Thrillerový koktejl pro milovníky napětí

stodola
S nadcházejícím víkendem k vám přicházíme s novými knižními tipy, a nebyl by to ten správný víkend knihomola, kdyby v něm nezbyl alespoň malý kousek času vyhrazený pro čtení knih. Tentokrát nabízíme knihy plné napětí, tajemství a dobrodružství.

Jak se může scénař mávnutím proutku přenést do reálného života nastíní ve svém románu Dokonalý cizinec Renée Knight. Ukáže se, že žádné tajemství není u nikoho zcela v bezpečí a i po letech může vyplavat na povrch a připomenout se o to důrazněji.

Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý.
Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo…

Dokonalý cizinec

Autorka: Renée Knight
Přeložila: Dana Stuchlá

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 152×234 mm
ISBN: 978-80-249-3126-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Dokonalý cizinec vydalo nakladatelství Ikar.

Prolistujte si ukázku z knihy.

Podívejte se na čtenářskou recenzi knihy.

————————————————

Složitý propletenec vztahů mezi policií a mafií odhalí ve své knize Tajuplná žena Nora Roberts. Dokáže policie ochránit klíčového svědka brutální vraždy nebo se seznam rozšíří o další mrtvolu?

Elizabeth se stane svědkyní brutální vraždy, za níž stojí mafie. Žena se obrátí na policii a naivně věří, že ji právní systém ochrání. Žije pod falešným jménem na zdánlivě utajené adrese. Nemá představu o tom, že dlouhá chapadla mafie sahají i do policejních sfér a že místo, které mělo být pro ni bezpečným útočištěm, se změnilo ve smrtící past.

Tajuplná žena

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-046-5
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Tajuplná žena vydalo nakladatelství Alpress.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

————————————————

Neznámý vrah postupně promyšleným způsobem likviduje osoby ze svého seznamu. Co se stane, když je další v pořadí policistka, která se s daným faktem nehodlá smířit a pustí se do litého boje o život? Odpověď přináší kniha Lisy Jackson Připravena zemřít.

Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.

Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu…
Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?“
Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud… aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít…

Připravena zemřít

Autorka: Lisa Jackson
Přeložil: Jakub Volný

Počet stran: 496
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-7498-120-3
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Připravena zemřít vydalo nakladatelství Domino.

Zalistujte si knihou v následující ukázce.

————————————————

Slovenský autor Jozef Karika ve své knize Černá hra přibližuje období devadesátých let dvacátého století. Období naděje a nových možností, které si ale někteří vyložili po svém a spatřili svoji příležitost k realizaci v zločinných praktikách.

Drsný thriller z krvavých devadesátých let líčící dramatické osudy členů skupiny podsvětí. Krátce po Sametové revoluci zavládlo ponuré období – smrt nikdy nebyla daleko a dařilo se všem druhům svinstva. V této atmosféře a nových podmínkách se z obyčejných lidí, kteří se snaží vyšvihnout, stávají výpalníci, drogoví dealeři, překupníci zbraní, zločinci v bílých límečcích nebo první mafiánští bossové. Do temné spirály chtě nechtě vtahují i své nejbližší, manželky i děti. Zatímco někteří získávají čím dál větší moc, jiní kráčejí k předčasnému konci. Černá hra je román o násilné epoše a lidech, které tato pohnutá doba spolkla.

Černá hra

Autor: Jozef Karika
Přeložil: Robert Pilch

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-1775-2
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Černá hra vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Nová kniha Lovci lebek autorského dua Hana Hindráková a Jiří Johánek přináší zápletku, ve které figuruje elitní policista a ukrajinská mafie. Touha po pomstě zatemní mozek a problémy se začnou vršit. Dokáže se s nimi hlavní hrdina vypořádat?

Posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka. Myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. Ačkoliv Jaroslav konečně dostal nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, má ke spokojenosti daleko. Život mu komplikují nevyřešené dluhy z pokeru, sílící tlak vymahačů a postupný rozpad rodiny.
I pracovní úspěchy střídají neúspěchy. Ukrajinská mafie posílá do Čech nebezpečného nájemného vraha, aby zlikvidoval nepohodlné svědky, po nichž pátrá také Jaroslavova jednotka. Zdá se, že nájemný vrah s andělskou tváří je vždy o krok napřed…

Lovci lebek

Autoři: Hana Hindráková, Jiří Johánek

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5810-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Lovci lebek vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Autorka nám u příležitosti vydání knihy poskytla exkluzivní rozhovor.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalý cizinec
Představte si, že thriller, který jste právě otevřeli, je celý o vás…

Knight, Renée

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeTajuplná žena

Roberts, Nora

Alpress, 2016

zobrazit info o knizePřipravena zemřít

Jackson, Lisa

Domino, 2016

zobrazit info o knizeČerná hra

Karika, Jozef

Argo, 2016

zobrazit info o knizeLovci lebek
Český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky

Hindráková, Hana – Johánek, Jiří

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář