorem vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

Jelikož jídlo je také společenská událost, je docela fajn, když člověk působí, že si všímá i lidí kolem sebe a ne jenom talíře před sebou. Jakmile sedíš zhroucená nad talířem a opíráš se o lokty, vypadáš jako vyčerpaný člověk, kterého udržuje zpříma jenom pohled na ten kus žvance. Pokud ti nezáleží na tom, co si o tobě myslí ostatní, uvědom si alespoň, že máš zkroucená záda a vytváříš tlak na žaludek, což vůbec neprospívá tvému trávicímu systému.

————————————————

V knize s názvem Styl přichází Dagmar Gabulová s osobním průvodcem pro každého, kdo si chce najít svou osobní cestu ve světě módy a vytvořit si vlastní styl, kterým se bude na veřejnosti prezentovat.

Styl je více než módní trend. Být stylová nikdy nevyjde z módy. Tento bohatě ilustrovaný osobní průvodce okořeněný praktickými cvičeními vás vezme na vzrušující cestu za nalezením vlastního stylu, sebevědomí a charismatu. Získejte klíč ke své kráse. Objevte svou jedinečnost a staňte se hvězdou svého života! Toto je kniha, se kterou to dokážete. STYL není jen další módní publikací. Provede vás procesem, jak definovat vlastní osobní značku. Poskytne vám praktický návod, jak si vybudovat styl odrážející vaši osobnost. Naučí vás, jak si z módních trendů vybírat věci, které vám sluší. Odhalí vám, jak být krásná uvnitř i navenek. STYL je graficky a výtvarně unikátní kniha, ve které najdete: fotografie oblečení a doplňků pro inspiraci vašeho šatníku, originální fashion ilustrace, motivující citáty od světových ikon módy i byznysu, praktická cvičení k zamyšlení, příběhy o módě, životě i cestě k práci snů, čtyři barevné palety k vlastnímu použití. Lidé se k vám budou chovat takovým způsobem, k jakému je budete inspirovat. Dagmar Gabulová, první certifikovaná expertka na styl pro ČR a SR, ví, jaké oblečení vám pomůže k úspěchu. Nedělejte módní kompromisy, čtěte, inspirujte se, vytvořte si dokonalý šatník a buďte spokojená sama se sebou.

Styl

Autorka: Dagmar Gabulová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-247-5598-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Styl vydalo nakladatelství Grada.

Podívejte se na ukázku z knihy.

Vášeň. Bez ní se charisma neobejde. Ten, koho ostatní obdivují, projevuje nadšení, ať už se těší ze života všeobecně, nebo je zapálený pro jednu konkrétní oblast. S věkem často ženy ztrácejí zanícení pro některou oblast života a soustředí se jen na povinnosti, které jim ukrajují podstatnou část času a energie. Všimněte si, že koníčkům a rozvíjení své osobnosti se věnují hlavně muži. Je proto dobré napodobit je a navzdory vnějším okolnostem v sobě objevit zapomenuté nadšení pro … cokoliv.

————————————————

Hledáte knihu pro všechny ženy, které touží stát se opravdovou dámou s vybraným chováním a stylem? Pak praktické návody a inspiraci, jak toho dosáhnout, najdete v knize Jennifer Scottové S Madame Chic na úrovni.

Jennifer L. Scottovou už znáte z jejích předchozích knih, v nichž jste s úsměvem na rtech četli o čase, který strávila v Paříži u rodiny Chic. Madame Chic se stala její mentorkou i zdrojem celoživotní inspirace. Byla dokonalým ztělesněním úrovně jako takové, a to nejen díky správnému držení těla, elegantním šatům a vybraným způsobům, ale i neochvějné sebejistotě a kultivovanosti ve všem, co dělala. Jak jste si jistě všimli, úroveň je v současném uspěchaném světě velkou vzácností. S Madame Chic na úrovni si připomenete skrytou sílu vystupování s důstojností, laskavostí i půvabem. V této nádherně ilustrované, praktické a inspirativní knize plné tipů, seznamů a nápadů se mimo jiné zamyslíte nad vhodným oděvem na společenské události, nad dobrou péčí o vzhled i uměním konverzace. Dozvíte se, jak být správnou hostitelkou i hostem i jak si vytvořit vhodné návyky a vlastní image. Zkrátka se naučíte být chic a na úrovni!

S Madame Chic na úrovni

Autorka: Jennifer Scottová
Přeložila: Lucie Šavlíková

Počet stran: 176
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 145×185 mm
ISBN: 978-80-204-4016-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu S Madame Chic na úrovni vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Od Jennifer Scottové jste si již mohli přečíst knihy Madame ChicS Madame Chic doma.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSdílej

Marksová, Hana

Práh, 2016

zobrazit info o knizeŽít s lehkostí
v nejistotě a změně

Chödrön, Pema

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeModerní etiketa aneb dobré mravy s humorem

Toksvig, Sandi

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeStyl
Cesta ke kráse, sebevědomí a charismatu

Gabulová, Dagmar

Grada, 2016

zobrazit info o knizeS Madame Chic na úrovni
aneb Jak být elegantní každý den

Scottová, Jennifer L.

Mladá fronta, 2016

Najděte svůj styl a obohaťte svůj život - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. mary napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za výhru v soutěži, knihu S Madame Chic na úrovni.

Napsat komentář