Ukázka z knihy Styl

Styl_nahledovy
Péče o vzhled patří k neodmyslitelné součásti naší prezentace. Abychom dokázali pozitivně zapůsobit a zároveň se cítili dobře, je velmi důležité nalézt ten správný styl. S tím nám ve své nové knize pomáhá Dagmar Gabulová, první certifikovaná expertka pro tuto oblast.

Knihu Styl od autorky Dagmar Gabulové vydalo nakladatelství Grada.

 

Úvod

Dlouho jsem netušila, čemu se v životě chci věnovat. Vždy mě zajímala móda a péče o vzhled, nevěděla jsem však, jak se v této oblasti smysluplně realizovat. Jelikož věřím, že pomocí zevnějšku můžeme vyjádřit svou osobnost a vnitřní krásu, po studiu marketingu jsem se vydala na cestu za hledáním své práce snů.

A našla jsem ji! Již několik let pomáhám ženám vytvořit image a osobní značku, které jim přinášejí úspěchy jak v pracovním, tak v osobním životě. Nezáleží na tom, jestli sestavuji šatník v Praze, absolvuji nákupy s klientkou v Curychu či New Yorku nebo vedu workshop v Českých Budějovicích. Má práce se ženami nezačíná tím, co se právě nosí. Mým cílem není vytvářet otroky módy, ale odkrývat skutečnou krásu a jedinečnost, která je v každé z nás.

V průběhu cesty za nalezením vlastního stylu jsem zjistila, že pečovat o svůj vzhled a oblékat se co nejlépe není projev marnivosti, ale životní nutnost. To, co máme na sobě, totiž prezentuje navenek to, kým jsme, a určuje, jak zapůsobíme na druhé lidi. A úspěch v životě přece závisí na tom, jaké šance nám dají ostatní, ať už v lásce nebo v práci. Mimochodem, věděla jste, že šedesát procent veškeré lidské komunikace je neverbální? A dalších třicet procent tvoří tón hlasu. To znamená, že devadesát procent z toho, co o sobě řeknete, nejsou slova vycházející z vašich úst.

Jak chcete, aby vás lidé vnímali a pamatovali si vás?

  • Jak barvy, které nosíte, ovlivňují to, jak se cítíte a vypadáte?
  • Jak využít přednosti postavy na úkor malých nedokonalostí?
  • Jak si vybudovat vlastní styl, který je odrazem vaší osobnosti?
  • Jak využít co nejvíce a to nejlepší ze současného šatníku?
  • Jak šetřit čas a peníze při nákupu nových kousků?
  • Jak doladit celkový vzhled s doplňky?

Naučte se, jak udělat ze svého vzhledu úspěšnou osobní značku a jak se cítit sebejistě a skvěle! V průběhu let, kdy radím ženám v oblékání a v nakupování, jsem sestavila těchto sedm částí úspěchu dokonalého vzhledu, které vám zaručí, že budete vypadat a cítit se co nejlépe.

Objevte svou krásu. Objevte svou jedinečnost. Staňte se hvězdou svého života!

Dagmar

————————————-

Cesta k práci snů

Má životní lekce č. 1: Práce snů neexistuje, sami si ji musíme vytvořit.

Již od dětství mě lákal svět a fascinovala krása. Jako malá jsem oblékala panenky Barbie, později jsem snila o soutěžích miss a o světě modelingu, zamilovala se do interiérového designu a také propadla kráse barevného světa květin.

Modeling pro mě nebyl životním cílem, spíše snem a lákavou zkušeností. Přesto jsem ho nikdy ani nezkusila. V té době jsem na něj neměla dostatek odvahy a sebevědomí. Prostředí, ve kterém jsem vyrůstala, vnímalo krásu a péči o vzhled jako něco povrchního a nedůležitého. První krůčky do světa módy stejně jako radost z úspěšného konkurzu zmrazila v mých dvanácti letech reakce: „Snad teď nebudeš namyšlená!“ A já nechtěla být. Můj prvotní úspěch v modelingu byl tedy zároveň i posledním. Tím skončily veškeré mé pokusy přiblížit se tomu, k čemu mě mé srdce tak silně táhlo.

Místo budování modelingové kariéry jsem šla studovat marketing. Prahla jsem po kreativitě, místo toho jsem se trápila s čísly a matematikou, memorovala geografii s prstem na mapě a představovala si, jak jednou ta místa ze skript skutečně navštívím.

AMERICKÁ KRÁSA

Amerika byla mým velkým dětským snem a destinací číslo jedna na mém cestovatelském seznamu. Měla pro mě jakési zvláštní kouzlo. Přitahovala mě svou dokonalostí a živou energií. Představovala perfektní svět s neomezenými možnostmi, ve kterém jsou lidé šťastní, pozitivní a sami sebou. Navíc to neváhají dopřát také ostatním. Vždy jsem nadšeně obdivovala, s jakou lehkostí se Američané dokážou prezentovat, jak mají sebevědomí a charisma v krvi. Prostě vědí, jak zaujmout a zanechat dojem. A k tomu ten zářivý americký úsměv. Touha naučit se anglicky a vycestovat do Států byla proto mým hnacím motorem již od útlého dětství.

Můj letitý sen se stal skutečností až v mých třiadvaceti letech. Rok před ukončením vysoké školy se naskytla jedinečná příležitost strávit poslední letní prázdniny prací v zahraničí. Tu šanci jsem si nemohla nechat ujít. A dodnes jsem za ni nesmírně vděčná. Můj první pobyt v Americe byl totiž nejen naplněním mého snu. Přinesl mi do života mnohem víc, než jsem kdy očekávala. Pocítila jsem tam nekonečnou svobodu být sama sebou a najednou si uvědomila, že jsem možná někým úplně jiným, než jsem si do té doby myslela. Až tam jsem pochopila, že chtít od života něco jiného než to, co vidíme kolem sebe, je úplně v pořádku. Ne žít lépe, ani hůř než ostatní, ale žít podle sebe a mít odvahu následovat své srdce. Najednou byl důvod mé celoživotní vášně pro Ameriku tak zřejmý – to byly ty lekce, které jsem si odtud měla odnést!

PRVNÍ KROKY K MÝM VÁŠNÍM V BRNĚ

Po studiích na Ekonomické univerzitě jsem z rodné Bratislavy odešla a přestěhovala se do Brna, které se stalo počátkem mého vlastního světa. Viděla jsem se jako úspěšná marketingová manažerka ve firmě se zvučnou značkou sídlící na dobré adrese. Cílem bylo mít „cool job“. To byla tehdy má očekávání od práce. Nikdy jsem ji nevnímala jako něco, co by mohlo být zároveň mou vášní, nebo něco, v čem bych mohla uplatnit své zájmy, talent či silné stránky a mohla jejich prostřednictvím pomoci i ostatním.

Nastoupila jsem do přední developerské společnosti na trhu s nemovitostmi a už první pracovní zkušenost po škole mi ukázala, že marketing je v praxi spíš o číslech a tabulkách než o kreativitě a práci s lidmi. Netrvalo dlouho a já si uvědomila, že moje první zaměstnání mě ne zcela naplňuje. Jelikož jsem si v Brně zařizovala své první vlastní bydlení, žila jsem po večerech a víkendech designem, bytovými doplňky, barvami a styly. A tehdy to přišlo! Poprvé v životě jsem měla možnost pocítit, jaké to je, když se něčemu věnujete s nadšením. Najednou jsem měla příležitost porovnat pocit prázdnoty a frustrace, který jsem dlouhodobě pracovně prožívala, s pocitem, když vás to, co děláte, nabíjí a dává vám smysl. Bylo to jako rána z čistého nebe. Probuzení, možná až znovuzrození. Najednou jsem přesně věděla, proč tady jsem a jaký má být směr mojí cesty – DĚLAT MÍSTA KRÁSNĚJŠÍMI. A já se na tu cestu bez váhání vydala.

Aktivity, činnosti či věci, z nichž jste nadšená, nejsou náhodné. Jsou vaším posláním.

Původní práci jsem nejdříve s novými aktivitami kombinovala, až jsem ji zcela vyměnila za vlastní dekoratérské a interiérové studio. Zkrášlování kancelářských, obchodních a obytných interiérů jsem se věnovala téměř čtyři roky. Časem jsem však stále více nabývala pocitu, že mi něco schází. Pracovala jsem v rozmanitém prostředí, s nádhernými věcmi, kreativně se realizovala, ale něco tam chybělo. Toužila jsem se životů lidí dotknout více. Chtěla jsem jim dát víc než jen radost z jejich hezčích domovů či kanceláří. Pouhá krása na povrchu mi k naplnění přestala stačit a já pocítila potřebu něčeho hlubšího.


gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStyl
Cesta ke kráse, sebevědomí a charismatu

Gabulová, Dagmar

Grada, 2016

Napsat komentář